Zelf graszoden leggen

"Graszoden leggen, de snelste en meest effectieve methode om een gazon aan te leggen!"

Wilt u een nieuw gazon aanleggen door middel van het leggen van graszoden? Dan kiest u voor de snelste en meest effectieve methode. Binnen 14 dagen hebt u een donkergroen gazon dat tot de verbeelding spreekt en kunt u genieten van de geur van versgemaaid gras. En het mooie is dat u met de juiste instructies deze werkzaamheden prima zelf kunt uitvoeren. Wilt u de graszoden laten leggen? Dan zijn wij u met onze legservice uiteraard graag ter dienst. Voor prijzen vanaf € 5,50 p/m² ontzorgen wij u volledig en heeft u garantie op succes. Gaat u het toch liever zelf uitvoeren? Gras en Groen heeft voor u een stappenplan gemaakt. Dankzij deze 5 stappen wordt het aanleggen van een nieuw gazon uitvoerbaar voor elke doe-het-zelver.

Waarom graszoden leggen?

Kies voor het leggen van premium graszoden

Graszoden zijn er in vele verschijningsvormen. Er zijn grote, kleine, sport, speel en premium graszoden te koop. Gras en Groen verkoopt, levert en legt uitsluitend premium graszoden. Dit zijn grasmatten die van Hendriks Graszoden het beste kwaliteitslabel hebben gekregen. En dat zegt wel iets. Hendriks Graszoden is namelijk ook leverancier van voetbalvelden voor topclubs in binnen- en buitenland.graszoden leggen
Graszoden leggen
Graszoden leggen
Graszoden leggen
Graszoden leggen

Stappenplan gazonaanleg

U wilt de graszoden dus zelf gaan uitrollen. Wij helpen u in 5 stappen naar een perfect eindresultaat. Een beknopte versie kunt u downloaden zodat u in de tuin direct een handleiding bij de hand heeft.

Gazonaanleggen in 5 stappen:

Stap 1: Voorbereiding en graszoden kopen

Voordat u begint, is het raadzaam de werkzaamheden goed voor te bereiden. Zo kunt u op een logische wijze werken. Bovendien hoeft u het aanleggen van het gazon niet te onderbreken voor het zoeken van de juiste gereedschappen.

Wanneer kunt u graszoden leggen?

Misschien wel handig om te weten voordat u wilt beginnen! Graszoden kunnen buiten de vorstperiode het hele jaar door gelegd worden. Normaal gesproken loopt dit seizoen van maart tot en met oktober.

Hoeveel graszoden heeft u nodig?

Graszoden van Gras en Groen hebben de volgende afmetingen: 40 cm breed en 250 cm lang. Ze zijn dus exact één vierkante meter. Bestel evenveel graszoden als het oppervlak in m² en tel hier 5% bij op voor het op maat maken van de zoden. U kunt bij Gras en Groen de graszoden kopen en op zaterdag ophalen in Den Bosch.

U kunt de graszoden direct online bestellen en afrekenen. De graszoden liggen dan op de aangegeven datum voor u klaar. De premium graszoden van Gras en Groen kosten slechts € 2,50 p/m². Ga snel naar graszoden bestellen om uw bestelling te plaatsen!

De graszoden kunnen ook bij u thuis worden bezorgd. Bestel uw graszoden eenvoudig online en wij leveren ze bij u voor de deur af. Bestel de graszoden voor 12:00 uur en deze kunnen de volgende leverdag al bij u in de tuin staan. Ga naar graszoden bezorgen voor meer informatie of bestel hier direct uw graszoden.

Stap 2: Structuur, voeding en egaliseren

Nu alles in huis is om te starten, begint u met het voorbereiden van de ondergrond. Voor een jarenlang plezier van uw gazon zijn er een drietal elementen van belang.

Hoe zorgt u voor de juiste structuur?

Om ervoor te zorgen dat de graszoden goed aangroeien en uw gazon lange tijd gezond blijft heeft de ondergrond de juiste structuur nodig. Dit betekent dat deze voldoende zuurstof moet bevatten en waterdoorlatend is.

  1. Spit de toplaag 5 tot 10 cm diep
  2. Ligt er kleigrond in uw tuin voer dan een laag van 1 cm witzand aan
  3. Hark de grond om deze weer grof op hoogte te brengen.

Hoe zorgt u voor de juiste voeding?

Wilt u het wortelen van de zoden versnellen en het gras stimuleren lange wortels aan te maken? Bestel dan gardener professional. De mest is rijk aan fosfor en bevordert de wortelgroei. Een goed geworteld gazon is beter bestand tegen droogte en gazonziekten. Bestel 1 kg gardener professional per 25 m² gazon.

Hoe egaliseert u de ondergrond?

Om een gazon waterpas te egaliseren hanteert u onderstaande methode.

  1. Wals de grond die in bovenstaande grond op hoogte is gebracht aan
  2. Hark deze lichtjes met een stalen hark
  3. Gebruik een waterpas om de grond te egaliseren
  4. Start bij de woning en werk eerst in de breedte en dan in de lengte van het gazon.  

Stap 3: Graszoden leggen

Eindelijk kunt u beginnen met het uitrollen van de verse premium graszoden. Denk goed na wat de meest logische plek is om te beginnen. Aanvoeren over reeds gelegde graszoden is geen optie. Rol om te beginnen graszoden uit over de lengte van een lange rechte zijde. Alle andere grasmatten worden haaks hierop uitgerold. Werk vervolgens rij voor rij het gazon af. Eindig aan de buitenkant altijd met een hele graszode. Dit zorgt voor een sterke zijkant van uw gazon.

Tips tijdens het leggen:

Moeten de graszoden in verband gelegd worden?

Een gazon aanleggen is niet hetzelfde als het leggen van bestrating of het metselen van een muur. In verband leggen van de graszoden is dus onnodig. De wortels geven de stevigheid zodra deze zijn aangegroeid.

Stap 4: Insnijden en walsen

Uw gazon kan waarschijnlijk niet aangelegd worden zonder enkele graszoden in te snijden. Met een broodmes kunt u de graszoden eenvoudig op maat maken. Voorkom dat er hele kleine stukjes worden ingepast, deze hebben vaak moeite om aan te slaan.

Waarmee kan ik de graszoden insnijden?

Grasmatten zijn het meest eenvoudig op maat te maken met een broodmes. Gebruik hiervoor een oud exemplaar, want het zand kan behoorlijk krassen.

Zodra alle graszoden zijn gelegd, gebruikt u voor de laatste keer de gazonwals. Daarmee duwt u het gras stevig tegen de bodem aan. Tijdens het walsen controleert u ook voor de laatste keer het werk. Voor het beste resultaat walst u het gazon zowel in de lengte- als de breedterichting.

Bent u klaar met walsen? Veeg dan de bestrating schoon en zet direct de sproeier aan. Bij warm weer kunt u ervoor kiezen om oppervlakten deel voor deel af te werken en de sproeier alvast aan te zetten. Daarmee voorkomt u uitdroging.

Stap 5: Graszoden onderhouden

Speciaal voor het onderhoud van de graszoden, en in een later stadium het gazon, heeft Gras en Groen een brochure uitgebracht. Deze voorziet u van alle benodigde informatie met betrekking tot het gazononderhoud. U ontvangt deze bij uw graszoden of zodra onze werknemers bij u thuis de werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Werkwijze Grasengroengraszoden.nl

Bent u benieuwd naar hoe de medewerkers van Gras en Groen uw grasmatten leggen? In onderstaande video ziet u stap voor stap hoe het oude gazon wordt verwijderd en vervolgens verse graszoden worden gelegd. U krijgt daarbij een perfect beeld van de werkzaamheden die wij voor u uitvoeren.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties


""

Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus
Nieuwsberichten

Bestel direct uw graszoden

Na het lezen van alle informatie is het werk nu aan u. Maak een planning en bestel de graszoden online. Om de versheid van de graszoden te kunnen garanderen, worden deze elke dag vers gesneden. U dient de zoden vooraf te bestellen, vanwege de beperkte houdbaarheid hanteren wij geen voorraad.

Liever graszoden laten leggen?

U kunt de graszoden natuurlijk ook laten leggen door echte professionals. Gras en Groen Graszoden kan het graszoden leggen op een zeer vakkundige wijze voor u verzorgen, bekijk hier onze prijzen. Via de website kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Binnen 24 uur krijgt u een passende offerte via de mail. Na akkoord kunnen de werkzaamheden altijd binnen 28 dagen worden uitgevoerd! 

Voordelen graszoden laten leggen

Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen