Graszoden Nuland

Waar wij vaak graszoden leggen in Nuland

Nuland, een dorpje in de provincie Noord-Brabant ligt tussen Oss en Den Bosch, aan de A 59. Wij hebben in Nuland in de loop der jaren een behoorlijke klantenkring opgebouwd voor het leggen van onze graszoden. Ook in de omringende dorpen van Nuland, zoals Rosmalen, Kruisstraat, Vinkel, Maren-Kessel en Geffen leggen wij regelmatig nieuwe gazons aan.

Nuland behoort tot de gemeente Maasdonk en heeft een inwonertal van 4400. Nuland was een zelfstandige gemeente, maar na de gemeentelijke herindeling in 1993 behoorde het tot de gemeente Maasdonk. Per 2015 zal Maasdonk worden opgeheven en zal Nuland onder Den Bosch komen te vallen. Tot de gemeente Maasdonk behoorden de plaatsen Nuland, Geffen en Vinkel.

Nuland betekent Nieuw Land en werd vroeger als Nuwelant geschreven. Dat “Nieuwe Land” betreft vooral het poldergebied, gelegen ten noorden van Nuland dat regelmatig werd ondergelopen door de rivier De Beerse Maas.

Gescheidenis van Nuland

Nuland kreeg in 1299 gemeenterechten en maakte in die tijd deel uit van het Kwartier van Maasland. Later werd Nuland samen met de gemeente Geffen een heerlijkheid en was in bezit van de familie Vladeracken. Rond 1500 werd door deze familie een kasteel gebouwd dat in de Franse tijd werd verwoest.

Er vonden regelmatig ernstige overstromingen plaats. De laatste ernstige overstroming vond plaats  in 1880.

Tijdens de bevrijdingsdagen werd  Nuland eerst door de geallieerden en later door de Duitsers beschoten waardoor het dorp moest worden geëvacueerd. De bewoners zijn toen vooral naar Geffen gevlucht.

Groene wetenswaardigheden over  Nuland

Ten noordwesten van Nuland aan beide kanten van de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen ligt een natuur gebied van ca. 45 ha. Genaamd Nulandsche heide. Het beheer van dit gebied is in handen van Brabants beheer en de wegen en paden zijn vrij toegankelijk.

Het gebied vormt een uitloper van een dekzandrug en steek ongeveer 4 meter boven het landschap uit. In 1880 werd er een plas gegraven vanwege de aanleg van de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen. De plas is 2 hectare groot en wordt het Karreput of Karregat genoemd. De plas wordt alleen door regenwater gevoed en daardoor komt de platengroei overeen met de plantengroei van een ven. Het gebied bestaat verder uit stuifzand, naaldbos en zomereiken. Doordat het gebied een waterwingebied is is het een beschermd gebied.

Aan de noordzijde van Nuland ligt de vroeger genoemde Maasdijk waarlangs de Beerse Maas stroomde. Dit is nu een laaggelegen poldergebied. Aan de zuidkant van Nuland ligt het ontginningsgebied “Het Broek”. Aan de oostkant van Nuland ligt landbouwgebied met aangrenzend de plaats Geffen.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Nuland

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Nuland? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Nuland vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Nuland graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Nuland

Wilt u bij u in Nuland de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Den Bosch

Erwin Smith


5

"top service geleverd en beste kwaliteit"

Graszoden leggen Den Bosch
Referenties

Graszoden in Nuland

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Nuland. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Nuland gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Nuland

    Contactinformatie
    Vertel het verder
    Vrijblijvend een offerte aanvragen