Graszoden leggen

Graszoden laten leggen

Geplaatst: 29/07/2019 Aangepast: 08/01/2020

Natuurlijk wilt u graag gaan genieten van een mooi groen gazon met graszoden. Direct een mooi effect in uw tuin. En als u er vrijwel meteen gebruik van wilt maken, dan is het laten leggen van grasmatten een uitstekende keuze. Gras en Groen Graszoden verzorgt dit met alle liefde voor u.

Waarom zou ik mijn gazon laten aanleggen?

Graszoden leggen: het is iets wat veel mensen tegenwoordig zelf proberen. Maar door te weinig kennis en kunde leidt dit vaak tot resultaten die niet aan de verwachtingen voldoen zoals een slordige, slecht onderhouden tuin. Zo zonde, want een goed aangelegd gazon is een waardevolle toevoeging voor uw tuin. Door het aanleggen van graszoden uit handen te geven aan een specialist bespaart u zichzelf kopzorgen. Daarnaast is het vele malen sneller klaar dan wanneer u het zelf doet. Wij hebben ervaren teams die soms wel iedere dag een gazon aanleggen.

Advies op maat

Dus kwaliteit + tijdswinst. Wat wilt u nog meer? Een gazon leggen hoort echt op de juiste manier te gebeuren, daarom is het belangrijk de juiste graszoden, gereedschappen en toebehoren in huis te halen. Eenmaal gelegd vergt uw gazon veel onderhoud. Denk aan mest, kalk, beregening en onkruidverdelgers. We kunnen ons goed voorstellen dat er dan ineens veel op u afkomt. Laat u uw gazon door ons aanleggen, dan neemt één van onze medewerkers de precieze onderhoudsinstructies met u door. Bovendien ontvangt u een graszodenonderhoudsbrochure die u altijd op uw gemak kunt doorlezen.

Een opgeruimde tuin

Een laatste voordeel is dat u na afloop niet ziet dat er veel werk is verzet in uw tuin. We ruimen alles netjes op en voeren eventuele groenafval af. Dus daarmee worden u een overvolle GFT-bak en ritjes naar de gemeentelijke milieustraat bespaard! Kleine uitzondering hierop vormt regenachtig weer. Het is dan vaak helaas onmogelijk al het zand weer bij elkaar te vegen. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: de regen helpt een handje met sproeien en wegspoelen van het zand op uw bestrating.

Hoe gaan we te werk bij het leggen van graszoden?

De eerste stap is het indienen van een offerteaanvraag: u vult het formulier in via de site. Geheel volgens afspraak nemen we binnen 24 uur contact met u op. Dan proberen we gelijk een afspraak met u in te plannen. Heeft u een oud gazon? Het is fijn als u het nog een keer maait voordat onze medewerkers aan de slag gaan. Onze graszodensnijders zijn zodanig ontworpen dat ze perfect geschikt zijn voor het lossnijden van een kort gazon. De stappen die we vervolgens ondernemen:

 • Het los snijden van het oude gazon
 • Afvoeren van de oude grasmat
 • Schoonmaken van de ondergrond

Hierna volgen de volgende stappen - of als u nog geen gazon heeft liggen, begint het werk hier.

 • Frezen van de ondergrond
 • Grof op hoogte harken van de grond
 • Verwijderen van stenen, wortels en andere grove materialen
 • Verdichten van de ondergrond
 • Waterpas egaliseren van de ondergrond
 • Walsen en bemesten van de ondergrond
 • Graszoden leggen, insnijden en afwalsen

Werkzaamheden na het leggen van de graszoden

 • Opruimen van de werkplek
 • Opleveren van het gazon samen met u
 • Uitleg onderhoudsinstructies
 • Aanzetten van de sproeiers

Gedetailleerde informatie vindt u op de pagina graszoden laten leggen.

Prijzen graszoden per m²

Graszoden laten leggen hoeft niet duur te zijn. In onderstaande tabel vindt u de prijzen voor het laten leggen van graszoden door Gras en Groen Graszoden. Voor deze prijzen krijgt u alle voordelen van de professionele aanleg van het gazon inclusief het bemesten van de ondergrond.

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Gras en Groen Graszoden

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten