Graszoden Son-en-Breugel

Waar wij vaak graszoden leggen in Son en Breugel

Son en Breugel is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Wij zijn regelmatig te vinden voor het leggen van graszoden in deze plaats. Ook in de aangrenzende dorpen Sint-Oedenrode in het noorden, Nuenen in het oosten, Eindhoven in het zuiden en Best in het westen leggen wij regelmatig een nieuw gazon. Buurtschappen van Son en Breugel zijn: Driehoek, Eind, Hooidonk, Houtens,  Keske, Ole, Soniuswijk, Gerwen en Wolfswinkel.

Son en Breugel waren oorspronkelijk twee dorpen die gescheiden waren door de Dommel. Son en Breugel heeft ongeveer 16.300 inwoners en heeft een grootte van 26,7 vierkante kilometer. 0,28 km2 hiervan bestaat uit water.

Wetenswaardigheden over Son en Breugel

Van de oudste geschiedenis van deze gemeente  is niet zoveel bekend. Wel zijn archeologische vondsten gedaan waaruit geconcludeerd kan worden dat er waarschijnlijk al mensen woonden rond 5300-2300 voor Christus. De dorpskern zoals die er tegenwoordig uitziet kwam tot ontwikkeling in de 12e tot de 14e eeuw.

Er zijn verschillende monumenten te zien in Son en Breugel, die zowel op de gemeentelijke- als op de  rijksmonumentenlijst staan.  Bijvoordbeeld de Paulushoeve. De Paulushoeve is bekend om zijn historische waarde. Bij de bevrijding aan het eind van de Tweede wereldoorlog werd het dak, waarop de naam Paulushoeve stond vermeld, gebruikt als navigatiepunt door geallieerde piloten.

De Toren van voormalig Rooms-Katholieke kerk Petrus Banden is te vinden aan het Kerkplein van Son. Tussen de Toren en de Dommel in ligt de begraafplaats. De toren is prachtig versierd met ornamenten en nissen. In de toren is een beiaard aangebracht met 47 klokken.  De torenspits werd in 1800 vernield door een storm. De kerk werd door een brand verwoest in 1958 en er werd een nieuwe moderne en grotere kerk gebouwd in 1960.

Groene wetenswaardigheden over  Son en Breugel

Son en Breugel biedt veel aan natuurschoon zoals bijvoorbeeld het Oud meer, de Sonse Bergen, Hooidonk, Olen, Houtens en ’t Zand. Het ligt pracht aan de rivier De Dommel en kunt u zelf uw wandelroute samenstellen door middel van het knooppuntennetwerk. Er is 65 kilometer aan paden uitgezet. Het park Vroonhoven, de voormalige pastorietuin, ligt nabij de Oude Kerktoren. Het is een bezoek zeker waard. Door de ligging tussen de laaggelegen gebied van de Dommel en het hooggelegen Son levert het een grote diversiteit aan planten op en wordt ook wel “Balkon van Son” genoemd.

De Sonse Bergen is een natuurgebied dat zich ten noorden van Son bevindt. Het gebied is 25 ha. Groot en is in bezit van Staatsbosbeheer. Het gebied bestaat in de lagere delen eikenbos en uit grove den en sparren in het hogere deel.

Plaatsen rondom Son-en-Breugel waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Son-en-Breugel

Alle projecten

Graszoden leggen Son-en-Breugel

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Son-en-Breugel. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Son-en-Breugel

Wilt u graszoden laten leggen in Son-en-Breugel? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Son-en-Breugel gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Son-en-Breugel

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Son-en-Breugel? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Son-en-Breugel

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.