Graszoden Vlijmen

Waar wij vaak graszoden leggen in Vlijmen

In Vlijmen leggen wij voor onze klanten vaak nieuwe graszoden. Ook in de aangrenzende kernen, Cromvoirt, Nieuwkuijk, Haarsteeg en Engelen voorzien wij de tuinen van onze klanten regelmatig van een nieuw gazon.

Vlijmen behoort tot de gemeente Heusden en heeft zo´n 14.100 inwoners. Vlijmen ligt ten oosten van de Langstraat. De Langstraat is een groot gebied dat tussen Den Bosch en Geertruidenberg ligt. In de Langstraat liggen ook de plaatsen Vlijmen, Nieuwkuijk, Drunen, Waalwijk, Sprang, Vrijhoeve-Capelle, 's Grevelduin-Capelle, Waspik, Raamsdonk en Raamsdonksveer. Langstraat is een gebied dat lange tijd het centrum was van de schoen- en leerproductie. In Waalwijk is het museum Het Nederlandse Leder en Schoenen Museum gevestigd. Aan de zuidkant van de Langstraat ligt het Kwartier Oisterwijk, aan de noordkant bevindt zich het Land van Altena en het Land van Heusden, in het westen ligt Geertruidenberg en ten zuidwesten van de Langstraat ligt Baronie van Breda.

Wetenswaardigheden over Vlijmen

In 1334 werd het gebied verkocht aan de Graven van Holland waaardoor Vlijmen tot het Graafschap Holland ging behoren. Ondanks dat het Graafschap Holland protestants was bleef Vlijmen grotendeels katholiek.

Aanvankelijk leefden de Vlijmenaren van de schapenteelt. Later leefden ze ook van de landbouw, met name werd er hop verbouwd. Na de tweede wereldoorlog verdween deze teelt geheel. In plaats van landbouw ging men over op pluimveeteelt. Mandenvlechterij was een zeer belangrijke bron van inkomsten. 75% van de bevolking werkte als mandenvlechter rond 1930. Vlijmen heeft weinig inkomsten gegenereerd uit de schoenen- en lede industrie.

Er zijn verschillende kerken in Vlijmen zoals: De Protestantse kerk, De Sint-Jan Geboortekerk en de Goddelijke Voorzieningskerk.

De Protestantse kerk is een historische kerk. De oudste gedeelten van deze kerk stammen uit de 13e eeuw.

De Sint-Jan Geboortekerk is een neogotische kerk en werd in 1868. De kerk is een driebreukige kruisbasiliek. De toren omvat vier geledingen. De kerk is een rijksmonument.

De Goddelijke Voorzienigheidskerk is een kerk gebouwd in 1962 en is een modernistische kerk.

Groene wetenswaardigheden over  Vlijmen

Aan de zuidkant van Vlijmen bevindt zich het natuurgebied de Vlijmse Ven. Het is een laaggelegen gebied en werd vroeger als overlaatgebied gebruikt.  Het gebied is in beheer van Natuurmonumenten en bestaat voornamelijk uit weilanden. De das komt voor in dit gebied, evenals de buizerd en de havik.

Aan de zuidoostkant liggen de Moerputten een natuurgebied van 118 hectare groot, een van de weinig overgebleven laagveenmoerassen, en is in beheer van Staatsbosbeheer. 

Verder is er nog het Halve Zolenpad. Het vroegere spoorlijntje dat van Den Bosch naar Lage Zwaluw liep en waarop het talud een wandelpad is aangelegd.



gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Vlijmen

Wilt u met graszoden in Vlijmen een nieuw gazon aanleggen dan heeft u drie keuze's:

Graszoden leggen in Vlijmen vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Vlijmen uitvoeren. Onze medewerkers volgen een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor ons een dagelijkse bezigheid. Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de werkzaamheden bij u uitvoeren. Wij bemesten voor u de ondergrond, egaliseren het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon, dan kunnen wij dit voor een meerprijs vanaf € 3,- per m² voor u verwijderen en afvoeren. Voor alle prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerte formulier kunt u de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Graszoden bezorgen in Vlijmen € 2,19 per m² excl. bezorgkosten

Wilt u liever wat kosten besparen en zelf het gazon aanleggen? Dan kan Gras en Groen de graszoden bij u thuis komen bezorgen. U hoeft de graszoden dan niet in de auto te laden of een aanhanger te regelen. De graszoden voor in uw tuin in Vlijmen dienen 48 uur van te voren besteld te worden. Vervolgens zullen de verse premium graszoden bij u thuis worden bezorgd. Nadat de graszoden naast de bus zijn gelost ontvangt u van onze medewerker nog korte instructies. Zo weet u meteen op welke wijze u het beste de graszoden kunt leggen en verzorgen. Gras en Groen komt de graszoden leveren voor slechts € 2,19 per m². Dit is exclusief de bezorgkosten, deze bedragen minimaal € 49,-. U kunt hier ook direct gazon mest bij bestellen. Gras en Groen verkoopt zowel bemesting voor onder de graszoden als voor het maandelijkse onderhoud.



Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Breda

Ria de Wit


5

"Het gazon heeft onze tuin compleet gemaakt!"

Graszoden leggen Breda
Referenties

Graszoden in Vlijmen

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Vlijmen. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Vlijmen gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Vlijmen

 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen