Graszoden Middelburg

Waar wij vaak graszoden leggen in Middelburg

In Middelburg voorzien wij met grote regelmaat gazons van nieuwe graszoden. Ook in de wijken en aangrenzende dorpen zijn wij regelmatig bezig met het leggen van onze graszoden.

Middelburg is een stad met ongeveer 47.700 inwoners en ligt in Zeeland op het eiland Walcheren. Het is de hoofdstad van de provincie.

Middelburg bestaat uit elf wijken te weten: Arnemuiden, Dauwendaele, Klarenbeek, Nieuw- en Sint Joosland, Nieuw Middelburg, Zuid , Ramsburg, Griffioen, Mortiere, ’t Zand en Sint Laurens. Dichtstbijzijnde steden rond Middelburg zijn: Oost-Souburg, Vlissingen, Koude Kerke, Zoutelande, Domburg, Oostkapelle, Veere en Terneuzen.

Middelburg ligt aan de N57, de A58 en de spoorlijn Vlissingen-Roosendaal. Het Kanaal door Walcheren loopt door de stad.

Wetenswaardigheden over Middelburg

Het rijke verleden van Middelburg is nog steeds zichtbaar. Het is ontstaan in de 9e eeuw. Er werd een verdedigingswerk, ringburgwal,  gebouwd om het eiland tegen indringers te beschermen. De burcht van Middelburg was de middelste burcht van Walcheren en daarom werd de stad Middelburg genoemd. Vanwege de gunstige ligging aan het water ontpopte het zich tot een handelscentrum nadat de dreiging van indringers voorbij was.

Middelburg was tijdens de VOC, na Amsterdam de belangrijkste stad van Nederland. Hier werden schepen gebouwd om handel te drijven met Azië. Er zijn in Middelburg nog steeds gebouwen te zien die aan deze tijd herinneren.

De stad is na een bombardement in 1940 waarbij veel historische panden verloren zijn gegaan weer in traditionele stijl herbouwd. Middelburg is een stad met historische monumenten en moderne architectuur. Ooit was Middelburg de stad met, op Amsterdam na, de meeste historische panden.  Middelburg heeft nu meer dan 1150 rijksmonumenten en is daarmee de zevende stad van Nederland.

Het symbool van Middelburg is de Abdij van Middelburg. De Abdij heeft een 91 meter hoge toren en wordt de Lange Jan genoemd. De Abdij ligt midden in  de stad en bestaat uit een rond gebouw met vier grote en een kleine toren, diverse poorten en in het midden een plein., voorzien van grote bomen. De abdij is verschillende keren gerestaureerd. De laatste keer na het bombardement van 1940.

Het laatgotische stadhuis, gebouwd in 1458, is nu in gebruik als universiteitsgebouw. In de gevel van het gebouw staan beelden van gravinnen en graven die over Zeeland regeerden.

Groene wetenswaardigheden over  Middelburg

De natuurgebieden waar Zeeland om bekend is zijn de zee, de duinen, de schorren en de dijken. In de provincie Zeeland vind je behalve de bekende natuurgebieden ook veel kreken, moerasgebieden, bossen en weidevogelgebieden.  Er ligt in de provincie Zeeland in totaal zo’n 30.000 hectare binnendijkse natuur als leefgebied voor planten en dieren en ook voor mensen die van de natuur kunnen genieten tijdens het fietsen of wandelen.

Projecten in Middelburg

Alle projecten

Graszoden leggen Middelburg

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Middelburg. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Middelburg

Wilt u graszoden laten leggen in Middelburg? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Middelburg gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Middelburg

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Middelburg? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Middelburg

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.