Graszoden Nuland

Waar wij vaak graszoden leggen in Nuland

Nuland, een dorpje in de provincie Noord-Brabant ligt tussen Oss en Den Bosch, aan de A 59. Wij hebben in Nuland in de loop der jaren een behoorlijke klantenkring opgebouwd voor het leggen van onze graszoden. Ook in de omringende dorpen van Nuland, zoals Rosmalen, Kruisstraat, Vinkel, Maren-Kessel en Geffen leggen wij regelmatig nieuwe gazons aan.

Nuland behoort tot de gemeente Maasdonk en heeft een inwonertal van 4400. Nuland was een zelfstandige gemeente, maar na de gemeentelijke herindeling in 1993 behoorde het tot de gemeente Maasdonk. Per 2015 zal Maasdonk worden opgeheven en zal Nuland onder Den Bosch komen te vallen. Tot de gemeente Maasdonk behoorden de plaatsen Nuland, Geffen en Vinkel.

Nuland betekent Nieuw Land en werd vroeger als Nuwelant geschreven. Dat “Nieuwe Land” betreft vooral het poldergebied, gelegen ten noorden van Nuland dat regelmatig werd ondergelopen door de rivier De Beerse Maas.

Gescheidenis van Nuland

Nuland kreeg in 1299 gemeenterechten en maakte in die tijd deel uit van het Kwartier van Maasland. Later werd Nuland samen met de gemeente Geffen een heerlijkheid en was in bezit van de familie Vladeracken. Rond 1500 werd door deze familie een kasteel gebouwd dat in de Franse tijd werd verwoest.

Er vonden regelmatig ernstige overstromingen plaats. De laatste ernstige overstroming vond plaats  in 1880.

Tijdens de bevrijdingsdagen werd  Nuland eerst door de geallieerden en later door de Duitsers beschoten waardoor het dorp moest worden geëvacueerd. De bewoners zijn toen vooral naar Geffen gevlucht.

Groene wetenswaardigheden over  Nuland

Ten noordwesten van Nuland aan beide kanten van de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen ligt een natuur gebied van ca. 45 ha. Genaamd Nulandsche heide. Het beheer van dit gebied is in handen van Brabants beheer en de wegen en paden zijn vrij toegankelijk.

Het gebied vormt een uitloper van een dekzandrug en steek ongeveer 4 meter boven het landschap uit. In 1880 werd er een plas gegraven vanwege de aanleg van de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen. De plas is 2 hectare groot en wordt het Karreput of Karregat genoemd. De plas wordt alleen door regenwater gevoed en daardoor komt de platengroei overeen met de plantengroei van een ven. Het gebied bestaat verder uit stuifzand, naaldbos en zomereiken. Doordat het gebied een waterwingebied is is het een beschermd gebied.

Aan de noordzijde van Nuland ligt de vroeger genoemde Maasdijk waarlangs de Beerse Maas stroomde. Dit is nu een laaggelegen poldergebied. Aan de zuidkant van Nuland ligt het ontginningsgebied “Het Broek”. Aan de oostkant van Nuland ligt landbouwgebied met aangrenzend de plaats Geffen.

Plaatsen rondom Nuland waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Nuland

Alle projecten

Graszoden leggen Nuland

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Nuland. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Nuland

Wilt u graszoden laten leggen in Nuland? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Nuland gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Nuland

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Nuland? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Nuland

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.