Graszoden Sint-Michielsgestel

Waar wij vaak graszoden leggen in Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel ligt in de Meierij van Den Bosch. Het dorp telt ongeveer 10.500 inwoners. In Sint-Michielsgestel hebben wij vele tuinen voorzien van een nieuw gazon. Ook leggen wij regelmatig graszoden in de nabijgelegen kernen Maaskantje, Vught, Gemonde, Esch, Boxtel en Schijndel.

Sint-Michielsgestel vormt samen met Den Dungen, Gemonde en Berlicum de gemeente Sint-Michielsgestel. De gemeente Sint-Michielsgestel telt circa 28.000 inwoners. Het ligt op 5 meter boven zeespiegel en is 64,4 km2 groot.

Door het Centrum van Sint-Michielsgestel stroomt rivier de Dommel, wat een mooi karakter geeft aan het dorp.

Wetenswaardigheden van Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel  kende een tal van landgoederen die langs de rivier de Dommel waren gesitueerd. Zegenwerp is één van de landgoederen.

Zegenwerp is een landgoed dat zich ten zuiden van Sint-Michielsgestel bevindt en is 70 hectare groot. Het landgoed behoort aan de Stichting Het Brabants Landschap. Het landhuis is oud adellijk en gebouwd aan het einde van de achttiende eeuw. Het heeft een prachtige gevel en ramen die zijn gebouwd in de empirestijl. In 1850 werd het landgoed veranderd in een Engelse Landschapsstijl. De Hoogteverschillen werden geaccentueerde en een  vijver werd gegraven in een door verstuiving ontstane laagte.

In 1844 werd de Hostiebakkerij Sint Michael opgericht door de zusters van het Doveninstituut. De hosties worden geproduceerd en verpakt door onder andere leerlingen van het Doveninstituut. Het genereert geld voor de Bakkerij en leerlingen maken kennis met de arbeidsmarkt. De hosties worden gemaakt voor kerken in Nederland, Engeland, Amerika, Suriname en missionarissen. De hostiebakkerij is nu een onderdeel van Kentalis en het produceert jaarlijks ongeveer 70.000.000 hosties.

In 1815 werd het kleinseminarie Beekvliet in Sint-Michielsgestel gevestigd. Tijdens de tweede wereldoorlog was het een interneringskamp. Het seminarie is omgevormd tot Gymnasium Beekvliet en heeft ongeveer 800 leerlingen.

Groene wetenswaardigheden over  Sint Michielsgestel

Door de dorpskern van Sint-Michielsgestelstroomt de Dommel, een kleine beek 120 kilometer lang, waarvan 35 kilometer op Limburgs grondgebied. De Dommel stroomt door een 15-tal natuurgebieden zoals: De Plateaux, De Malpiebeemden, De Malpie, De Elshouters , De Heuvelse putten, De Hogt, Klotputten, Groengebied Gennep, Het Eckartse bos, Bossen bij Soeterbeek,De Rietmussen,Dommeldal bij Vaartbroek,Dommeldal bij Bokt, Dommeldal bij Wolfswinkel, Dommelbeemden en Moerkuilen die door Staatsbosbeheer worden beheerd. Een deel van de Dommel loopt door het natuurgebied het Groene Woud.

Het Groene Woud  ligt in een driehoek tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven en beslaat een gebied van 35.000 hectare, waarvan 7500 hectare natuurgebied. Het gebied bestaat uit bossen, moerassen, heide. In 2005 werd het gebied uitgeroepen tot Nationaal Landschap.

Het grondgebied van Sint Michielsgestel is een gevarieerd landschap. Landbouwgebied is te vinden aan de noordoostzijde van Sint-Michielsgestel, In het zuiden tref je dekzand aan en in het noorden laaggelegen veengrond.

 

 

Plaatsen rondom Sint-Michielsgestel waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Sint-Michielsgestel

Alle projecten

Graszoden leggen Sint-Michielsgestel

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Sint-Michielsgestel. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Sint-Michielsgestel

Wilt u graszoden laten leggen in Sint-Michielsgestel? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Sint-Michielsgestel gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Sint-Michielsgestel

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Sint-Michielsgestel? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Sint-Michielsgestel

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.