Graszoden Utrecht

Waar wij vaak graszoden leggen in Utrecht

In Utrecht hebben wij een grote en zeer tevreden klantenkring voor het leggen van onze graszoden. Ook in de binnenstad zoals in de wijken, Leidsche Rijn, Overvecht, Vleuten en De Meern voorzien wij tuinen regelmatig van een nieuw gazon.

Omringende dorpen van Utrecht zijn: Haarzuilens, De Meern, Vleuten en buurtschappen bestaan uit Alendorp, Ockhuizen, Oudenrijn, Stadsdam, Themaat en Veldhuizen.

Utrecht is de hoofdstad van de Provincie Utrecht en heeft zo’n 330.800 inwoners. Utrecht is de vierde grote stad van Nederland. Utrecht, inclusief stadsgewest, telt zo’n 640.000 inwoners.

Bestuur regio Utrecht (BRU) telt 23 gemeenten waaronder Abcoude, Amerongen, Breukelen, Bunnik, De Bilt, Doorn, Houten, Leersum, Loenen, Lopik, Maarn, Montfoort, Stichtse Vecht, Nieuwegein, Utrecht, Vianen, IJsselstein en ZeistDriebergen-Rijsenburg, De Ronde Venen, Oudewater, Wijk bij Duurstede en Woerden.

Alles bij elkaar beslaat de regio een oppervlakte van ongeveer 509 vierkante kilometer.

Utrecht bevindt zich op een knooppunt van wegen, spoorwegen en waterwegen. Doordat het zo centraal ligt is het op dit moment vooral in de sector diensten, het hardst groeiende economisch centrum.

Wetenswaardigheden over Utrecht

Utrecht is een stad met een belangrijk historisch centrum. De stad Utrecht was een van de steden die als eerste stadsrechten verwierf.

De Dom van Utrecht is kenmerkend voor de stad en trekt jaarlijks veel bezoekers. De Dom van Utrecht bevindt zich midden in de stad en is een markante gotische kerk,  gebouwd in 1254 als de Kathedraal van het Rooms-Kathoklieke bisdom Utrecht.  De kerk was gewijd aan Sint Marten. De Domtoren meet 112,30 meter en is de hoogste kerktoren van Nederland.

In de stad zijn 3 universiteiten waarde de Utrechtse Universiteit de grootste is en tevens de op een na grootste van Nederland. Utrecht is dus een echte universiteitsstad. De roomskatholieke aartsbisschop van Nederland zetelt in Utrecht. Ook is er het landelijke organisatiebureau van de Protestantse kerk gevestigd.

Aan de westkant van Utrecht  ligt het uitbreidingsproject Leidsche Rijn. Dit is grootste nieuwbouwproject en de grootste Vinex locatie van Nederland waar zich zo’n 90.000 inwoners kunnen gaan huisvesten.

Groene wetenswaardigheden over Utrecht

Er zijn veel parken in Utrecht. Utrecht is een bijzonder groene stad waar veel aandacht aan wordt besteed.  Zo zijn er de parken: Julianapark, Park de Watertoren, Vechtzoompark, Klokkenveld Park de Gagel, Griftpark, Wilhelminapark, Park Bloeyendael, Zocherpark/Singelgebied, Park de Koppel, Maximapark, Park Transwijk.

In de parken mag worden gezond, gepicknickt, gebarbecued en sporten.  Je kunt er zelfs evenementen organiseren, maar daar moet dan wel een vergunning voor worden aangevraagd.

Utrecht investeert ook in groen om de stad. Zo zijn in de stadsrand de volgende groene gebieden te vinden: Bos Nieuw Wulven, Recreatiegebied Haarrijnseplas, Recreatiegebied Maarsseveense Plassen, Recreatiegebied Ruigenhoek en Recreatieplas Strijkviertel.

Plaatsen rondom Utrecht waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Utrecht

Alle projecten

Graszoden leggen Utrecht

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Utrecht. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Utrecht

Wilt u graszoden laten leggen in Utrecht? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Utrecht gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Utrecht

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Utrecht? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Utrecht

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.