Graszoden Son en Breugel

Waar wij vaak graszoden leggen in Son en Breugel

Son en Breugel is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Wij zijn regelmatig te vinden voor het leggen van graszoden in deze plaats. Ook in de aangrenzende dorpen Sint-Oedenrode in het noorden, Nuenen in het oosten, Eindhoven in het zuiden en Best in het westen leggen wij regelmatig een nieuw gazon. Buurtschappen van Son en Breugel zijn: Driehoek, Eind, Hooidonk, Houtens,  Keske, Ole, Soniuswijk, Gerwen en Wolfswinkel.

Son en Breugel waren oorspronkelijk twee dorpen die gescheiden waren door de Dommel. Son en Breugel heeft ongeveer 16.300 inwoners en heeft een grootte van 26,7 vierkante kilometer. 0,28 km2 hiervan bestaat uit water.

Wetenswaardigheden over Son en Breugel

Van de oudste geschiedenis van deze gemeente  is niet zoveel bekend. Wel zijn archeologische vondsten gedaan waaruit geconcludeerd kan worden dat er waarschijnlijk al mensen woonden rond 5300-2300 voor Christus. De dorpskern zoals die er tegenwoordig uitziet kwam tot ontwikkeling in de 12e tot de 14e eeuw.

Er zijn verschillende monumenten te zien in Son en Breugel, die zowel op de gemeentelijke- als op de  rijksmonumentenlijst staan.  Bijvoordbeeld de Paulushoeve. De Paulushoeve is bekend om zijn historische waarde. Bij de bevrijding aan het eind van de Tweede wereldoorlog werd het dak, waarop de naam Paulushoeve stond vermeld, gebruikt als navigatiepunt door geallieerde piloten.

De Toren van voormalig Rooms-Katholieke kerk Petrus Banden is te vinden aan het Kerkplein van Son. Tussen de Toren en de Dommel in ligt de begraafplaats. De toren is prachtig versierd met ornamenten en nissen. In de toren is een beiaard aangebracht met 47 klokken.  De torenspits werd in 1800 vernield door een storm. De kerk werd door een brand verwoest in 1958 en er werd een nieuwe moderne en grotere kerk gebouwd in 1960.

Groene wetenswaardigheden over  Son en Breugel

Son en Breugel biedt veel aan natuurschoon zoals bijvoorbeeld het Oud meer, de Sonse Bergen, Hooidonk, Olen, Houtens en ’t Zand. Het ligt pracht aan de rivier De Dommel en kunt u zelf uw wandelroute samenstellen door middel van het knooppuntennetwerk. Er is 65 kilometer aan paden uitgezet. Het park Vroonhoven, de voormalige pastorietuin, ligt nabij de Oude Kerktoren. Het is een bezoek zeker waard. Door de ligging tussen de laaggelegen gebied van de Dommel en het hooggelegen Son levert het een grote diversiteit aan planten op en wordt ook wel “Balkon van Son” genoemd.

De Sonse Bergen is een natuurgebied dat zich ten noorden van Son bevindt. Het gebied is 25 ha. Groot en is in bezit van Staatsbosbeheer. Het gebied bestaat in de lagere delen eikenbos en uit grove den en sparren in het hogere deel.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Son en Breugel

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Son en Breugel? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Son en Breugel vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Son en Breugel graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Son en Breugel

Wilt u bij u in Son en Breugel de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Amersfoort

Peter van de Kant


5

"Al met al een aanrader!"

Graszoden leggen Amersfoort
Referenties

Graszoden in Son en Breugel

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Son en Breugel. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Son en Breugel gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Son en Breugel

 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen