Gras en Groen

Egaal groen gazon nog nooit zo eenvoudig!

Geplaatst: 01/06/2019 Aangepast: 08/01/2020

Het klinkt vaak een stuk eenvoudiger dan het is in werkelijkheid. Strooi de gazonmest goed gelijkmatig uit voor een egaal donkergroene kleur. Maar hoe doet u dat? Hierbij enkele tips waardoor het voor u een stuk eenvoudiger wordt!

Gazonmest en de juiste dosering

Een mooi donkergroen gazon begint natuurlijk met de juiste meststof. Gras en Groen Graszoden is een groot voorstander van 100% organische meststoffen. Deze zijn goed voor het milieu, maar er zitten voor u als gebruiker twee grote voordelen aan.

  1. Allereerst kunt u niet overdoseren. Althans niet zo snel. Zelfs bij een dubbele hoeveelheid zal het niet direct een negatief effect hebben op het gazon!
  2. Bovendien kan de 100% organische gazonmest niet verbranden. Dat is bij kunstmest wel anders. Minerale meststoffen of organische-minerale meststoffen bevatten zouten die vocht onttrekken aan het gras. Lost de mest niet direct op door te sproeien dan verbrand het gazon.

Dan de dosering. Hoeveel gazonmest heeft u nodig? Uitgaande van de 100% organische gazonmest van Gras en Groen heeft u de volgende hoeveelheid gazonmest nodig in het jaar. Heeft u gazonmest van een ander merk? Volg dan het advies op de verpakking. 

Periode Zandgrond Kleigrond 
Maart - mei 1,0 kg/ 10 m² 1,0 kg/ 10 m²
Juni - juli 0,5 kg/ 10 m² 0,5 kg/ 10 m²
Augustus - september 0,5 kg/ 10 m²  
Totaal 2,0 kg/ 10 m² 1,5 kg/ 10 m²

Hoe verspreidt u gazonmest gelijkmatig?

Heeft u de juiste dosering afgemeten? Dan kunt u deze gaan uitstrooien over het gazon. Dit kan zowel handmatig worden gedaan als met het gebruik van een strooiwagen.

Handmatig gazonmest uitstrooien

Deel de gazonmest op in twee delen. Strooi één deel uit in de lengte van het gazon en één deel in de breedte van het gazon. Zo vergroot u de kans dat er overal gazonmest ligt en dus dat het egaal donkergroen kleurt.

Bemesten met een strooiwagen

Het beste kunt u het gazon bemesten met een strooiwagen. U vult de strooiwagen met de juiste hoeveelheid mest en u loopt zoveel mogelijk rechte banen over het gazon. Op de strooiwagen zitten verschillende standen die de doorloop van de gazonmest bepalen.

  • Gardena stand 6
  • Wolf Garten stand 8

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten