Graszoden Sint-Oedenrode

Waar wij vaak graszoden leggen in Sint-Oedenrode

In Sint-Oedenrode leggen wij met enige regelmaat graszoden. Het is een niet erg verstedelijkt dorp en ligt in de Meierij van Den Bosch. Tot de kernen van het dorp behoren behalve Sint-Oedenrode de plaatsen Nijnsel, Son, Schijndel, Boskant en Olland. Ook hier voorzien wij de tuinen regelmatig van een nieuw gazon. Tot de buurtschappen van Sint-Oedenroden behoren De Bus, Everse, Kremselen, Mosbulten, Vernhout, Schoor, Eerschot , Zwijnsbergen en Koevering. Sint-Oedenrode heeft een inwonertal van bijna 12.750 en heeft een grootte van 64 km2. Sint Oeden-Rode is de hoofdplaats van de gemeente. De gehele gemeente heeft een bijna 18.000 inwoners.

Wetenswaardigheden over Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode  was een nederzetting met stedelijke kenmerken. Van 1232 tot 1851 had de plaats stadsrechten. Het riviertje de Dommel loopt door de gemeente. In 1999 werd het dorp uitgeroepen tot groenste gemeente van Nederland en in 2000 zelfs het groenste dorp van Europa.

Sint-Oedenrode bezit een neogotische kerk  De Sint-Martinuskerk en is gebouwd in 1915. Vroeger stond op deze plaats de Odakerk, een romaanse kerk gebouwd in basilicastijl, in de 11e eeuw. In 1807 werd de kerk gesloopt en vervangen door de Sint-Martinuskerk die in 1808 werd ingewijd en in 1915 werd de kerk vervangen door de huidige Martinuskerk. Er is nog het hoogkoor uit 1498 te zien, die volledig intact is en een rijksmonument is. Verder zijn er nog enkele barokke beelden en een doopvont  uit de 12e eeuw te zien.

Het raadhuis van Sint-Oedenrode is gevestigd in het voormalige kasteel Dommelrode. Het historisch aanblik van het kasteel is in tact gebleven, terwijl de achterkant in 1997 behoorlijk is uitgebouwd. In het park, aan de achterzijde van het raadhuis, zijn slingerende paadjes aangelegd met fraaie waterpartijen die deels de raadzaal omringen. In het raadhuis is nog een interessante archeologische collectie te zien.

Groene wetenswaardigheden over  Sint-Oedenrode

Het dorp heeft een uniek karakter door dat de rivier de Dommel dwarst door het historisch centrum van Sint-Oedenrode loopt. Het centrum is rijk aan groen. Er zijn mooi ingerichte parken, zoals Park Henkenshage,  Park kasteel-raadhuis Dommelrode en Park Kienehoef. De meeste parken zijn gelegen in het Dommeldal dat het beeld bepaald van het dorp.

Park Henkenshage is eigenlijk de achtertuin van het kasteel. Leuke details van het park zijn het beeldeneiland, de verborgen tuin en het amfitheater. Het park gaat over in het gebied Diependaal. Diependaal was oorspronkelijk een gebied met aangeplante polulieren, bedoeld voor de klompenmakerij. Het gebied wordt nu getransformeerd tot een meer natuurlijk bos.

Park Kienehoef is een recreatiepark met mooi aangelegde waterpartijen en een grote speeltuin. Oorspronkelijk was park Kienehoef een heideontginning.  

Aan de noordzijde van Sint-Oedenrode liggen de Margraff Bossen die aansluit op De Geelders en daarmee een uitgestrekt natuurgebied vormt.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Sint-Oedenrode

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Sint-Oedenrode? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Sint-Oedenrode vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Sint-Oedenrode graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Sint-Oedenrode

Wilt u bij u in Sint-Oedenrode de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Mijnsheerenland

Peter Verschoor


5

"Het klopt van offerte tot en met de afwerking."

Graszoden leggen Mijnsheerenland
Referenties

Graszoden in Sint-Oedenrode

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Sint-Oedenrode. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Sint-Oedenrode gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Sint-Oedenrode

 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen