Graszoden Wijchen

Waar wij vaak graszoden leggen in Wijchen

Wijchen, gelegen in de provincie Gelderland, heeft ca. 42.000 inwoners en ligt op 45 km afstand van ons bedrijf, dat gevestigd is in Den Bosch. Wij hebben in deze stad zeer veel tuinen voorzien van nieuwe graszoden. Onze klantenkring in Wijchen bevinden zich onder anderen in de wijken: Huurlingsedam, Kerkeveld, Homberg, Heilige Stoel en Kraaijenberg.

We leggen niet alleen in Wijchen veelvuldig nieuw gazon aan, maar ook in de omringende woonplaatsen zoals: Nijmegen, Beuningen, Ravenstein, Grave en Ewijk zijn wij actief.

Nieuwbouw Huurlingsedam

De nieuwbouwwijk Huurlingsedam ligt aan de oostzijde van Wijchen. Een mix van kleine en grote woningen, betaalbare starterswoningen tot vrijstaande huizen in de duurdere prijsklasse geeft de wijk een uitgesproken karakter. In mei 2015 wordt begonnen aan de tweede fase. De tweede fase bestaat uit het bouwen van nog eens 700 woningen en wordt omzoomd door water.  Ook worden hier 2 eilanden gerealiseerd waarop huizen worden gebouwd.

Het centrum ligt op steenworp afstand en ook liggen recreatieplas De Berendonck  en de Overasseltse en Hartertse vennen  korte afstand.

 

Groene wetenswaardigheden over Wijchen

Wijchen biedt  veel groen en recreatiemogelijkheden en biedt uitstekende mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Ten zuiden bevinden zich bijvoorbeeld de Overasseltse en Hatertse vennen met bossen en heidevelden.  Ten Oosten bevindt zich het  recreatiegebeid De Berendonck en aan de Noordkant van Wijchen kunt u genieten van een prachtig middeleeuwse burcht omgeven door lanen en bossen.

Overasseltse en Hatertse vennen

De Overaseltse en Hatertse vennen beslaan zo´n  530 hectare. Het is een afwisselend natuurgebied en bestaat uit vennen, heide en bos. Er komen mensen uit de wijde omgeving om de natuur te beleven, om te genieten van rust en ontspanning maar ook voor sportieve activiteiten is dit een mooi gebied.

Door de grote hoeveelheid aan bomen langs de vennen worden de vennen kleiner door uitdroging en dreigen dicht te groeien. Om de verdroging verder te voorkomen ondernemen Staatsbosbeheer in samenwerking met de Provincie en het Waterschapacties om de natuur te herstellen en het geheel aantrekkelijk te maken voor de natuurliefhebber.

Er zijn veel uitgezette wandel en fietsroutes en er is een grote verscheidenheid aan dieren te vinden. Het is zelfs mogelijk om het gebied te paard te verkennen. 

Recreatiegebied De Berendock

In dit recreatiegebied kunt u zwemmen, zonnen op het strand, wandelen, golfen, vissen en duiken. Er zijn speeltoestellen voor kinderen waar ze zich lekker op uit kunnen leven.

Middeleeuwse Burcht in Hernen

Ten Noordoosten van het centrum van Wijchen ligt een prachtig middeleeuwse burcht gelegen in een gebied van 109 hectare groot. De burcht is prachtig bewaard gebleven doordat het door de eeuwen heen weinig last heeft gehad van belegeringen, brand en oorlogsgeweld. De bossen om de Burcht heen geven de tuin een parkachtig landschap. U kunt er heerlijk wandelen en de Burcht in al zijn pracht bezoeken.

Plaatsen rondom Wijchen waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Wijchen

Alle projecten

Graszoden leggen Wijchen

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Wijchen. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Wijchen

Wilt u graszoden laten leggen in Wijchen? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Wijchen gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Wijchen

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Wijchen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Wijchen

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.