Graszoden Vlijmen

Waar wij vaak graszoden leggen in Vlijmen

In Vlijmen leggen wij voor onze klanten vaak nieuwe graszoden. Ook in de aangrenzende kernen, Cromvoirt, Nieuwkuijk, Haarsteeg en Engelen voorzien wij de tuinen van onze klanten regelmatig van een nieuw gazon.

Vlijmen behoort tot de gemeente Heusden en heeft zo´n 14.100 inwoners. Vlijmen ligt ten oosten van de Langstraat. De Langstraat is een groot gebied dat tussen Den Bosch en Geertruidenberg ligt. In de Langstraat liggen ook de plaatsen Vlijmen, Nieuwkuijk, Drunen, Waalwijk, Sprang, Vrijhoeve-Capelle, \\\'s Grevelduin-Capelle, Waspik, Raamsdonk en Raamsdonksveer. Langstraat is een gebied dat lange tijd het centrum was van de schoen- en leerproductie. In Waalwijk is het museum Het Nederlandse Leder en Schoenen Museum gevestigd. Aan de zuidkant van de Langstraat ligt het Kwartier Oisterwijk, aan de noordkant bevindt zich het Land van Altena en het Land van Heusden, in het westen ligt Geertruidenberg en ten zuidwesten van de Langstraat ligt Baronie van Breda.

Wetenswaardigheden over Vlijmen

In 1334 werd het gebied verkocht aan de Graven van Holland waaardoor Vlijmen tot het Graafschap Holland ging behoren. Ondanks dat het Graafschap Holland protestants was bleef Vlijmen grotendeels katholiek.

Aanvankelijk leefden de Vlijmenaren van de schapenteelt. Later leefden ze ook van de landbouw, met name werd er hop verbouwd. Na de tweede wereldoorlog verdween deze teelt geheel. In plaats van landbouw ging men over op pluimveeteelt. Mandenvlechterij was een zeer belangrijke bron van inkomsten. 75% van de bevolking werkte als mandenvlechter rond 1930. Vlijmen heeft weinig inkomsten gegenereerd uit de schoenen- en lede industrie.

Er zijn verschillende kerken in Vlijmen zoals: De Protestantse kerk, De Sint-Jan Geboortekerk en de Goddelijke Voorzieningskerk.

De Protestantse kerk is een historische kerk. De oudste gedeelten van deze kerk stammen uit de 13e eeuw.

De Sint-Jan Geboortekerk is een neogotische kerk en werd in 1868. De kerk is een driebreukige kruisbasiliek. De toren omvat vier geledingen. De kerk is een rijksmonument.

De Goddelijke Voorzienigheidskerk is een kerk gebouwd in 1962 en is een modernistische kerk.

Groene wetenswaardigheden over  Vlijmen

Aan de zuidkant van Vlijmen bevindt zich het natuurgebied de Vlijmse Ven. Het is een laaggelegen gebied en werd vroeger als overlaatgebied gebruikt.  Het gebied is in beheer van Natuurmonumenten en bestaat voornamelijk uit weilanden. De das komt voor in dit gebied, evenals de buizerd en de havik.

Aan de zuidoostkant liggen de Moerputten een natuurgebied van 118 hectare groot, een van de weinig overgebleven laagveenmoerassen, en is in beheer van Staatsbosbeheer. 

Verder is er nog het Halve Zolenpad. Het vroegere spoorlijntje dat van Den Bosch naar Lage Zwaluw liep en waarop het talud een wandelpad is aangelegd.

Projecten in Vlijmen

Alle projecten

Graszoden leggen Vlijmen

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Vlijmen. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Vlijmen

Wilt u graszoden laten leggen in Vlijmen? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Vlijmen gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs per m²
< 100 m²     Alleen afhalen/ bezorgen
100 m² - 199 m² € 7,50 p/m² 
200 m² - 499 m² € 7,00 p/m² 
> 500 m²     Op aanvraag

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Graszoden Vlijmen

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Vlijmen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Vlijmen

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.