Bijzaaien

Om verschillende redenen kan uw gazon er minder fraai bij komen te liggen dan dat u wenst. De oorzaak kan zijn dat er kale plekken zijn ontstaan of doordat het gazon zeer dun bezet is geraakt door problemen met het gazon of verwaarloosd onderhoud. U kunt ervoor kiezen het gazon geheel of gedeeltelijk te laten vervangen door de legservice van Gras en Groen. Voor een zeer scherpe prijs komen onze medewerkers ervoor zorgen dat het gazon er weer perfect bij komt te liggen.

Kale plekken herstellen

Alternatief is het bijzaaien: met graszaad worden dun bezette gedeelten en kale plekken dan opnieuw ingezaaid. Na 3 maanden heeft het nieuwe gras er dan voor gezorgd dat u weer een mooi dicht gazon heeft. Het gazon heeft dan weer de fraaie uitstraling die u van uw gazon verlangt.

Methode van gras bijzaaien

Het bijzaaien van het gazon is vaak het gevolg van een gazon dat problemen heeft gekend. De oorzaken van de kale plekken of een dun bezet gazon dienen eerst weggenomen te worden voordat men begint aan het bijzaaien. Zorg er op zijn minst voor dat de bodem eerst wordt belucht en verticuteer de delen van het gazon die u gaat bijzaaien.zaaien, bijzaaien, graszaad, kale plekken, gazon, gras
zaaien, bijzaaien, graszaad, kale plekken, gazon, gras
zaaien, bijzaaien, graszaad, kale plekken, gazon, gras
zaaien, bijzaaien, graszaad, kale plekken, gazon, gras
zaaien, bijzaaien, graszaad, kale plekken, gazon, gras

Gras bijzaaien met het juiste zaadmengsel

Een gazon dat aangelegd is met graszoden of dat ingezaaid is, dient met hetzelfde zaadmengsel of graszoden hersteld te worden. Mocht u dit niet doen, dan kunnen er verschillen optreden door kleurafwijkingen of verschillende groeiwijzen van de grassoorten. In de verschillende zaadmengsels kunnen grote verschillen zitten. Door graszaad af te nemen bij Gras en Groen bent u ervan verzekerd dat het gazon met hetzelfde zaadmengsel wordt bijgezaaid. Na drie maanden zijn er dan ook geen verschillen meer zichtbaar in het gazon. Wilt u in het bezit komen van het zaadmengsel dat gehanteerd wordt voor het inzaaien van onze graszoden? Neem dan contact op via de mail. Wij bieden het graszaad voor een scherpe prijs aan. U bent met het graszaad van Gras en Groen niet duurder uit dan bij een tuincentrum bij u in de buurt.

 

De periode om gras te zaaien

Voordat u begint met het bijzaaien van uw gazon dient u rekening te houden met de tijd van het jaar. Graszaad ontkiemt alleen bij een bodemtemperatuur van boven de 10 graden. Tussen eind oktober en begin maart is het niet zinvol om gras te zaaien. De zaden zullen niet ontkiemen en de kans dat de zaden weggehaald worden door vogels voordat ze zich ontwikkelen is erg groot. De beste periode om gras bij te zaaien is halverwege het voorjaar of vroeg in het najaar. De temperatuur is dan gunstig en normaal gesproken valt er dan ook voldoende neerslag voor het gras om zich goed te kunnen ontwikkelen.

 

bijzaaien

  

Bestel hier uw graszaad om uw gazon te herstellen!Ecostyle cocopeat 40 liter
Ecostyle cocopeat

€ 9,49    

Ecostyle cocopeat 40 liter

Voor het bespoedigen van de ontkieming van graszaad. En afdekken van kale plekken in het gazon.

Bestel direct
WOLF-Garten Speelgazon - graszaad
Speelgazon 100m²

€ 49,23    

Speelgazon 100 m²

Voor gazonvernieuwing zonder omspitten voor speel- en sport gazon. Geschikt voor 100 m².

Bestel direct
WOLF-Garten Speelgazon - graszaad
Speelgazon 50m²

€ 35,60    

Speelgazon 50 m²

Voor gazonvernieuwing zonder omspitten voor speel- en sport gazon. Geschikt voor 50 m².

Bestel direct
WOLF-Garten Speelgazon
Speelgazon 25m²

€ 24,54    

Speelgazon 25 m²

Voor gazonvernieuwing zonder omspitten voor speel- en sport gazon. Geschikt voor 25 m².

Bestel direct
WOLF-Garten Siergazon
Siergazon 50m²

€ 36,54    

Siergazon 50 m²

Voor gazonvernieuwing zonder omspitten ook op schaduwrijke gazonplaatsen. Geschikt voor 50 m².

Bestel direct
WOLF-Garten - Graszaad - siergazon schaduw
Sier en schaduw

€ 28,24    

Sier en schaduw

Een combinatie van unieke grassoorten. Zeer geschikt voor schaduwrijke plaatsen.

Bestel direct
Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Eindhoven

M de Haele


5

"De snelheid van de offerte, de snelheid van het plannen en de snelheid van de werkzaamheden zijn top!"

Graszoden leggen Eindhoven
Referenties
Nieuwsberichten
Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

FD Gazelle 2017 - Voor Gras en Groen alweer voor het derde jaar op rij!

Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle
Nieuwsberichten

Wilt u het gazon herstellen met graszoden?

Graszoden zijn ideaal om kale plekken in een gazon te herstellen. U kunt de graszoden daarvoor eenvoudig op maat snijden. De graszoden kunt u bij ons bestellen via de pagina graszoden kopen. Een gazon dat erg dun bezet is of zeer veel slechte plekken heeft, kan wellicht beter vervangen worden. De grond kan dan ook met een frees weer luchtig worden gemaakt. Veel problemen zoals dichtgeslagen grond en bijbehorende problemen met slechte afwatering worden hierdoor opgelost. Onze medewerkers kunnen aan de hand van de bodem wellicht ook onbekende oorzaken aan het licht brengen, zoals engerlingen en emelten. Dit zijn insecten die zich in de bodem bevinden en het gras van daaruit aantasten.

Wilt u het gazon laten vervangen door Gras en Groen Graszoden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. U krijgt dan binnen 24 uur een gespecificeerde offerte van ons via de mail. Vergeet bij het invullen van het formulier niet aan te geven dat het om het vervangen van een gazon gaat!


klanttevredenheid

Gras en Groen scoort in e-komi een 9,2

laten leggen

Binnen 14 dagen graszoden leggen

garantie

3 maanden garantie op graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium graszoden laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,- per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf graszoden leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u natuurlijk kopen in Den Bosch.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u de graszoden zelf leggen? Dan kunt u deze graszoden ook afhalen in Den Bosch bij Gras en Groen. Voor slechts € 1,95 per m² kunt u verse premium grasmatten afhalen.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen