Graszoden Sprang-Capelle

Waar wij vaak graszoden leggen in Sprang-Capelle

In Sprang-Capelle zijn wij regelmatig graszoden aan het leggen. Voor de gemeentelijke herindeling was Sprang-Capelle een zelfstandige gemeente. Na de herindeling hoorde het samen met de gemeente Waspik tot de gemeente Waalwijk. Sprang-Capelle heeft 12.200 inwoners en gezamenlijk heeft de gemeente Waalwijk 46.000 inwoners.

Sprang-Capelle ligt ten westen van Waalwijk in het gebied Langstraat en langs de Bergsche Maas. Omliggende plaatsen van Sprang-Capelle zijn: Tilburg, Waalwijk, Raamsdonkveer en Oosterhout.

In 1923 is Sprang-Capelle ontstaan uit samenvoeging van de dorpen Sprang, Vrijhoeve-Capelle en ’s Grevelduin-Capelle. In 1997 is de gemeente bij de gemeente Waalwijk gevoegd.

De belangrijkste bronnen van inkomen zijn: Transport, bouw industrie en land-en tuinbouw.

Wetenswaardigheden over Sprang-Capelle

In de omgeving van Sprang-Capelle hebben de dorpen een rooms-katholiek karakter. Sprang-Capelle echter heeft een meer protestants karakter en dat is opmerkelijk. Dat komt omdat de dorpen die Sprang-Capellen vormden in 1814, behoorde tot het Baljuwschap Zuid-Holland en dit behoorde tot het Gewest Holland. Hier vond de reformatie eerder plaats dan in de Meierij van Den Bosch.

Bezienswaardigheden in Sprang-Capelle

De Grote of Sint Nicolaaskerk , gebouwd in de 15e eeuw, was een katholieke kerk, maar na de reformatie gekomen in handen van protestanten. De kerk hoort nu aan de Hervormde gemeente, maar de toren is van de gemeente Waalwijk. Op een aantal muren zijn nog secco’s, fresco’s, geschilderd op een droge ondergrond, te zien.

In het centrum van Sprang-Capelle ligt het kasteel Zuidewijn. Het is een 16e eeuws kasteeltje en eigendom van de familie De Roy van Zuydewijn.

Verder is er een jachthaven die verbonden is met het Oude Maasje. Een riviertje dat uitmondt in de Bergsche Maas

Groene wetenswaardigheden over  Sprang-Capelle

Het Nationaalpark De Loonse en Drunense duinen liggen op steenworp afstand van Sprang-Capelle. Een natuurgebied van zo’n 4000 hectare en bestaat voornamelijk uit zandverstuivingen en naaldbossen. Hier zijn wandel- en fietsroutes uitgezet. Ook kun je er mountainbiken en paardrijden.

Over Het Halvezolenpad kan gefietst en gewandeld worden. Het halve zolenpad ligt op het talud van de vroegere spoorlijn tussen Den Bosch en Lage Zwaluwe. Het fietspad loopt nu tussen Den Bosch en Raamsdoonkveer.

Het natuurgebied De Langstraat , met de gebieden Labbegat, De Hoven, De Dellen, De Dullaert en Den Dulver, ligt in de kern. Het is een gebied met bijzondere plantengroei zoals, waterviolier en moeraskartelblad. Ook kun je een ijsvogel of een moerassprinkhaan aantreffen.

Sprang-Capelle grenst aan Kaatsheuvel, waar het attractiepark “de Efteling”  te vinden is. Eén van de grootste en beste attractiepark van Europa.

Plaatsen rondom Sprang-Capelle waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Sprang-Capelle

Alle projecten

Graszoden leggen Sprang-Capelle

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Sprang-Capelle. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Sprang-Capelle

Wilt u graszoden laten leggen in Sprang-Capelle? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Sprang-Capelle gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Sprang-Capelle

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Sprang-Capelle? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Sprang-Capelle

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.