Graszoden Tilburg

Waar wij vaak graszoden leggen in Tilburg?

Tilburg is één van onze grootste werkgebieden, vanuit ’s-Hertogenbosch zijn wij binnen dertig minuten bij onze klanten. Ook op de route er naar toe zijn links en rechts klanten woonachtig wat een ritje naar Tilburg dus extra interessant maakt.

Woonwijken waar wij veelal werkzaam zijn zoals de Blaak, Wandelbos, Korvel, Tuindorp de Kievit, het Zand, de Reeshof en vele andere wijken.

Maar ook omliggende dorpen zoals Udenhout, Berkel-Enschot, Dongen, Gilze-Rijen, Oosterhout, Goirle en Oisterwijk worden vaak door onze grasleggers bezocht.

Nieuwbouwwijken rondom Tilburg

Op dit moment zijn er geen grote wijken in aanbouw. Wel worden op veel plekken kleine bouwprojecten opgeleverd. De eerste bewoners van projecten zoals Hoge Hoek, Koolhoven West, Groeseind fase 2 en 3, EigenHof, Puijacker hebben  al contact met ons opgenomen voor de aanleg van de tuin dan wel het gazon.

Wanneer u een geschikte partij zoekt voor de aanleg van uw gazon dan kunt u met ons goede zaken doen in samenwerking met uw buren of straat. Wij werken met staffelkortingen welke hoop kunnen lopen en u zeker uw voordeel mee kunt doen. Vraag onze kantoormedewerkers naar de mogelijkheden of voor het maken van een afspraak.

Waar is al dat groen in de stad Tilburg nou eigenlijk te vinden?

De Loonse en Drunense duinen

Grenzend aan de rand Drunen, Udenhout, Waalwijk, Udenhout en op 5 km afstand van Tilburg ligt dit prachtige gebied. Dit immense stuifzandgebied is ontstaan in de late ijstijd. Een grote ruige zandvlakte met lage en hoger gelegen gedeeltes word door vele bezoekers recreatief gebruikt. In de directe omgeving zijn veel slaapgelegenheden ontstaan. Met tal van bed en breakfasts is een weekendje Drunense Duinen een fantastische belevenis.  Op twee campings na aan de rand van het gebied, word er vooral gebruik gemaakt voor dagrecreatie. Zo is het mogelijk om mountainbikes, paarden, huifkarren te huur.

Overal door het gebied zijn wegen van vroeger vervangen voor wandel- en fietspaden. Waar de verschillende routes het duingebied ingaan, ligt een aantal horeca gelegenheden zoals De Roestelberg in het noorden en Bosch en Duin in het zuiden. Op mooie zondagen zijn de geasfalteerde paden soms zo druk dat men in file moet lopen en fietsen, vooral tussen Café De Rustende Jager bij Biezenmortel en 'De Drie Linden' in Giersbergen.  In 2009 is het wandelgebied voorzien van zeer duidelijke bewegwijzering.

De stuifzanden, heiden en dennenbossen zijn van naturen betrekkelijk soortenarme gebieden. In het gebied leven veel wilde dieren zoals vossen, herten, hazen en overig klein wild. Ook de das is met succes in dit gebied geherintroduceerd. Het feit, dat dit Nationaal park meer en meer ingesloten raakt door bebouwing, betekent dat voor de dieren het leven in dit gebied steeds moeilijker wordt.

Oude Warande en Wandelbos

Tussen de Reeshof en Tilburg liggen de recreatiegebieden Oude Warande en het Wandelbos, zij fungeren samen de groene inham. Het bos is te bereiken vanaf de Bredaseweg en de Zwartvenseweg en het staat voor wandelaars en fietsers in open verbinding met het terrein van de Universiteit van Tilburg. De universiteit gebruikt de bos als een soort van achtertuin voor haar medewerkers en studenten. Door het wandelbos kruist een trimparcours waarlangs boomstammen en ruw ogende balken als evenwichtsbalk, rekstok of fitnesstoestel geplaatst zijn. Ook is er een coopertest parcours uitgezet waar veel gebruik van word gemaakt door de atletiekvereniging en andere sportclubs.

Het park heeft zijn naam te danken aan de Warandeloop, een internationale atletiekwedstrijd die sinds een 50 jaar jaarlijks in november wordt gehouden.  Het parcours is gelegen in de Oude Warande. Verder is de naam Warande overgenomen in Warandepark, een bouwproject in ontwikkeling. Ter inpassing in de omgeving wordt de bebouwing laag gehouden, de villa's zijn zelfs iets lager gelegen gebouwd om het bos beeld te behouden.

Wilhelminapark

Het parkje ligt tussen de Veldhovenring, de Gasthuisring en de Goirkestraat. Het Wilhelminapark behoort tot de oudst bewoonde kernen van Tilburg. In de achttiende en de negentiende eeuw lag de focus op de bebouwing rond het driehoekige plein waar min of meer aaneengesloten woningen ontstonden. De meeste huizen waren laagbouw, een aantal had twee verdiepingen. Het park  is aangelegd in een landschappelijke stijl met een waterpartij, open weiden, slingerende grindpaden en verspreide boomgroepen.

In de jaren daarna veranderde de bebouwing rond het Wilhelminapark snel van gezicht. Dankzij het vernieuwde park lieten de eigenaren welke over voldoende geld beschikten hun kleine woonhuizen vervangen door meer stedelijke herenhuizen. Ook werden er nieuwe bedrijfspanden en horeca gelegenheden gebouwd. Slechts enkele gebouwen uit de achttiende, begin negentiende eeuw zijn overgebleven.

Een renovatie heeft plaats gevonden in 1996, waarbij vooral een vernieuwing van het idee van Springer werd uitgevoerd. Daartoe behoorden composities van loofbomen, treurbomen en coniferen. Ook werd er een fontein toegevoegd aan de al aanwezige waterpartij.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Tilburg

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Tilburg? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Tilburg vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Tilburg graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Tilburg

Wilt u bij u in Tilburg de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Den Bosch

Aarts


5

"Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding."

Graszoden leggen Den Bosch
Referenties

Graszoden in Tilburg

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Tilburg. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Tilburg gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Tilburg

Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen