Graszoden Oss

Waar wij vaak graszoden leggen in Oss?

Ons bedrijf is gevestigd in ’s-Hertogenbosch met een afstand van 15 km ligt Oss op een steenworpafstand. Wij zijn dan ook wekelijks druk met het leggen van graszoden in Oss en de omliggende dorpen.

De stad Oss kent ontzettend veel kleine woonwijken of stadsdelen zoals Ussen, Ooijense zij, Mikkeldonk, de ruwaard, de kortfort en de witte hoef. Omliggende dorpen die bijna allemaal ook tot de gelijknamige gemeente horen vallen binnen ons werkgebied. In Berghem, Herpen, Heesch, Geffen, Maren-Kessel, Lith en Ravenstein hebben wij al vele tuintjes voorzien van nieuwe graszoden.

Nieuwbouwwijk Piekenhoef te Berghem

De Piekenhoef is een wijk die vele mogelijkheden kent. De woningen worden gebouwd op ruime kavels, wat inhoud dat er ook voldoende buitenruimte word gecreeerd. Modern, licht en natuurlijke ontwerpen typeren de woningen in de Piekenhoef.

Alle voorzieningen zijn dichtbij in de buurt deze nieuwe wijk. De wijk is ontwerpen te midden in het groene hart van de stad. Wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, vogels spotten, speelduinen en bossen, alles is mogelijk. Het natuurgebied is gemakkelijk toegankelijk met en beschikt over uitkijktorens, rolstoelpaden en uitgezette routes. U kunt hier genieten van de rust die het natuurgebied met zich meebrengt.

Ook wij zijn een graag geziene gast in deze prachtige wijk met onze donkergroene grasmatten welke elke tuin opzichzelf voorziet van een extra groene dimensie.

Groene wetenswaardigheden over Oss

Natuurgebied De Maashorst

Het gebied en de benaming Maashorst is ontstaan in de ijstijd. Toen was het nog een slingerend stromende rivier die rustig maar stilletjes van plaats veranderde. Wat de rivier achterliet was grof en grindrijk zand. Wanneer u nu door Natuurgebied De Maashorst wandelt komt u nog steeds achter gelaten stenen tegen uit de ijstijd.

Dit immens grote natuurgebied loopt over het grondgebied van verschillende gemeenten. Bernheze, Uden, Oss en Landerd bezitten dit 3500 hectare grootte gebied. De Maashorst heeft een buitengewoon afwisselend natuurlandschap. Een groter aaneengesloten gebied bestaat er niet in Brabant, het is zelfs groter dan de Biesbosch en de Drunense duinen.

Het heeft uitgestrekte heidevelden en imposante stuifduinen, kilometers lange bossen, vennen, weiden en mooie waterstroompjes. U vindt hier de perfecte combinatie van het planten- en dierenleven.

De Maas is van positie veranderd doordat er lang geleden breuken in de aardkorst ontstonden. Sommige delen van de aardkorst werden daarbij naar boven gedrukt. Nog altijd zijn deze hoger gelegen delen duidelijk zichtbaar in het landschap. Deze uitsteeksels noemt men ook wel horsten. Het lager gelegen gebied dat er naast ligt, noemt men een slenk.
Natuurgebied De Maashorst ligt op zo'n langgerekte breuk, met maar liefst  vier meter verschil werd de aardkorst omhoog geperst. Het hoogteverschil is nauwelijks te zien, maar de breuk is nog wel te herkennen aan de laag waarmee de aardkorst in die tijd bedekt is. Op de horsten zien we voornamelijk grind en bij uitzondering grote keien. De slenken zijn bedekt met fijn gekorreld dekzand.

Waar is al dat groen nou eigenlijk te vinden in de stad Oss?

Natuurgebied Herperduin

Een fantastisch mooi, 400 hectare groot, natuurgebied in de gemeente Oss is natuurgebied Herperduin. Het gebied geeft een goed beeld weer van de natuur die Noord-Brabant bezit: naald- en loofhout,  heuvels met zandverstuivingen, vennen, heide en recreatieplassen. In de bossen leven zelfs dassen welke enkele jaren geleden zijn uitgezet.

Vijf wandelroutes zijn uitgestippeld in het gebied, iedere route op zichzelf laat een ander stukje van het gebied zien. Ook voor paardenliefhebbers zijn er gemarkeerde ruiterpaden aangelegd. Het gebied kent vele ingangen met ruime parkeergelegenheden.

Ook voor de kinderen is veel vertier. Zo is het bekijken van de Schotse Hooglanders en Exmoor pony’s een erg leuke bezigheid. Er kan gezwommen worden in het natuurmeer of gespeeld worden in de supergrote zandbak.

Een deel van het natuurgebied is afgezet met hekken en wordt begraasd door Schotse Hooglanders en Exmoor pony's, waardoor een heidegebied kan ontstaan. Dit afgezette gebied kun je vinden vlakbij een moerasgebied, het Ganzeven. Dit voormalig weidegebied is enkele jaren geleden omgevormd tot een natuurgebied: de vruchtbare laag grond is afgegraven, zodat er zich inheemse planten kunnen vestigen.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Oss

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Oss? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Oss vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Oss graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Oss

Wilt u bij u in Oss de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Arnhem

Richard Mooiman


5

"prima werk snel en nauwkeurig"

Graszoden leggen Arnhem
Referenties

Graszoden in Oss

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Oss. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Oss gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Oss

 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen