Graszoden Vught

Waar leggen wij graszoden in Vught

Wij leggen vaak graszoden in het Centrum, De Heun, Loonsebaan, Loyola, Villawijk, Molenstraat en omgeving van Zeehelden- en Dichtersbuurt, de Baarzen, Schoonveld, en in de nieuwbouwwijken De Vughtse Hoeven en Vijverhof. Ook in Sint- Michielsgestel, een aangelegen dorp bij Vught hebben wij erg veel graszoden gelegd in de groene wijk Theereheide en Venkant-Beekkant. Nabijgelegen kernen als Haaren, Boxtel, Cromvoirt, Helvoirt en Esch liggen centraal in ons werkgebied.

Al het groen in Vught

In het stroomgebied van de Dommel, de Esschestroom, en het Afwateringskanaal Den Bosch-Drongelen ligt Vught. Vught ligt in de buurt van Den Bosch en een gemoedelijk dorp, omgeven door veel natuurschoon. De naam Vught is ontstaan van het woord “vocht”, dit wijst op de vochtige grond, gelegen op een uitloper van de hoge zandgronden in de lager gelegen Maasvallei, waarop Vught regelmatig met wateroverlast had te kampen. Hier vindt men veel groen, dat afgewisseld wordt door heide, bossen vennen en polders.

Vergeet de natuurgebieden in Vught niet

Van oudsher was de Vijverhof een open gebied van hooi- en graslanden. Het gebied wat nu Vijverhof is maakt onderdeel uit van het landgoed Eikenheuvel. Nog ouder dan Villa Eikenheuvel is villa Molenrijn, deze naam werd gewijzigd door een margarinefabrikant in “Vijverhof”. Op de oorspronkelijke landgoederen treft men de oudste beplanting aan, zoals laanbeplanting en een deel van de gracht.

Theereheide is een groene, rustige en ruim opgezette wijk. De wijk is bereikbaar via de brug over de rivier de Dommel. De wijk is voorzien van een klein winkelcentrum en zijn er diverse gelegenheden voor vrijetijdsbesteding.

Naast deze natuurgebieden zijn in de stad zelf ook enkele parken.

Omdat Vught tussen het laaggelegen rivierengebied en de hoger gelegen zandgronden ligt vindt men hier veel groen. Talrijke parken en landgoederen zijn hier te vinden, een aantal hiervan liggen in de kern. Langs de Dommel ligt het Heunwiel, een aandenken van een dijkdoorbraak en ten zuidwesten van Vught vindt men nog vele landgoederen zoals Landgoed Maurick en Landgoed Sparrendaals, dit laatste is aangekocht door de Stichting Brabants Landschap. Het park is aangelegd in de Engelse landschapstijl met mooie vijvers. Een deel van het park wordt omgeven door prachtige lanen.

In het noordwesten vindt men de Vughtse Heide. Dit is een bosrijk gebied en ligt ten oosten van de Lunetten en de Ijzeren Man. Het gebied kent daarnaast een eng verhaal over een galgenveld, gelegen bij twee vennetjes, waar lijken van misdadigers ter afschrikking werden opgehangen. Een gedeelte van het terrein wordt gebruikt als militair oefenterrein. In het gebied komen zeldzame vogels voor omdat enkele open terreinen Zeldzame soorten broedvogels zoals de boomlever, appelvink, glanskop en diverse soorten spechten komen in de Vughterheide voor.

Het Reeburgpark

Het Reeburgpark is een oud park centraal gelegen in het centrum van Vught. Fraaie bomen en waterpartijen sieren het park, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust.

Natuurpark De Kwebben

Natuurpark De Kwebben is omgeven door drie woonwijken, aan de vierde kant ligt een industrieterrein. Van oorsprong was “De Baarzen” een vochtig gebied wat vernoemd is naar de Baarzensloot. De naam “Kwebben” duidt op poelen die verspreid lagen in het gebied. In de loop der jaren hebben zich veel activiteiten ontwikkeld om de verdroging tegen te gaan. We spreken van verdroging wanneer er niet voldoende zuiver grondwater is. Een van de vele werkgroepen organiseren leuke en leerzame excursies in Vughts Natuurpark De Kwebben.

Projecten in Vught

Alle projecten

Graszoden leggen Vught

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Vught. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Vught

Wilt u graszoden laten leggen in Vught? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Vught gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Vught

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Vught? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Vught

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.