Graszoden Vught

Waar leggen wij graszoden in Vught

Wij leggen vaak graszoden in het Centrum, De Heun, Loonsebaan, Loyola, Villawijk, Molenstraat en omgeving van Zeehelden- en Dichtersbuurt, de Baarzen, Schoonveld, en in de nieuwbouwwijken De Vughtse Hoeven en Vijverhof. Ook in Sint- Michielsgestel, een aangelegen dorp bij Vught hebben wij erg veel graszoden gelegd in de groene wijk Theereheide en Venkant-Beekkant. Nabijgelegen kernen als Haaren, Boxtel, Cromvoirt, Helvoirt en Esch liggen centraal in ons werkgebied.

Al het groen in Vught

In het stroomgebied van de Dommel, de Esschestroom, en het Afwateringskanaal Den Bosch-Drongelen ligt Vught. Vught ligt in de buurt van Den Bosch en een gemoedelijk dorp, omgeven door veel natuurschoon. De naam Vught is ontstaan van het woord “vocht”, dit wijst op de vochtige grond, gelegen op een uitloper van de hoge zandgronden in de lager gelegen Maasvallei, waarop Vught regelmatig met wateroverlast had te kampen. Hier vindt men veel groen, dat afgewisseld wordt door heide, bossen vennen en polders.

Vergeet de natuurgebieden in Vught niet

Van oudsher was de Vijverhof een open gebied van hooi- en graslanden. Het gebied wat nu Vijverhof is maakt onderdeel uit van het landgoed Eikenheuvel. Nog ouder dan Villa Eikenheuvel is villa Molenrijn, deze naam werd gewijzigd door een margarinefabrikant in “Vijverhof”. Op de oorspronkelijke landgoederen treft men de oudste beplanting aan, zoals laanbeplanting en een deel van de gracht.

Theereheide is een groene, rustige en ruim opgezette wijk. De wijk is bereikbaar via de brug over de rivier de Dommel. De wijk is voorzien van een klein winkelcentrum en zijn er diverse gelegenheden voor vrijetijdsbesteding.

Naast deze natuurgebieden zijn in de stad zelf ook enkele parken.

Omdat Vught tussen het laaggelegen rivierengebied en de hoger gelegen zandgronden ligt vindt men hier veel groen. Talrijke parken en landgoederen zijn hier te vinden, een aantal hiervan liggen in de kern. Langs de Dommel ligt het Heunwiel, een aandenken van een dijkdoorbraak en ten zuidwesten van Vught vindt men nog vele landgoederen zoals Landgoed Maurick en Landgoed Sparrendaals, dit laatste is aangekocht door de Stichting Brabants Landschap. Het park is aangelegd in de Engelse landschapstijl met mooie vijvers. Een deel van het park wordt omgeven door prachtige lanen.

In het noordwesten vindt men de Vughtse Heide. Dit is een bosrijk gebied en ligt ten oosten van de Lunetten en de Ijzeren Man. Het gebied kent daarnaast een eng verhaal over een galgenveld, gelegen bij twee vennetjes, waar lijken van misdadigers ter afschrikking werden opgehangen. Een gedeelte van het terrein wordt gebruikt als militair oefenterrein. In het gebied komen zeldzame vogels voor omdat enkele open terreinen Zeldzame soorten broedvogels zoals de boomlever, appelvink, glanskop en diverse soorten spechten komen in de Vughterheide voor.

Het Reeburgpark

Het Reeburgpark is een oud park centraal gelegen in het centrum van Vught. Fraaie bomen en waterpartijen sieren het park, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust.

Natuurpark De Kwebben

Natuurpark De Kwebben is omgeven door drie woonwijken, aan de vierde kant ligt een industrieterrein. Van oorsprong was “De Baarzen” een vochtig gebied wat vernoemd is naar de Baarzensloot. De naam “Kwebben” duidt op poelen die verspreid lagen in het gebied. In de loop der jaren hebben zich veel activiteiten ontwikkeld om de verdroging tegen te gaan. We spreken van verdroging wanneer er niet voldoende zuiver grondwater is. Een van de vele werkgroepen organiseren leuke en leerzame excursies in Vughts Natuurpark De Kwebben.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Vught

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Vught? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Vught vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Vught graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Vught

Wilt u bij u in Vught de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Zwijndrecht

Fam. Barten


5

"Bij Gras en Groen krijg je echt waar voor je poen."

Graszoden leggen Zwijndrecht
Referenties

Graszoden in Vught

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Vught. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Vught gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Vught

  • Graszoden Vught
  • Graszoden Vught
  • Graszoden Vught
  • Graszoden Vught
  • Graszoden Vught
  • Graszoden Vught
  • Graszoden Vught
  • Graszoden Vught
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen