Graszoden van Gras en Groen

"Premium graszoden, graszoden van het allerhoogste kwaliteitslabel!"

Gras en Groen Graszoden levert en legt uitsluitend graszoden, ook wel grasmatten genoemd, van de allerhoogste kwaliteit. Met graszoden kan binnen een erg korte tijd een nieuw gazon aangelegd worden. De premium graszoden worden op specialistische wijze geteeld en geoogst. Het kweekproces, waarbij vrijwel dagelijks onderhoud aan de graszoden wordt gepleegd, draagt zorg voor de perfecte kwaliteit van de graszoden.

Kenmerken premium graszoden:

 • Regelmatig maaien zorgt voor een zeer dicht bezette grasmat
 • Afgestemde bemesting geeft de grasmatten een donkergroene kleur.
 • De zoden wegen ongeveer 15 kg.
 • De graszoden zijn 40 cm breed en 250 cm lang.
 • Onze graszoden worden op een dikte van 2 centimeter gesneden.

Graszoden van premium kwaliteit

Wij leggen, verkopen en bezorgen uitsluitend graszoden van premium kwaliteit. Deze graszoden zijn ideaal voor de aanleg van een gazon in de tuin.
U krijgt met premium graszoden een gazon dat:

 • Een hoge sierwaarde heeft.
 • Regelmatig belopen of bespeeld kan worden.
 • Zichzelf goed kan herstellen nadat het intensief is gebruikt.
 • Kort, tussen de 3 en 4 centimeter, gemaaid worden.
 • Bestaat uit een samenstelling van 4 grassoorten.
 • Vrij is van plastic netten.
premium kwaliteit • Gras en Groen Graszoden
graszoden van Hendriks graszoden • Gras en Groen Graszoden

Champions League graszoden

De graszoden die wij leggen, worden gekweekt door Hendriks Graszoden uit Heythuysen. Wij zijn trots op de exclusieve samenwerking met deze gerenommeerde graszodenweker. Hendriks Graszoden heeft ruim 350 hectare grond waarop de grasmatten worden gekweekt. Zij zijn dan ook één van de grootste graszodenkwekers van Europa.

Bij de sportevenementen zoals het EK en WK-voetbal zijn zij leverancier. Evenals bij voetbalclubs zoals AC Milan, Real Madriden Bayern München. U krijgt dus Champions League-graszoden. Naast leverancier van de Europese top speelt ook de traditionele top-3 uit Nederland op velden afkomstig uit Heythuysen. Met de keuze voor premium graszoden van Gras en Groen kiest u dus voor kwaliteit.

Aanbiedinggraszodenleggen • Gras en Groen Graszoden
Graszoden laten leggen?
Een nieuw gazon binnen één dag
Specialist in gazons groter dan 100 m²
Binnen 14 dagen te betreden

Kweekproces graszoden

Het kweken van graszoden is iets wat zeker in de laatste decennia steeds meer bekendheid heeft gekregen. Waar voorheen nog veelal met graszaad werd gewerkt, kent tegenwoordig ook de consument het gemak van de graszoden. Belangrijk onderdeel van het kweekproces is het toepassen van de juiste graszaden. Door rekening te houden met de toepassing en groeiwijze van de grassen is deze samenstelling aan verandering onderhevig. Tevens worden er grassoorten ontwikkeld die zich aanpassen aan het veranderende klimaat.

Premium graszoden hebben de volgende samenstelling qua grassen:

 • 50% veldbeemdgras
 • 20% Engels raaigras
 • 10% rood zwenkgras
 • 20% rood zwenkgras met fijne uitlopers

Gedurende 12 tot 14 maanden wordt het gras opgekweekt tot een sterke en compacte graszode. Tijdens het kweekproces voert de graszodenkweker op grote schaal het gazononderhoud uit dat u ook in de tuin heeft. Doordat het gras gekweekt wordt onder de meest ideale omstandigheden, ontwikkelt zich een prachtig gazon dat later in stroken wordt gesneden en bij u terecht komt. Er wordt géén gebruik gemaakt van plastic netten. Dankzij een sterk wortelstelsel is dit overbodig!

Wet- en regelgeving

Om de negatieve gevolgen van bestrijdingsmiddelen tegen te gaan wordt het gebruik ervan steeds vaker aan banden gelegd. Als natuurliefhebbers juichen wij dit natuurlijk van harte toe. Toch heeft dit ook een keerzijde: graszodenkwekers hebben steeds minder en minder mogelijkheden om onkruid en straatgras tegen te gaan.

Goed onderhoud en een zuiver graszaadmengsel zijn inmiddels de belangrijkste wapens tegen ongewenste planten in de graszoden. Het kan dan ook voorkomen dat dit onkruid zich in de graszoden bevindt. Daar kunnen wij en de graszodenkweker helaas geen garanties meer voor afgeven.

Nieuwsgierig geworden naar de grasmatten?

Gras en Groen Graszoden kan snel en op korte termijn graszoden bij u komen leggen. Wij leggen op vakkundige wijze premium graszoden tegen een scherpe prijs. Wanneer u nu een offerte aanvraag doet, ontvangt u binnen 24 uur een passende offerte. Indien u akkoord geeft, nemen wij contact met u op om de werkzaamheden binnen 21 dagen bij u in te plannen.

Vraag vrijblijvende offerte aan