Graszoden Oss

Waar wij vaak graszoden leggen in Oss?

Ons bedrijf is gevestigd in ’s-Hertogenbosch met een afstand van 15 km ligt Oss op een steenworpafstand. Wij zijn dan ook wekelijks druk met het leggen van graszoden in Oss en de omliggende dorpen.

De stad Oss kent ontzettend veel kleine woonwijken of stadsdelen zoals Ussen, Ooijense zij, Mikkeldonk, de ruwaard, de kortfort en de witte hoef. Omliggende dorpen die bijna allemaal ook tot de gelijknamige gemeente horen vallen binnen ons werkgebied. In Berghem, Herpen, Heesch, Geffen, Maren-Kessel, Lith en Ravenstein hebben wij al vele tuintjes voorzien van nieuwe graszoden.

Nieuwbouwwijk Piekenhoef te Berghem

De Piekenhoef is een wijk die vele mogelijkheden kent. De woningen worden gebouwd op ruime kavels, wat inhoud dat er ook voldoende buitenruimte word gecreeerd. Modern, licht en natuurlijke ontwerpen typeren de woningen in de Piekenhoef.

Alle voorzieningen zijn dichtbij in de buurt deze nieuwe wijk. De wijk is ontwerpen te midden in het groene hart van de stad. Wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, vogels spotten, speelduinen en bossen, alles is mogelijk. Het natuurgebied is gemakkelijk toegankelijk met en beschikt over uitkijktorens, rolstoelpaden en uitgezette routes. U kunt hier genieten van de rust die het natuurgebied met zich meebrengt.

Ook wij zijn een graag geziene gast in deze prachtige wijk met onze donkergroene grasmatten welke elke tuin opzichzelf voorziet van een extra groene dimensie.

Groene wetenswaardigheden over Oss

Natuurgebied De Maashorst

Het gebied en de benaming Maashorst is ontstaan in de ijstijd. Toen was het nog een slingerend stromende rivier die rustig maar stilletjes van plaats veranderde. Wat de rivier achterliet was grof en grindrijk zand. Wanneer u nu door Natuurgebied De Maashorst wandelt komt u nog steeds achter gelaten stenen tegen uit de ijstijd.

Dit immens grote natuurgebied loopt over het grondgebied van verschillende gemeenten. Bernheze, Uden, Oss en Landerd bezitten dit 3500 hectare grootte gebied. De Maashorst heeft een buitengewoon afwisselend natuurlandschap. Een groter aaneengesloten gebied bestaat er niet in Brabant, het is zelfs groter dan de Biesbosch en de Drunense duinen.

Het heeft uitgestrekte heidevelden en imposante stuifduinen, kilometers lange bossen, vennen, weiden en mooie waterstroompjes. U vindt hier de perfecte combinatie van het planten- en dierenleven.

De Maas is van positie veranderd doordat er lang geleden breuken in de aardkorst ontstonden. Sommige delen van de aardkorst werden daarbij naar boven gedrukt. Nog altijd zijn deze hoger gelegen delen duidelijk zichtbaar in het landschap. Deze uitsteeksels noemt men ook wel horsten. Het lager gelegen gebied dat er naast ligt, noemt men een slenk.
Natuurgebied De Maashorst ligt op zo\'n langgerekte breuk, met maar liefst  vier meter verschil werd de aardkorst omhoog geperst. Het hoogteverschil is nauwelijks te zien, maar de breuk is nog wel te herkennen aan de laag waarmee de aardkorst in die tijd bedekt is. Op de horsten zien we voornamelijk grind en bij uitzondering grote keien. De slenken zijn bedekt met fijn gekorreld dekzand.

Waar is al dat groen nou eigenlijk te vinden in de stad Oss?

Natuurgebied Herperduin

Een fantastisch mooi, 400 hectare groot, natuurgebied in de gemeente Oss is natuurgebied Herperduin. Het gebied geeft een goed beeld weer van de natuur die Noord-Brabant bezit: naald- en loofhout,  heuvels met zandverstuivingen, vennen, heide en recreatieplassen. In de bossen leven zelfs dassen welke enkele jaren geleden zijn uitgezet.

Vijf wandelroutes zijn uitgestippeld in het gebied, iedere route op zichzelf laat een ander stukje van het gebied zien. Ook voor paardenliefhebbers zijn er gemarkeerde ruiterpaden aangelegd. Het gebied kent vele ingangen met ruime parkeergelegenheden.

Ook voor de kinderen is veel vertier. Zo is het bekijken van de Schotse Hooglanders en Exmoor pony’s een erg leuke bezigheid. Er kan gezwommen worden in het natuurmeer of gespeeld worden in de supergrote zandbak.

Een deel van het natuurgebied is afgezet met hekken en wordt begraasd door Schotse Hooglanders en Exmoor pony\'s, waardoor een heidegebied kan ontstaan. Dit afgezette gebied kun je vinden vlakbij een moerasgebied, het Ganzeven. Dit voormalig weidegebied is enkele jaren geleden omgevormd tot een natuurgebied: de vruchtbare laag grond is afgegraven, zodat er zich inheemse planten kunnen vestigen.

Plaatsen rondom Oss waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Oss

Alle projecten

Graszoden leggen Oss

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Oss. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Oss

Wilt u graszoden laten leggen in Oss? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Oss gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Oss

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Oss? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Oss

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.