Zelf graszoden leggen

"Graszoden leggen, de snelste en meest effectieve methode om een gazon aan te leggen!"

Wilt u een nieuw gazon aanleggen door middel van het leggen van graszoden? Dan kiest u voor de snelste en meest effectieve methode. Binnen 14 dagen hebt u een donker groen gazon dat tot de verbeelding spreekt en kunt u genieten van de geur van vers gemaaid gras. En het mooie is dat u met de juiste instructies deze werkzaamheden prima zelf kunt uitvoeren. Wilt u de graszoden laten leggen dan zijn wij u met onze legservice uiteraard graag ter dienst. Gaat u het toch liever zelf uitvoeren? Gras en Groen heeft voor u een stappenplan gemaakt. Dankzij deze 5 stappen wordt het aanleggen van een nieuw gazon uitvoerbaar voor elke doe-het-zelver.

Waarom graszoden leggen?

Kies voor het leggen van premium graszoden

Graszoden zijn er in vele verschijningsvormen. Er zijn grote, kleine, sport, speel en premium graszoden te koop. Gras en Groen verkoopt, levert en legt uitsluitend premium graszoden. Dit zijn grasmatten die van Hendriks Graszoden het beste kwaliteitslabel hebben gekregen. En dat zegt wel iets. Hendriks Graszoden is namelijk ook leverancier van voetbalvelden voor topclubs in binnen en buitenland.Graszoden leggen 1
Graszoden leggen 2
Graszoden leggen 3
Grasmatten leggen 4
Grasmatten leggen 5

Stappenplan gazonaanleg

U wilt de graszoden dus zelf gaan uitrollen. Wij helpen u in 5 stappen naar een perfect eindresultaat. Een beknopte versie kunt u downloaden zodat u in de tuin direct een handleiding bij de hand heeft.

Gazonaanleggen in 5 stappen:

Stap 1: Voorbereiding werkzaamheden

Voordat u begint is het raadzaam de werkzaamheden goed voor te bereiden. Zo kunt u op een logische wijze werken. Bovendien hoeft u het aanleggen van het gazon niet te onderbreken voor het zoeken van de juiste gereedschappen.

Wanneer kunt u graszoden leggen?

Misschien wel handig om te weten voordat u wilt beginnen! Graszoden kunnen buiten de vorstperiode het hele jaar door gelegd worden. Normaal gesproken loopt dit seizoen van maart tot en met oktober.

Hoeveel graszoden hebt u nodig?

Graszoden van Gras en Groen hebben de volgende afmetingen: 40 cm breed en 250 cm lang. Ze zijn dus exact één vierkante meter. Bestel evenveel graszoden als het oppervlak in m² en tel hier 5% bij op voor het op maat maken van de zoden.

Welke gereedschappen hebt u nodig?

Stap 2: Structuur, voeding en egaliseren

Nu alles in huis is om te starten begint u met het voorbereiden van de ondergrond. Voor een jarenlang plezier van uw gazon zijn er een drietal elementen van belang.

Hoe zorgt u voor de juiste structuur?

Om ervoor te zorgen dat de graszoden goed aangroeien en uw gazon lange tijd gezond blijft heeft de ondergrond de juiste structuur nodig. Dit betekent dat deze voldoende zuurstof moet bevatten en water doorlatend is.

  1. Spit de toplaag 5 tot 10 cm diep
  2. Ligt er kleigrond in uw tuin voer dan een laag van 1 cm witzand aan
  3. Hark de grond om deze weer grof op hoogte te brengen

Hoe zorgt u voor de juiste voeding?

Wilt u het wortelen van de zoden versnellen en het gras stimuleren lange wortels aan te maken? Bestel dan gardener professional. De mest is rijk aan fosfor en bevorderd de wortelgroei. Een goed geworteld gazon is beter bestand tegen droogte en gazonziekten.

  1. Bestel 1 kg gardener professional per 25 m² gazon
  2. Strooi deze gelijkmatig uit over de ondergrond
  3. Hark de bemesting lichtjes door de bodem

Hoe egaliseert u de ondergrond?

Om een gazon waterpas te egaliseren hanteert u onderstaande methode.

  1. Wals de grond die in bovenstaande grond op hoogte is gebracht aan
  2. Hark deze lichtjes met een stalen hark
  3. Gebruik een waterpas om de grond te egaliseren
  4. Start bij de woning en werk eerst in de breedte en dan in de lengte van het gazon

Stap 3: Graszoden leggen

Eindelijk kunt u beginnen met het uitrollen van de verse premium graszoden. Denk goed na wat de meest logische plek is om te beginnen. Aanvoeren over reeds gelegde graszoden is geen optie. Rol om te beginnen graszoden uit over de lengte van een lange rechte zijde. Alle andere grasmatten worden haaks hierop uitgerold. Werk vervolgens rij voor rij het gazon af. Eindig aan de buitenkant altijd met een hele graszode. Dit zorgt voor een sterke zijkant van uw gazon.

Tips tijdens het leggen:

Moeten de graszoden in verband gelegd worden?

Een gazon aanleggen is niet hetzelfde als het leggen van bestrating of het metselen van een muur. In verband leggen van de graszoden is dus onnodig. De wortels geven de stevigheid zodra deze zijn aangegroeid.

Stap 4: Insnijden, walsen en water geven

Uw gazon kan waarschijnlijk niet aangelegd worden zonder enkele graszoden in te snijden. Met een broodmes kunt u de graszoden eenvoudig op maat maken. Voorkom dat er hele kleine stukjes worden ingepast, deze hebben vaak moeite om aan te slaan.

Waarmee kan ik de graszoden insnijden?

Grasmatten zijn het meest eenvoudig op maat te maken met een broodmes. Gebruik hiervoor een oud exemplaar want het zand kan behoorlijk krassen.

Zodra alle graszoden zijn gelegd gebruikt u voor de laatste keer de gazonwals, daarmee duwt u het gras stevig tegen de bodem aan. Tijdens het walsen controleert u tevens voor de laatste keer het werk. Voor het beste resultaat walst u het gazon zowel in de lengte als de breedterichting.

Bent u klaar met walsen? Veeg dan de bestrating schoon en zet direct de sproeier aan. Bij warm weer kunt u ervoor kiezen om oppervlakten deel voor deel af te werken en de sproeier alvast aan te zetten. Daarmee voorkomt u uitdroging.

Stap 5: Graszoden onderhouden

Speciaal voor het onderhoud van de graszoden, en in een later stadium het gazon, heeft Gras en Groen een brochure uitgebracht. Deze voorziet u van alle benodigde informatie met betrekking tot het gazononderhoud. U ontvangt deze bij uw graszoden of zodra onze werknemers bij u thuis de werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Werkwijze Grasengroengraszoden.nl

Bent u benieuwd hoe de medewerkers van Gras en Groen uw grasmatten leggen? In onderstaande video ziet u stap voor stap hoe het oude gazon wordt verwijderd en vervolgens verse graszoden worden gelegd. U krijgt daarbij een perfect beeld van de werkzaamheden die voor u uitgevoerd worden.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Engelen

Nic en Celia


5

"Snelheid is een van de kwaliteiten van Gras & Groen."

Graszoden leggen Engelen
Referenties
Nieuwsberichten
Gazononderhoud januari

Gazononderhoud in januari, zijn er wel taken die u nu moet uitvoeren? Naar alle waarschijnlijkheid niet. Toch zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Gazononderhoud januari
Nieuwsberichten

Bestel direct uw graszoden

Na het lezen van alle informatie is het werk nu aan u. Maak een planning en bestel de graszoden online. Om de versheid van de graszoden te kunnen garanderen worden deze elke dag vers gesneden. U dient de zoden vooraf te bestellen, vanwege de beperkte houdbaarheid hanteren wij geen voorraad.

Liever graszoden laten leggen?

U kunt de graszoden natuurlijk ook laten leggen door echte professionals. Gras en Groen Graszoden kan het graszoden leggen voor een zeer scherpe prijs voor u uitvoeren. Via de website kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Binnen 24 uur krijgt u een passende offerte via de mail. Na akkoord kunnen de werkzaamheden altijd binnen 14 dagen worden uitgevoerd! 

Voordelen graszoden laten leggen

 


klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

laten leggen

Binnen 14 dagen graszoden leggen

garantie

3 maanden garantie op graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u de premium graszoden laten leggen? Gras en Groen komt de graszoden vakkundig leggen. Vanaf slechts € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Heeft uw gazon last van mos, onkruid of kale plekken? Gras en Groen Graszoden verwijderd uw gazon, voert dit af én legt graszoden vanaf € 8,25 p/m². Bekijk hier alle tarieven van Gras en Groen.

Lees meer
Gras en Groen

Wij leveren en leggen uitsluitend premium graszoden. Dit zijn graszoden met het beste kwaliteitslabel afgegeven door de graszodenkwekerij die zelfs velden levert op Champions League niveau!

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen