Graszoden Den-Helder

Waar wij vaak graszoden leggen in Den Helder

In Den Helder leggen wij met ons team regelmatig nieuwe graszoden. Ook in de omringende dorpen zoals Julianadorp, Callantsoog, Anna Paulowna, Wieringen en Schagen voorzien wij de huizen regelmatig van een nieuwe gazon.

De gemeente Den Helder heeft ongeveer 56.500 inwoners en heeft een oppervlakte van ca. 178 vierkante kilometer, waarvan 133 vierkante meter uit water bestaat. De stad zelf heeft ongeveer 45000 inwoners. Van de gemeente Den Helder is Den Helder de hoofdplaats. De dorpen die bij de gemeente horen zijn: Den Helder, Julianadorp, Huisduinen en de buurtschappen De Kooy, Friese Buurt en Noorderhaven en de voormalige buurtschappen, Blauwe Keet en Kleine Keet.

De belangrijkste delen van de stad zijn: De Helderse binnenstad, Nieuw-Den Helder en De Schooten.

Den Helder is de meest noordelijk gelegen stad van Nederland. Aan de noordwest zijde van Den Helder ligt de zandplaat Noorderhaaks, aan de noordzijde ligt het Marsdiep met aan de overzijde het eiland Texel. Aan de oostzijde ligt de waddenplaat Balgzand.

Wetenswaardigheden over Den Helder

De Koninklijke Marine heeft zijn thuisbasis in Den Helder en is een belangrijke werkgever voor Den Helder en de omgeving. En niet alleen voor werk, maar ook voor opleidingen vervult de marine een belangrijke rol voor de bewoners. Al sinds 1814 is Den Helder een belangrijke haven voor de Marine. Het is de thuishaven van alle marineschepen en beschikt over een moderne werf met een droogdok en schepenlift.

Fort Kijkduin is gebouwd in opdracht van Napoleon in 1811, omdat Den Helder zo’n strategische ligging heeft. In 1996 is het fort gerestaureerd. Er bevindt zich het Noordzee-aquarium dat gebouwd is in het ondergrondse gangstelsel. In 2014 is men begonnen aan de tweede fase van restauratie waarbij de contouren van de bastions worden hersteld.

Het Noordzee-aquarium bestaat uit 14 aquaria met allen een ander thema. Tevens is er een zeezoogdieren tentoonstelling met het skelet van een potvis. (Chris de potvis). De glazen tunnel waar doorheen gelopen kan worden maakt dat men zich waant tussen de dieren.

Fort Kijkduin is één van de vele rijksmonumenten. Er zijn nog veel meer historische gebouwen zoals onder andere: Gebouw voor het Loodswezen, gebouwd in 19847, Voormalig stadshuis, gebouwd in 1851, Het Gerechtsgebouw, gebouwd in 1860.

Groene wetenswaardigheden over Den Helder

Natuurgebied de Helderse duinen is een natuurgebied ten westen van Den Helder en bestaat uit duinlandschap, een duinmeer, duinvalleien en bossen. Het is een uniek gebied voor vogels en planten dat op Europees niveau wordt beschermd. Het gebied bestaat uit drie delen; de Grafelijksheidsduinen, de Donkere Duinen en het Refugium.

De Donkere Duinen bestaat uit een aangeplant dennenbos dat langzamerhand wordt omgevormd naar een natuurlijker bos. Het is het enige wandelbos in de buurt van Den Helder.

In de Grafelijksheidsduinen en het Refugium grazen Schotse Hooglanders en wilde paarden en zorgt voor een gevarieerde plantengroei.

Projecten in Den-Helder

Alle projecten

Graszoden leggen Den-Helder

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Den-Helder. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Den-Helder

Wilt u graszoden laten leggen in Den-Helder? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Den-Helder gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Den-Helder

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Den-Helder? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Den-Helder

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.