Graszoden Nijmegen

Waar wij vaak graszoden leggen in Nijmegen?

In Gelderland is Nijmegen ons grootste werkgebied. In de wijken Hatert, Hengstdal, Neerbosch, Biezen, Galgenveld, Wolfskuil, Heseveld, de Kamp en ’t Acker zijn een groot gedeelte van onze particulieren klanten woonachtig.

Maar ook in de gemeenten die grenzen aan Nijmegen zoals Lent, Elst, Wijchen, Groesbeek, Bemmel en Beuningen leggen wij regelmatig een nieuw gazon aan.

Nieuwbouw Groot Oosterhout

Aan de rand van Nijmegen-Noord  wordt een ruim opgezet nieuw woongebied gecreëerd in Oosterhout. Typische Betuwse kenmerken geven het groene plan deel een landelijk karakter en zorgen voor verscheidene woonmogelijkheden. In Groot Oosterhout komen ongeveer 1700 woningen.

Er zullen verschillende type woningen worden gebouwd zoals, rijwoningen, 2-onder-1-kap woningen, hoekwoningen en vrijstaande woningen.

Groene wetenswaardigheden over Nijmegen

Het Valkhof en Hunnerpark zijn samen met het Kronerburgerpark de oudste stadsparken. Het hooggelegen Valkhofpark bied een indrukwekkende panorama over de Waal, de Ooijpolder en de stad. In het Kronerburgerpark herkent u direct de Engelse landschapsstijl terug. Al deze parken liggen in het stadscentrum.

Net buiten het centrum lig volkspark De Goffert. Dit park is aangelegd als werkgelegenheidsproject in de jaren \\\'30. Staddijk is het grootste stadspark welke gelegen is in het zuiden van de stad. Dit park heeft een uniek broedgebied voor vogels. In Park Brakkenstein ligt de Hortus Arcadië met o.a. een botanische tuin. Park Lingezegen is een park in ontwikkeling en ligt tussen Arnhem en Nijmegen. Het zal in de toekomst waarschijnlijk een belangrijk ontspanningsgebied worden voor inwoners van beide steden.

In al deze parken en in de woongebieden van de gemeente Nijmegen staan circa 57.000 bomen. Een enorm aantal, zeker als we bedenken dat dit bomenbestand ook nog eens bestaat uit circa 400 soorten.

Waar is al dat groen in de stad Nijmegen nou eigenlijk te vinden?

Het Goffertpark

Het park is vernoemd naar een boerderij, de Goffertboerderij, die nog steeds aan de rand van het park aan de Goffertweg staat. De aanleg van het park was zoals eerder al genoemd een werkverschaffingsproject welke begon in 1935. Het was crisistijd en er heerste grote werkloosheid. Omdat het een werkverschaffingsproject was, mochten er geen machines gebruikt worden en moest al het werk met de hand worden gedaan. Het Goffertpark heeft een oppervlakte van 83 hectare.

De naam Goffert is waarschijnlijk een bijnaam van een van de voormalige bewoners van de Goffertboerderij: de man was nogal grof gebouwd.

Het park heeft een grote speelweide die gebruikt wordt bij evenementen zoals circussen, popconcerten, en muziekfestivals. Zo hebben er in het park grote bands en artiesten opgetreden, zoals Metallica, U2, Rolling Stones.

Verder is er een kinderboerderij, rosarium, openluchttheater, een bos en zijn er verschillende vijvers. Aan de rand van het Goffertpark ligt een openluchtzwembad: het Goffertbad. Ook het thuisstadion van N.E.C. ligt in dit park.

Valkhofpark

Gelegen in de benedenstad van Nijmegen tegen het stadscentrum aan, op een heuvel langs de Waal ligt het Valkhofpark. Het is het oudste park van Nijmegen en een van de oudste stadsparken van Nederland.

Aan het einde van de achttiende en begin negentiende eeuw is het park aangelegd op en rond de resten van de Valkhofburcht. Landschapsarchitect J.D. Zocher senior heeft het park ontworpen in de Engelse landschapsstijl.
Het Valkhofpark is in de jaren dertig van de negentiende eeuw aangepast. Waarna het park steeds meer werd gebruikt als recreatie gebied door de inwoner. Het park werd daardoor ingericht met meer banken en er verscheen een heuse muziekkiosk.

In 1886 heeft de Vlaamse tuinarchitect Lieven Rosseels het park opnieuw vorm gegeven, zodat het beter aansloot bij de stadsuitleg van 1878. Er kwamen op de moeilijk begaanbare schuinte richting deWaalkade wandelpaden en trappen.

Hortus Botanicus

Wanneer u de Botanische tuin bezoek zult u versteld staan van de enorme rust die hier heerst. U kunt hier uw hoofd leeg maken van de stress die het dagelijkse leven met zich mee brengt. Met maar liefst achthonderd verschillende botanische soorten vind u hier een bijzondere samenstelling aan planten. Naast het groen leven er ontzettend veel dieren in deze tuin, denkt u daarbij aan eekhoorns, vogels, padden, vlinders, spinnen en karpers.

De Botanische Tuin is gelegen in de zuidoosthoek van Park Brakkenstein. De tuin is in de jaren 1969-1971 opgezet door biologen van de Katholieke Universiteit naar de inzichten van J.P. Thijsse. De tuin is aangelegd op ruim 3 hectaren en bestaat grotendeels uit gekopieerde natuurlandschappen. Zo zijn er bloemrijke kalkgraslanden te vinden, een holle weg, een vijver met aangrenzend moerasgebied, een heidegebied en verschillende bostypen met typischee ondergroei en veel verwilderde sierplanten. Imposant is het Alpinum, een rotsheuvel met botanische soorten uit - vooral - Midden-Europa vermengd met inheemse plantensoorten.

Plaatsen rondom Nijmegen waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Nijmegen

Alle projecten

Graszoden leggen Nijmegen

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Nijmegen. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Nijmegen

Wilt u graszoden laten leggen in Nijmegen? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Nijmegen gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Nijmegen

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Nijmegen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Nijmegen

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.