Graszoden Tilburg

Waar wij vaak graszoden leggen in Tilburg?

Tilburg is één van onze grootste werkgebieden, vanuit ’s-Hertogenbosch zijn wij binnen dertig minuten bij onze klanten. Ook op de route er naar toe zijn links en rechts klanten woonachtig wat een ritje naar Tilburg dus extra interessant maakt.

Woonwijken waar wij veelal werkzaam zijn zoals de Blaak, Wandelbos, Korvel, Tuindorp de Kievit, het Zand, de Reeshof en vele andere wijken.

Maar ook omliggende dorpen zoals Udenhout, Berkel-Enschot, Dongen, Gilze-Rijen, Oosterhout, Goirle en Oisterwijk worden vaak door onze grasleggers bezocht.

Nieuwbouwwijken rondom Tilburg

Op dit moment zijn er geen grote wijken in aanbouw. Wel worden op veel plekken kleine bouwprojecten opgeleverd. De eerste bewoners van projecten zoals Hoge Hoek, Koolhoven West, Groeseind fase 2 en 3, EigenHof, Puijacker hebben  al contact met ons opgenomen voor de aanleg van de tuin dan wel het gazon.

Wanneer u een geschikte partij zoekt voor de aanleg van uw gazon dan kunt u met ons goede zaken doen in samenwerking met uw buren of straat. Wij werken met staffelkortingen welke hoop kunnen lopen en u zeker uw voordeel mee kunt doen. Vraag onze kantoormedewerkers naar de mogelijkheden of voor het maken van een afspraak.

Waar is al dat groen in de stad Tilburg nou eigenlijk te vinden?

De Loonse en Drunense duinen

Grenzend aan de rand Drunen, Udenhout, Waalwijk, Udenhout en op 5 km afstand van Tilburg ligt dit prachtige gebied. Dit immense stuifzandgebied is ontstaan in de late ijstijd. Een grote ruige zandvlakte met lage en hoger gelegen gedeeltes word door vele bezoekers recreatief gebruikt. In de directe omgeving zijn veel slaapgelegenheden ontstaan. Met tal van bed en breakfasts is een weekendje Drunense Duinen een fantastische belevenis.  Op twee campings na aan de rand van het gebied, word er vooral gebruik gemaakt voor dagrecreatie. Zo is het mogelijk om mountainbikes, paarden, huifkarren te huur.

Overal door het gebied zijn wegen van vroeger vervangen voor wandel- en fietspaden. Waar de verschillende routes het duingebied ingaan, ligt een aantal horeca gelegenheden zoals De Roestelberg in het noorden en Bosch en Duin in het zuiden. Op mooie zondagen zijn de geasfalteerde paden soms zo druk dat men in file moet lopen en fietsen, vooral tussen Café De Rustende Jager bij Biezenmortel en \\\'De Drie Linden\\\' in Giersbergen.  In 2009 is het wandelgebied voorzien van zeer duidelijke bewegwijzering.

De stuifzanden, heiden en dennenbossen zijn van naturen betrekkelijk soortenarme gebieden. In het gebied leven veel wilde dieren zoals vossen, herten, hazen en overig klein wild. Ook de das is met succes in dit gebied geherintroduceerd. Het feit, dat dit Nationaal park meer en meer ingesloten raakt door bebouwing, betekent dat voor de dieren het leven in dit gebied steeds moeilijker wordt.

Oude Warande en Wandelbos

Tussen de Reeshof en Tilburg liggen de recreatiegebieden Oude Warande en het Wandelbos, zij fungeren samen de groene inham. Het bos is te bereiken vanaf de Bredaseweg en de Zwartvenseweg en het staat voor wandelaars en fietsers in open verbinding met het terrein van de Universiteit van Tilburg. De universiteit gebruikt de bos als een soort van achtertuin voor haar medewerkers en studenten. Door het wandelbos kruist een trimparcours waarlangs boomstammen en ruw ogende balken als evenwichtsbalk, rekstok of fitnesstoestel geplaatst zijn. Ook is er een coopertest parcours uitgezet waar veel gebruik van word gemaakt door de atletiekvereniging en andere sportclubs.

Het park heeft zijn naam te danken aan de Warandeloop, een internationale atletiekwedstrijd die sinds een 50 jaar jaarlijks in november wordt gehouden.  Het parcours is gelegen in de Oude Warande. Verder is de naam Warande overgenomen in Warandepark, een bouwproject in ontwikkeling. Ter inpassing in de omgeving wordt de bebouwing laag gehouden, de villa\\\'s zijn zelfs iets lager gelegen gebouwd om het bos beeld te behouden.

Wilhelminapark

Het parkje ligt tussen de Veldhovenring, de Gasthuisring en de Goirkestraat. Het Wilhelminapark behoort tot de oudst bewoonde kernen van Tilburg. In de achttiende en de negentiende eeuw lag de focus op de bebouwing rond het driehoekige plein waar min of meer aaneengesloten woningen ontstonden. De meeste huizen waren laagbouw, een aantal had twee verdiepingen. Het park  is aangelegd in een landschappelijke stijl met een waterpartij, open weiden, slingerende grindpaden en verspreide boomgroepen.

In de jaren daarna veranderde de bebouwing rond het Wilhelminapark snel van gezicht. Dankzij het vernieuwde park lieten de eigenaren welke over voldoende geld beschikten hun kleine woonhuizen vervangen door meer stedelijke herenhuizen. Ook werden er nieuwe bedrijfspanden en horeca gelegenheden gebouwd. Slechts enkele gebouwen uit de achttiende, begin negentiende eeuw zijn overgebleven.

Een renovatie heeft plaats gevonden in 1996, waarbij vooral een vernieuwing van het idee van Springer werd uitgevoerd. Daartoe behoorden composities van loofbomen, treurbomen en coniferen. Ook werd er een fontein toegevoegd aan de al aanwezige waterpartij.

Projecten in Tilburg

Alle projecten

Graszoden leggen Tilburg

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Tilburg. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Tilburg

Wilt u graszoden laten leggen in Tilburg? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Tilburg gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Tilburg

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Tilburg? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Tilburg

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.