Graszoden Sint-Oedenrode

Waar wij vaak graszoden leggen in Sint-Oedenrode

In Sint-Oedenrode leggen wij met enige regelmaat graszoden. Het is een niet erg verstedelijkt dorp en ligt in de Meierij van Den Bosch. Tot de kernen van het dorp behoren behalve Sint-Oedenrode de plaatsen Nijnsel, Son, Schijndel, Boskant en Olland. Ook hier voorzien wij de tuinen regelmatig van een nieuw gazon. Tot de buurtschappen van Sint-Oedenroden behoren De Bus, Everse, Kremselen, Mosbulten, Vernhout, Schoor, Eerschot , Zwijnsbergen en Koevering. Sint-Oedenrode heeft een inwonertal van bijna 12.750 en heeft een grootte van 64 km2. Sint Oeden-Rode is de hoofdplaats van de gemeente. De gehele gemeente heeft een bijna 18.000 inwoners.

Wetenswaardigheden over Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode  was een nederzetting met stedelijke kenmerken. Van 1232 tot 1851 had de plaats stadsrechten. Het riviertje de Dommel loopt door de gemeente. In 1999 werd het dorp uitgeroepen tot groenste gemeente van Nederland en in 2000 zelfs het groenste dorp van Europa.

Sint-Oedenrode bezit een neogotische kerk  De Sint-Martinuskerk en is gebouwd in 1915. Vroeger stond op deze plaats de Odakerk, een romaanse kerk gebouwd in basilicastijl, in de 11e eeuw. In 1807 werd de kerk gesloopt en vervangen door de Sint-Martinuskerk die in 1808 werd ingewijd en in 1915 werd de kerk vervangen door de huidige Martinuskerk. Er is nog het hoogkoor uit 1498 te zien, die volledig intact is en een rijksmonument is. Verder zijn er nog enkele barokke beelden en een doopvont  uit de 12e eeuw te zien.

Het raadhuis van Sint-Oedenrode is gevestigd in het voormalige kasteel Dommelrode. Het historisch aanblik van het kasteel is in tact gebleven, terwijl de achterkant in 1997 behoorlijk is uitgebouwd. In het park, aan de achterzijde van het raadhuis, zijn slingerende paadjes aangelegd met fraaie waterpartijen die deels de raadzaal omringen. In het raadhuis is nog een interessante archeologische collectie te zien.

Groene wetenswaardigheden over  Sint-Oedenrode

Het dorp heeft een uniek karakter door dat de rivier de Dommel dwarst door het historisch centrum van Sint-Oedenrode loopt. Het centrum is rijk aan groen. Er zijn mooi ingerichte parken, zoals Park Henkenshage,  Park kasteel-raadhuis Dommelrode en Park Kienehoef. De meeste parken zijn gelegen in het Dommeldal dat het beeld bepaald van het dorp.

Park Henkenshage is eigenlijk de achtertuin van het kasteel. Leuke details van het park zijn het beeldeneiland, de verborgen tuin en het amfitheater. Het park gaat over in het gebied Diependaal. Diependaal was oorspronkelijk een gebied met aangeplante polulieren, bedoeld voor de klompenmakerij. Het gebied wordt nu getransformeerd tot een meer natuurlijk bos.

Park Kienehoef is een recreatiepark met mooi aangelegde waterpartijen en een grote speeltuin. Oorspronkelijk was park Kienehoef een heideontginning.  

Aan de noordzijde van Sint-Oedenrode liggen de Margraff Bossen die aansluit op De Geelders en daarmee een uitgestrekt natuurgebied vormt.

Plaatsen rondom Sint-Oedenrode waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Sint-Oedenrode

Alle projecten

Graszoden leggen Sint-Oedenrode

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Sint-Oedenrode. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Sint-Oedenrode

Wilt u graszoden laten leggen in Sint-Oedenrode? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Sint-Oedenrode gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Sint-Oedenrode

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Sint-Oedenrode? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Sint-Oedenrode

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.