Graszoden Sint-Michielsgestel

Waar wij vaak graszoden leggen in Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel ligt in de Meierij van Den Bosch. Het dorp telt ongeveer 10.500 inwoners. In Sint-Michielsgestel hebben wij vele tuinen voorzien van een nieuw gazon. Ook leggen wij regelmatig graszoden in de nabijgelegen kernen Maaskantje, Vught, Gemonde, Esch, Boxtel en Schijndel.

Sint-Michielsgestel vormt samen met Den Dungen, Gemonde en Berlicum de gemeente Sint-Michielsgestel. De gemeente Sint-Michielsgestel telt circa 28.000 inwoners. Het ligt op 5 meter boven zeespiegel en is 64,4 km2 groot.

Door het Centrum van Sint-Michielsgestel stroomt rivier de Dommel, wat een mooi karakter geeft aan het dorp.

Wetenswaardigheden van Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel  kende een tal van landgoederen die langs de rivier de Dommel waren gesitueerd. Zegenwerp is één van de landgoederen.

Zegenwerp is een landgoed dat zich ten zuiden van Sint-Michielsgestel bevindt en is 70 hectare groot. Het landgoed behoort aan de Stichting Het Brabants Landschap. Het landhuis is oud adellijk en gebouwd aan het einde van de achttiende eeuw. Het heeft een prachtige gevel en ramen die zijn gebouwd in de empirestijl. In 1850 werd het landgoed veranderd in een Engelse Landschapsstijl. De Hoogteverschillen werden geaccentueerde en een  vijver werd gegraven in een door verstuiving ontstane laagte.

In 1844 werd de Hostiebakkerij Sint Michael opgericht door de zusters van het Doveninstituut. De hosties worden geproduceerd en verpakt door onder andere leerlingen van het Doveninstituut. Het genereert geld voor de Bakkerij en leerlingen maken kennis met de arbeidsmarkt. De hosties worden gemaakt voor kerken in Nederland, Engeland, Amerika, Suriname en missionarissen. De hostiebakkerij is nu een onderdeel van Kentalis en het produceert jaarlijks ongeveer 70.000.000 hosties.

In 1815 werd het kleinseminarie Beekvliet in Sint-Michielsgestel gevestigd. Tijdens de tweede wereldoorlog was het een interneringskamp. Het seminarie is omgevormd tot Gymnasium Beekvliet en heeft ongeveer 800 leerlingen.

Groene wetenswaardigheden over  Sint Michielsgestel

Door de dorpskern van Sint-Michielsgestelstroomt de Dommel, een kleine beek 120 kilometer lang, waarvan 35 kilometer op Limburgs grondgebied. De Dommel stroomt door een 15-tal natuurgebieden zoals: De Plateaux, De Malpiebeemden, De Malpie, De Elshouters , De Heuvelse putten, De Hogt, Klotputten, Groengebied Gennep, Het Eckartse bos, Bossen bij Soeterbeek,De Rietmussen,Dommeldal bij Vaartbroek,Dommeldal bij Bokt, Dommeldal bij Wolfswinkel, Dommelbeemden en Moerkuilen die door Staatsbosbeheer worden beheerd. Een deel van de Dommel loopt door het natuurgebied het Groene Woud.

Het Groene Woud  ligt in een driehoek tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven en beslaat een gebied van 35.000 hectare, waarvan 7500 hectare natuurgebied. Het gebied bestaat uit bossen, moerassen, heide. In 2005 werd het gebied uitgeroepen tot Nationaal Landschap.

Het grondgebied van Sint Michielsgestel is een gevarieerd landschap. Landbouwgebied is te vinden aan de noordoostzijde van Sint-Michielsgestel, In het zuiden tref je dekzand aan en in het noorden laaggelegen veengrond.

 

 gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Sint-Michielsgestel

Wilt u met graszoden in Sint-Michielsgestel een nieuw gazon aanleggen dan heeft u drie keuze's:

Graszoden leggen in Sint-Michielsgestel vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Sint-Michielsgestel uitvoeren. Onze medewerkers volgen een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor ons een dagelijkse bezigheid. Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de werkzaamheden bij u uitvoeren. Wij bemesten voor u de ondergrond, egaliseren het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon, dan kunnen wij dit voor een meerprijs vanaf € 3,- per m² voor u verwijderen en afvoeren. Voor alle prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerte formulier kunt u de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Graszoden bezorgen in Sint-Michielsgestel € 2,19 per m² excl. bezorgkosten

Wilt u liever wat kosten besparen en zelf het gazon aanleggen? Dan kan Gras en Groen de graszoden bij u thuis komen bezorgen. U hoeft de graszoden dan niet in de auto te laden of een aanhanger te regelen. De graszoden voor in uw tuin in Sint-Michielsgestel dienen 48 uur van te voren besteld te worden. Vervolgens zullen de verse premium graszoden bij u thuis worden bezorgd. Nadat de graszoden naast de bus zijn gelost ontvangt u van onze medewerker nog korte instructies. Zo weet u meteen op welke wijze u het beste de graszoden kunt leggen en verzorgen. Gras en Groen komt de graszoden leveren voor slechts € 2,19 per m². Dit is exclusief de bezorgkosten, deze bedragen minimaal € 49,-. U kunt hier ook direct gazon mest bij bestellen. Gras en Groen verkoopt zowel bemesting voor onder de graszoden als voor het maandelijkse onderhoud.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Berkel-Enschot

de Wolf


5

"Het gras groeit prima en ziet er perfect uit."

Graszoden leggen Berkel-Enschot
Referenties

Graszoden in Sint-Michielsgestel

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Sint-Michielsgestel. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Sint-Michielsgestel gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Sint-Michielsgestel

 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen