Graszoden Nuland

Waar wij vaak graszoden leggen in Nuland

Nuland, een dorpje in de provincie Noord-Brabant ligt tussen Oss en Den Bosch, aan de A 59. Wij hebben in Nuland in de loop der jaren een behoorlijke klantenkring opgebouwd voor het leggen van onze graszoden. Ook in de omringende dorpen van Nuland, zoals Rosmalen, Kruisstraat, Vinkel, Maren-Kessel en Geffen leggen wij regelmatig nieuwe gazons aan.

Nuland behoort tot de gemeente Maasdonk en heeft een inwonertal van 4400. Nuland was een zelfstandige gemeente, maar na de gemeentelijke herindeling in 1993 behoorde het tot de gemeente Maasdonk. Per 2015 zal Maasdonk worden opgeheven en zal Nuland onder Den Bosch komen te vallen. Tot de gemeente Maasdonk behoorden de plaatsen Nuland, Geffen en Vinkel.

Nuland betekent Nieuw Land en werd vroeger als Nuwelant geschreven. Dat “Nieuwe Land” betreft vooral het poldergebied, gelegen ten noorden van Nuland dat regelmatig werd ondergelopen door de rivier De Beerse Maas.

Gescheidenis van Nuland

Nuland kreeg in 1299 gemeenterechten en maakte in die tijd deel uit van het Kwartier van Maasland. Later werd Nuland samen met de gemeente Geffen een heerlijkheid en was in bezit van de familie Vladeracken. Rond 1500 werd door deze familie een kasteel gebouwd dat in de Franse tijd werd verwoest.

Er vonden regelmatig ernstige overstromingen plaats. De laatste ernstige overstroming vond plaats  in 1880.

Tijdens de bevrijdingsdagen werd  Nuland eerst door de geallieerden en later door de Duitsers beschoten waardoor het dorp moest worden geëvacueerd. De bewoners zijn toen vooral naar Geffen gevlucht.

Groene wetenswaardigheden over  Nuland

Ten noordwesten van Nuland aan beide kanten van de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen ligt een natuur gebied van ca. 45 ha. Genaamd Nulandsche heide. Het beheer van dit gebied is in handen van Brabants beheer en de wegen en paden zijn vrij toegankelijk.

Het gebied vormt een uitloper van een dekzandrug en steek ongeveer 4 meter boven het landschap uit. In 1880 werd er een plas gegraven vanwege de aanleg van de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen. De plas is 2 hectare groot en wordt het Karreput of Karregat genoemd. De plas wordt alleen door regenwater gevoed en daardoor komt de platengroei overeen met de plantengroei van een ven. Het gebied bestaat verder uit stuifzand, naaldbos en zomereiken. Doordat het gebied een waterwingebied is is het een beschermd gebied.

Aan de noordzijde van Nuland ligt de vroeger genoemde Maasdijk waarlangs de Beerse Maas stroomde. Dit is nu een laaggelegen poldergebied. Aan de zuidkant van Nuland ligt het ontginningsgebied “Het Broek”. Aan de oostkant van Nuland ligt landbouwgebied met aangrenzend de plaats Geffen.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Nuland

Wilt u met graszoden in Nuland een nieuw gazon aanleggen dan heeft u drie keuze's:

Graszoden leggen in Nuland vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Nuland uitvoeren. Onze medewerkers volgen een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor ons een dagelijkse bezigheid. Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de werkzaamheden bij u uitvoeren. Wij bemesten voor u de ondergrond, egaliseren het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon, dan kunnen wij dit voor een meerprijs vanaf € 3,- per m² voor u verwijderen en afvoeren. Voor alle prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerte formulier kunt u de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Graszoden bezorgen in Nuland € 2,19 per m² excl. bezorgkosten

Wilt u liever wat kosten besparen en zelf het gazon aanleggen? Dan kan Gras en Groen de graszoden bij u thuis komen bezorgen. U hoeft de graszoden dan niet in de auto te laden of een aanhanger te regelen. De graszoden voor in uw tuin in Nuland dienen 48 uur van te voren besteld te worden. Vervolgens zullen de verse premium graszoden bij u thuis worden bezorgd. Nadat de graszoden naast de bus zijn gelost ontvangt u van onze medewerker nog korte instructies. Zo weet u meteen op welke wijze u het beste de graszoden kunt leggen en verzorgen. Gras en Groen komt de graszoden leveren voor slechts € 2,19 per m². Dit is exclusief de bezorgkosten, deze bedragen minimaal € 49,-. U kunt hier ook direct gazon mest bij bestellen. Gras en Groen verkoopt zowel bemesting voor onder de graszoden als voor het maandelijkse onderhoud.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Son en Breugel

Erik Knottnerus


5

"Wat een toppers!"

Graszoden leggen Son en Breugel
Referenties

Graszoden in Nuland

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Nuland. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Nuland gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Nuland

 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
 • Graszoden Nuland
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen