Gazononderhoud

Laat uw gazon herstellen van (droogte-)schade!

Geplaatst: 22/09/2020

Is er tijdens de zomer of in de afgelopen weken schade ontstaan aan uw gazon? De aankomende periode is ideaal voor het herstel. Gras en Groen kan u helpen om uw grasmat te herstellen. Met een beproefd onderhoudsprogramma en kwaliteitsproducten weten wij uw gazon binnen no-time weer op peil te brengen. Lees snel verder hoe wij dit doen!

Waarom nú het gazon herstellen en niet in het voorjaar?

Na de zomer wordt deze vraag met enige regelmaat aan mij gesteld. Hier zijn tal van argumenten voor aan te voeren. Natuurlijk is het fijn als het gazon er weer fraai bij ligt, maar ook richting een volgend seizoen zijn duidelijk voordelen:

 • Nieuw graszaad ontkiemd nu snel door de hoge bodemtemperatuur
 • Het nieuwe gras vormt een sterk wortelstelsel en is volgende zomer beter droogte tolerant
 • De afgelopen zomer heeft de toplaag verdicht, nu beluchten voorkomt problemen in de winter
 • Kale plekken raken weer bezet met gras waardoor minder ruimte is voor ongewenste planten en mos
 • Een laatste bemesting maakt uw gazon weerbaar tegen schimmels
 • Door te beluchten en kalk te strooien voorkomen wij mosgroei in de wintermaanden

Hoe zorgen wij voor het herstel van het gazon?

Voor het herstellen van het gazon in het najaar hanteren wij een vast plan. In zes stappen zorgen wij ervoor dat uw gazon alle kans krijgt om zich te herstellen en voorkomen wij toekomstige problemen.

 1. Oorzaak van schade achterhalen
 2. Verwijderen van onregelmatigheden
 3. Verspreiden van niet-zurende compost
 4. Beluchten met dichte pen
 5. Gazon bemesten en kalk strooien
 6. Doorzaaien van het gazon

> Lees voor een uitgebreide uitleg verder onder de video.

Gazonrenovatie voor u in beeld gebracht!

Oorzaak van schade achterhalen

De allereerste stap die wij zetten, nadat u contact heeft gelegd, is het achterhalen van de oorzaak van de schade. Is het simpelweg de droogte uw gazon parten speelt? Of is de schade ontstaan door plaaginsecten en vogels die daarop afkomen. Aan de hand van enkele vragen of een bezoek aan uw tuin weten wij dit te achterhalen.

Verwijderen van onregelmatigheden

Dood gras, vilt, mos en onkruid kunnen de ontwikkeling van nieuw gras belemmeren. Dit verwijderen wij dus uit het gazon. Wij verticuteren het gazon en voeren alles wat los komt voor u af.

Verspreiden van niet-zurende compost

Organisch materiaal is, naast water en schaduw, het beste voor het gazon om schade in droge perioden tegen te gaan. Compost fungeert als een spons. Het zorgt dat water langer wordt vastgehouden en voorkomt dat de hitte diep de bodem in trekt. Met speciale machine verspreiden wij compost die niet verzuurd wat gunstig is in de strijd tegen mos.

Beluchten met dichte pen

Nuttige organismen, dit noemen wij het bodemleven, zorgen ervoor dat de bodem van uw gazon luchtig blijft. Tijdens warme en droge perioden trekt het bodemleven dieper de bodem in. Daardoor kan de toplaag verdicht raken. Dit is ongunstig voor de groei van het gras en kan ertoe leiden dat regenwater op uw gazon blijft staan. Met een beluchtingsmachine prikken wij gaatjes in de bodem om dit nadelig effect op te heffen.

Gazon bemesten en kalk strooien

Voor het herstel verbruikt het gras voedingsstoffen. In de vorm van gazonmest dienen wij deze toe. Daarnaast strooien wij ook kalk naar behoefte. We meten vooraf de pH-waarde zodat we gericht kunnen strooien en verspilling voorkomen.

Doorzaaien van het gazon

Als laatste zaaien wij uw bestaande grasmat door. Machinaal verspreiden wij graszaad en zorgen ervoor dat dit lichtjes in wordt gewerkt. Het graszaad dat wij gebruiken is Barenbrug Bar Power, het paradepaardje van ‘s-werelds grootste graszaad kweker.

Wat zijn de kosten?

Gras en Groen werkt met transparante prijzen. U ontvangt vooraf altijd een offerte voor de werkzaamheden die wij uitvoeren. Onderstaande kosten geven u een goede prijsindicatie.

Prijsindicatie voor een gazon van 500 m²

Product Aantal Prijs per eenheid
Manuren 10  € 49,50 
Compost 1 m³ € 75,-
Myco-Gazon 25 kg 1 € 46,95
OpMaat Kalk 20 kg 2 € 14,95
Barenbrug Bar Power 15 kg 1 € 119,95

Uw gazon professioneel laten herstellen? 
Bel of mail met Gras en Groen!

Wilt u weer eens echt kunnen genieten van het gazon in uw tuin? En uw gazon professioneel onder handen laten nemen? Laat het ons weten! Bij de aanblik van een beschadigd gazon beginnen onze handen te jeuken. Wij garanderen u jaloerse blikken van de buren!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten