Graszoden Nijmegen

Waar wij vaak graszoden leggen in Nijmegen?

In Gelderland is Nijmegen ons grootste werkgebied. In de wijken Hatert, Hengstdal, Neerbosch, Biezen, Galgenveld, Wolfskuil, Heseveld, de Kamp en ’t Acker zijn een groot gedeelte van onze particulieren klanten woonachtig.

Maar ook in de gemeenten die grenzen aan Nijmegen zoals Lent, Elst, Wijchen, Groesbeek, Bemmel en Beuningen leggen wij regelmatig een nieuw gazon aan.

Nieuwbouw Groot Oosterhout

Aan de rand van Nijmegen-Noord  wordt een ruim opgezet nieuw woongebied gecreëerd in Oosterhout. Typische Betuwse kenmerken geven het groene plan deel een landelijk karakter en zorgen voor verscheidene woonmogelijkheden. In Groot Oosterhout komen ongeveer 1700 woningen.

Er zullen verschillende type woningen worden gebouwd zoals, rijwoningen, 2-onder-1-kap woningen, hoekwoningen en vrijstaande woningen.

Groene wetenswaardigheden over Nijmegen

Het Valkhof en Hunnerpark zijn samen met het Kronerburgerpark de oudste stadsparken. Het hooggelegen Valkhofpark bied een indrukwekkende panorama over de Waal, de Ooijpolder en de stad. In het Kronerburgerpark herkent u direct de Engelse landschapsstijl terug. Al deze parken liggen in het stadscentrum.

Net buiten het centrum lig volkspark De Goffert. Dit park is aangelegd als werkgelegenheidsproject in de jaren '30. Staddijk is het grootste stadspark welke gelegen is in het zuiden van de stad. Dit park heeft een uniek broedgebied voor vogels. In Park Brakkenstein ligt de Hortus Arcadië met o.a. een botanische tuin. Park Lingezegen is een park in ontwikkeling en ligt tussen Arnhem en Nijmegen. Het zal in de toekomst waarschijnlijk een belangrijk ontspanningsgebied worden voor inwoners van beide steden.

In al deze parken en in de woongebieden van de gemeente Nijmegen staan circa 57.000 bomen. Een enorm aantal, zeker als we bedenken dat dit bomenbestand ook nog eens bestaat uit circa 400 soorten.

Waar is al dat groen in de stad Nijmegen nou eigenlijk te vinden?

Het Goffertpark

Het park is vernoemd naar een boerderij, de Goffertboerderij, die nog steeds aan de rand van het park aan de Goffertweg staat. De aanleg van het park was zoals eerder al genoemd een werkverschaffingsproject welke begon in 1935. Het was crisistijd en er heerste grote werkloosheid. Omdat het een werkverschaffingsproject was, mochten er geen machines gebruikt worden en moest al het werk met de hand worden gedaan. Het Goffertpark heeft een oppervlakte van 83 hectare.

De naam Goffert is waarschijnlijk een bijnaam van een van de voormalige bewoners van de Goffertboerderij: de man was nogal grof gebouwd.

Het park heeft een grote speelweide die gebruikt wordt bij evenementen zoals circussen, popconcerten, en muziekfestivals. Zo hebben er in het park grote bands en artiesten opgetreden, zoals Metallica, U2, Rolling Stones.

Verder is er een kinderboerderij, rosarium, openluchttheater, een bos en zijn er verschillende vijvers. Aan de rand van het Goffertpark ligt een openluchtzwembad: het Goffertbad. Ook het thuisstadion van N.E.C. ligt in dit park.

Valkhofpark

Gelegen in de benedenstad van Nijmegen tegen het stadscentrum aan, op een heuvel langs de Waal ligt het Valkhofpark. Het is het oudste park van Nijmegen en een van de oudste stadsparken van Nederland.

Aan het einde van de achttiende en begin negentiende eeuw is het park aangelegd op en rond de resten van de Valkhofburcht. Landschapsarchitect J.D. Zocher senior heeft het park ontworpen in de Engelse landschapsstijl.
Het Valkhofpark is in de jaren dertig van de negentiende eeuw aangepast. Waarna het park steeds meer werd gebruikt als recreatie gebied door de inwoner. Het park werd daardoor ingericht met meer banken en er verscheen een heuse muziekkiosk.

In 1886 heeft de Vlaamse tuinarchitect Lieven Rosseels het park opnieuw vorm gegeven, zodat het beter aansloot bij de stadsuitleg van 1878. Er kwamen op de moeilijk begaanbare schuinte richting deWaalkade wandelpaden en trappen.

Hortus Botanicus

Wanneer u de Botanische tuin bezoek zult u versteld staan van de enorme rust die hier heerst. U kunt hier uw hoofd leeg maken van de stress die het dagelijkse leven met zich mee brengt. Met maar liefst achthonderd verschillende botanische soorten vind u hier een bijzondere samenstelling aan planten. Naast het groen leven er ontzettend veel dieren in deze tuin, denkt u daarbij aan eekhoorns, vogels, padden, vlinders, spinnen en karpers.

De Botanische Tuin is gelegen in de zuidoosthoek van Park Brakkenstein. De tuin is in de jaren 1969-1971 opgezet door biologen van de Katholieke Universiteit naar de inzichten van J.P. Thijsse. De tuin is aangelegd op ruim 3 hectaren en bestaat grotendeels uit gekopieerde natuurlandschappen. Zo zijn er bloemrijke kalkgraslanden te vinden, een holle weg, een vijver met aangrenzend moerasgebied, een heidegebied en verschillende bostypen met typischee ondergroei en veel verwilderde sierplanten. Imposant is het Alpinum, een rotsheuvel met botanische soorten uit - vooral - Midden-Europa vermengd met inheemse plantensoorten.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Nijmegen

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Nijmegen? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Nijmegen vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Nijmegen graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Nijmegen

Wilt u bij u in Nijmegen de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Waalwijk

John de Wit


5

"Mijn gazon binnen no-time aangelegd!"

Graszoden leggen Waalwijk
Referenties

Graszoden in Nijmegen

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Nijmegen. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Nijmegen gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Nijmegen

    Contactinformatie
    Vertel het verder
    Vrijblijvend een offerte aanvragen