Graszoden van Gras en Groen

"Premium graszoden, graszoden van het allerhoogste kwaliteitslabel!"

Gras en Groen Graszoden levert en legt uitsluitend graszoden, ook wel grasmatten genoemd, van de allerhoogste kwaliteit. Met graszoden kan binnen een erg korte tijd een nieuw gazon aangelegd worden. De premium graszoden worden op specialistische wijze geteeld en geoogst. Het kweekproces, waarbij vrijwel dagelijks onderhoud aan de graszoden wordt gepleegd, draagt zorg voor de perfecte kwaliteit van de graszoden.

Kenmerken premium graszoden:

 • Regelmatig maaien zorgt voor een zeer dicht bezette grasmat
 • Afgestemde bemesting geeft de grasmatten een donkergroene kleur.
 • De zoden wegen ongeveer 15 kg.
 • De graszoden zijn 40 cm breed en 250 cm lang.
 • Onze graszoden worden op een dikte van 2 centimeter gesneden.

Graszoden van premium kwaliteit

Wij leggen, verkopen en bezorgen uitsluitend graszoden van premium kwaliteit. Deze graszoden zijn ideaal voor de aanleg van een gazon in de tuin.
U krijgt met premium graszoden een gazon dat:

 • Een hoge sierwaarde heeft.
 • Regelmatig belopen of bespeeld kan worden.
 • Zichzelf goed kan herstellen nadat het intensief is gebruikt.
 • Kort, tussen de 3 en 4 centimeter, gemaaid worden.
 • Bestaat uit een samenstelling van 4 grassoorten.
 • Vrij is van plastic netten.
premium kwaliteit • Gras en Groen Graszoden
graszoden van Hendriks graszoden • Gras en Groen Graszoden

Champions League graszoden

De graszoden die wij leggen, worden gekweekt door Hendriks Graszoden uit Heythuysen. Wij zijn trots op de exclusieve samenwerking met deze gerenommeerde graszodenweker. Hendriks Graszoden heeft ruim 350 hectare grond waarop de grasmatten worden gekweekt. Zij zijn dan ook één van de grootste graszodenkwekers van Europa.

Bij de sportevenementen zoals het EK en WK-voetbal zijn zij leverancier. Evenals bij voetbalclubs zoals AC Milan, Real Madriden Bayern München. U krijgt dus Champions League-graszoden. Naast leverancier van de Europese top speelt ook de traditionele top-3 uit Nederland op velden afkomstig uit Heythuysen. Met de keuze voor premium graszoden van Gras en Groen kiest u dus voor kwaliteit.

Graszoden online bestellen 

Wilt u zelf graszoden gaan leggen? Dan kunt u bij Gras en Groen de premium graszoden online bestellen en afhalen in Den Bosch. Zo wordt de aanleg van uw gegarandeerd een succes!

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen worden de graszoden vers voor u gesneden en liggen deze op de gewenste datum voor u klaar. Omdat de graszoden een vers product zijn vragen wij u dan ook om minimaal 24 uur vooraf te bestellen. U kunt de graszoden twee weken vooraf al reserveren!

Prijzen van onze graszoden

Wat de graszoden kosten per m² is afhankelijk van wat u wilt. Op de pagina graszoden prijzen vindt u alle tarieven die wij voor de verschillende opties hanteren. U heeft daarbij de keuze uit drie verschillende opties:

Kweekproces graszoden

Het kweken van graszoden is iets wat zeker in de laatste decennia steeds meer bekendheid heeft gekregen. Waar voorheen nog veelal met graszaad werd gewerkt, kent tegenwoordig ook de consument het gemak van de graszoden. Belangrijk onderdeel van het kweekproces is het toepassen van de juiste graszaden. Door rekening te houden met de toepassing en groeiwijze van de grassen is deze samenstelling aan verandering onderhevig. Tevens worden er grassoorten ontwikkeld die zich aanpassen aan het veranderende klimaat.

Premium graszoden hebben de volgende samenstelling qua grassen:

 • 50% veldbeemdgras
 • 20% Engels raaigras
 • 10% rood zwenkgras
 • 20% rood zwenkgras met fijne uitlopers

Gedurende 12 tot 14 maanden wordt het gras opgekweekt tot een sterke en compacte graszode. Tijdens het kweekproces voert de graszodenkweker op grote schaal het gazononderhoud uit dat u ook in de tuin heeft. Doordat het gras gekweekt wordt onder de meest ideale omstandigheden, ontwikkelt zich een prachtig gazon dat later in stroken wordt gesneden en bij u terecht komt. Er wordt géén gebruik gemaakt van plastic netten. Dankzij een sterk wortelstelsel is dit overbodig!

Wet- en regelgeving

Om de negatieve gevolgen van bestrijdingsmiddelen tegen te gaan wordt het gebruik ervan steeds vaker aan banden gelegd. Als natuurliefhebbers juichen wij dit natuurlijk van harte toe. Toch heeft dit ook een keerzijde: graszodenkwekers hebben steeds minder en minder mogelijkheden om onkruid en straatgras tegen te gaan.

Goed onderhoud en een zuiver graszaadmengsel zijn inmiddels de belangrijkste wapens tegen ongewenste planten in de graszoden. Het kan dan ook voorkomen dat dit onkruid zich in de graszoden bevindt. Daar kunnen wij en de graszodenkweker helaas geen garanties meer voor afgeven.

Nieuwsgierig geworden naar de grasmatten?

Gras en Groen Graszoden kan snel en op korte termijn graszoden bij u komen leggen. Wij leggen op vakkundige wijze premium graszoden tegen een scherpe prijs. Wanneer u nu een offerte aanvraag doet, ontvangt u binnen 24 uur een passende offerte. Indien u akkoord geeft, nemen wij contact met u op om de werkzaamheden binnen 21 dagen bij u in te plannen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Bevatten de graszoden plastic netten?

Bij het graszoden kopen is de aanwezigheid van zogenaamde netten van belang. Tuinbezitters die hun gazon reeds hebben vervangen, zijn wellicht bekend met dit fenomeen. Om graszoden eerder te kunnen oogsten, wordt gebruikgemaakt van een groen, plastic net dat in het gezaaide graszodenveld wordt verwerkt. Bij het oogsten zorgen deze netten dan voor extra stevigheid. Hierdoor kan de graszodenkweker eerder oogsten en heeft hij minder grond nodig om aan de vraag te voldoen. De graszoden zijn na een halfjaar op het oog al redelijk dichtgegroeid. Toch is de kwaliteit lager, doordat er minder wortels zijn die zorgen voor een snelle aangroei van het gras. Bovendien zit er plastic in de grond dat bij slijtage, verticuteren en vervangen naar boven zal komen.

Voorkom deze problemen door goede sterke matten te kopen, zonder plastic netten er in verwerkt. De aanschafprijs van graszoden met een plastic net kan dan wel iets lager zijn, maar wij raden het u ten zeerste af.

Hoe snel vormen graszoden een gazon?

Met graszoden kun je zeer snel een gazon aanleggen. Afhankelijk van het moment in het jaar en uiteraard een goede verzorging kan er zelfs al na 7 tot 10 dagen voor de eerste keer gemaaid worden.

Bij normale omstandigheden kun je na 14 dagen al genieten van een perfect gazon dat in gebruik genomen mag worden.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Waar kan ik de graszoden afhalen?

Bestelde graszoden kunt u afhalen bij Gras en Groen in 's-Hertogenbosch. U vindt hier het adres en een kaart van waar wij gevestigd zijn:

Gras en Groen Graszoden - Adres

Wat is het minimale aantal graszoden indien ik ze laat bezorgen?

Voor het bezorgen van de graszoden dient u minimaal 30 m² te bestellen. Heeft u meer dan 650 m² nodig? Neem dan contact op voor een levering op maat.