Graszoden Heerhugowaard

Waar wij vaak graszoden leggen in Heerhugowaard

Hoewel Heerhugowaard wat ver ligt van onze vestiging in Rosmalen leggen wij regelmatig nieuwe graszoden bij de huizen van Heerhugowaard. Ook zijn wij regelmatig te vinden voor het aanleggen van een nieuw gazon in de omringende plaatsen zoals Schagen, Hollands Kroon, Opmeer, Langedijk, Koggenland, Alkmaar en Schermer.

De Gemeente Heerhugowaard heeft een oppervlakte van 30 vierkante kilometer waarvan 1,6 vierkante kilometer uit water bestaat. De platsen die bij de gemeente Heerhugowaard horen zijn: Heerhugowaard, Broekhorn, Draai, De Noord, Veenhuizen, Verlaat en de buurtschappen ’t Kruis, Frik, Kabel en Pannekeet.

Wetenswaardigheden over Heerhugowaard

De woonwijk Stad van Zon is een Energie neutrale woonwijk en daarmee de grootste emissieneutrale wijk van Europa. De wijk levert meer energie dan ze verbruikt door gebruik te maken van zonne-energie, windmolens en andere moderne duurzame technieken. Er is een meer aangelegd rondom de woonwijk met recreatieve voorzieningen en natuurontwikkeling. De wijk is gebouwd op 120 hectare grond en bestaat uit zo’n 2.900 woningen. Het recreatiegebied is ongeveer 75 hectare groot. Het water in het meer is schoon en geschikt om in te zwemmen.

Verder is er in Heerhugowaard een Hervormde kerk gebouwd in 1871, de moderne Dyonisiuskerk die gebouwd is in de jaren 60 en een gereformeerde kerk, gebouwd in 1917. Dan is er nog de Veenhuizer, een poldermolen die rond 1630 is gebouwd met de bedoeling om de polder Veenhuizen te bemalen.

Groene wetenswaardigheden over  Heerhugowaard

Aan de oostkant van Heerhugowaard ligt een gevarieerd stadsbos op een grondgebied van 60 hectare, genaamd Het Waarderhout. Aan de westkant van Heerhugowaard ligt Het Oosterdel en is een uniek gebied dat bestaat uit 80 hectare en 200 eilanden. Het wordt genoemd naar het vroegere “Rijk der Duizend Eilanden” en telde oorspronkelijk meer dan 15.000 eilanden.

Recreatiegebieden in Heerhugowaard zijn: Waarderhout, Molendijk, Schoutenbosweg, Veenhuizerpolder, Geestmerambacht, Park van Luna. Gemeenteparken van Heerhugowaard zijn: Luipaardpark, Fabritiuspark, Park Butterhuizen.

De omgeving van Heerhugowaard is verder heel divers. Aan de oostkant van Heerhugowaard zijn de bloembollenvelden, daarnaast is er in de regio van Heerhugowaard veel agrarisch landschap en glastuinbouw te vinden. Tevens zijn er verschillende molens te zien die dateren uit de 17e eeuw.

Bergen aan Zee is het dichtstbijzijnde dorp aan de Noordzee en Hoorn de dichtstbijzijnde plaats aan het IJsselmeer. Heerhugowaard ligt ongeveer in het midden van beide plaatsen.

Projecten in Heerhugowaard

Alle projecten

Graszoden leggen Heerhugowaard

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Heerhugowaard. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Heerhugowaard

Wilt u graszoden laten leggen in Heerhugowaard? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Heerhugowaard gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Heerhugowaard

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Heerhugowaard? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Heerhugowaard

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.