Graszoden Vlijmen

Waar wij vaak graszoden leggen in Vlijmen

In Vlijmen leggen wij voor onze klanten vaak nieuwe graszoden. Ook in de aangrenzende kernen, Cromvoirt, Nieuwkuijk, Haarsteeg en Engelen voorzien wij de tuinen van onze klanten regelmatig van een nieuw gazon.

Vlijmen behoort tot de gemeente Heusden en heeft zo´n 14.100 inwoners. Vlijmen ligt ten oosten van de Langstraat. De Langstraat is een groot gebied dat tussen Den Bosch en Geertruidenberg ligt. In de Langstraat liggen ook de plaatsen Vlijmen, Nieuwkuijk, Drunen, Waalwijk, Sprang, Vrijhoeve-Capelle, 's Grevelduin-Capelle, Waspik, Raamsdonk en Raamsdonksveer. Langstraat is een gebied dat lange tijd het centrum was van de schoen- en leerproductie. In Waalwijk is het museum Het Nederlandse Leder en Schoenen Museum gevestigd. Aan de zuidkant van de Langstraat ligt het Kwartier Oisterwijk, aan de noordkant bevindt zich het Land van Altena en het Land van Heusden, in het westen ligt Geertruidenberg en ten zuidwesten van de Langstraat ligt Baronie van Breda.

Wetenswaardigheden over Vlijmen

In 1334 werd het gebied verkocht aan de Graven van Holland waaardoor Vlijmen tot het Graafschap Holland ging behoren. Ondanks dat het Graafschap Holland protestants was bleef Vlijmen grotendeels katholiek.

Aanvankelijk leefden de Vlijmenaren van de schapenteelt. Later leefden ze ook van de landbouw, met name werd er hop verbouwd. Na de tweede wereldoorlog verdween deze teelt geheel. In plaats van landbouw ging men over op pluimveeteelt. Mandenvlechterij was een zeer belangrijke bron van inkomsten. 75% van de bevolking werkte als mandenvlechter rond 1930. Vlijmen heeft weinig inkomsten gegenereerd uit de schoenen- en lede industrie.

Er zijn verschillende kerken in Vlijmen zoals: De Protestantse kerk, De Sint-Jan Geboortekerk en de Goddelijke Voorzieningskerk.

De Protestantse kerk is een historische kerk. De oudste gedeelten van deze kerk stammen uit de 13e eeuw.

De Sint-Jan Geboortekerk is een neogotische kerk en werd in 1868. De kerk is een driebreukige kruisbasiliek. De toren omvat vier geledingen. De kerk is een rijksmonument.

De Goddelijke Voorzienigheidskerk is een kerk gebouwd in 1962 en is een modernistische kerk.

Groene wetenswaardigheden over  Vlijmen

Aan de zuidkant van Vlijmen bevindt zich het natuurgebied de Vlijmse Ven. Het is een laaggelegen gebied en werd vroeger als overlaatgebied gebruikt.  Het gebied is in beheer van Natuurmonumenten en bestaat voornamelijk uit weilanden. De das komt voor in dit gebied, evenals de buizerd en de havik.

Aan de zuidoostkant liggen de Moerputten een natuurgebied van 118 hectare groot, een van de weinig overgebleven laagveenmoerassen, en is in beheer van Staatsbosbeheer. 

Verder is er nog het Halve Zolenpad. Het vroegere spoorlijntje dat van Den Bosch naar Lage Zwaluw liep en waarop het talud een wandelpad is aangelegd.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Vlijmen

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Vlijmen? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Vlijmen vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Vlijmen graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Vlijmen

Wilt u bij u in Vlijmen de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Culemborg

Ed Busse


4

"Ook het leggen is uitstekend gelukt. Daarna goed advies gekregen."

Graszoden leggen Culemborg
Referenties

Graszoden in Vlijmen

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Vlijmen. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Vlijmen gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Vlijmen

 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen