Graszoden Drunen

Waar wij vaak graszoden leggen in Drunen

In Drunen kunnen wij ons verheugen op een grote klantenkring waar wij onze graszoden hebben gelegd. Drunen is een plaats die behoort tot de gemeente Heusden en heeft bijna 20.000 inwoners. Drunen was ooit een zelfstandige gemeente, maar is na de gemeentelijke herindeling aan Heusden toegevoegd.

Drunen staat bekend om zijn leer- en schoenenindustrie. Ooit was hier het themapark Het Land van Ooit gevestigd. 

Drunen bestaat uit onder andere de wijken:  Braken-Oost en Braken-West, Venne-Oost en Venne-West en ‘t Sempke. In al deze wijken hebben wij weleens een tuin voorzien van nieuwe graszoden.

Ook in de omringende dorpen Waalwijk, Nieuwkuijk, Tilburg en Den Bosch leggen wij ook regelmatig een nieuw gazon.

Nieuwbouw  in Drunen

Braken-Oost

Braken-Oost is een oudere wijk en ligt ten Oosten van Drunen. Deze wijk is in 1952 ontstaan.

Braken-West

De woningen in Braken-West zijn gebouwd vanaf 1948. Veel woningen werden gebouwd voor mensen die voor Lips en Shell werkten. De wijk bevindt zich in het noordwesten van Drunen

’t Sempke

De meeste huizen zijn in deze wijk gebouwd na 1970. Het is een wijk met woonerven en particuliere huizen.

Venne-Oost

In de wijk Venne-Oost is men begonnen met bouwen rond 1920 en bestaat uit zowel voor- als naoorlogse woningen. De wijk Venne-Oost ligt tegen het centrum aan.

Venne-West

De wijk Venne-West is in de jaren 80 opgezet en heeft totaal 400 woningen waarvan een derde uit appartementen bestaat.

Groene wetenswaardigheden over  Drunen

Loonse en Drunense Duinen

Ten Zuiden van Drunen ligt het uitgestrekte natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen. Sinds 2002  is het een Nationaal Park en beslaat het gebied  4000 hectare. Het is een afwisselend gebied en bestaat voornamelijk uit zandverstuivingen en naaldbossen. De breekdalzone  van de Zandley is een onderdeel van het Nationaal Park waar het natuurgebied De Brand, nabij Udenhout, ook toe behoort.

In tegenstelling tot de droge zandgrond van De Loonse en Drunensde duinen is het natuurgebied De Brand een afwisselend gebied van natte weilanden, moerassen en hakhoutbossen.

De Brand

De Brand was oorspronkelijk een veenmoeras dat is ontstaan doordat de leembodem het water slecht kon afvoeren. In de loop van de daarop volgende eeuwen droogde het moeras enigszins op en verlandde waardoor het veen kon worden gestoken en gedroogd.  Zo ontstond er turf en dit werd als brandstof gebruikt. Zo is de naam `De Brand`ontstaan. De reden dat `De Brand`een natter gebied is komt doordat de bedding van het riviertje Zandley, eeuwen geleden, door het stuivende zand enigszins is dicht geslibd. Het stuivende zand heeft zo ook in de loop der eeuwen gezorgd voor een ander landschap.

Plaatsen rondom Drunen waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Drunen

Alle projecten

Graszoden leggen Drunen

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Drunen. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Drunen

Wilt u graszoden laten leggen in Drunen? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Drunen gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Drunen

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Drunen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Drunen

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.