Graszoden

Laat de graszoden thuis bezorgen!

Geplaatst: 22/03/2019 Aangepast: 08/01/2020

Nu het voorjaar is begonnen is het heerlijk om weer buiten in de tuin aan het werk te gaan. Ook voor de aanleg van het gazon en dus het leggen van graszoden breekt nu een goede tijd aan. Gaat u thuis zelf aan de slag met het leggen van graszoden? U kunt de graszoden nu ook thuis laten bezorgen!

Graszoden laten bezorgen

Graszoden hebben, zeker in het voorjaar, een behoorlijk gewicht. Door de vochtige grond kunnen ze per stuk wel 20 kilo wegen. Daardoor zorgt het vaak voor een hoop gedoe om de graszoden bij u in de tuin te krijgen. Wat is er dan handiger dan deze thuis te laten bezorgen?

De graszoden bezorgservice neemt u het vervoer van de graszoden naar uw huis uit handen. Dat scheelt een hoop georganiseer. Wij leveren de graszoden met de gazonmest bij u thuis af op de gewenste dag. Heeft u nog extra grond nodig om het gazon op te hogen? Het is zelfs mogelijk om een big bag met teelaarde bij de graszoden af te nemen.

Bestel de graszoden op tijd!

In verband met de drukte in het voorjaar is het wel verstandig om het bezorgen van de graszoden op tijd te plannen. Zeker richting het weekend hebben wij vaak te maken met een volle planning. U hoeft op het bezorgmoment overigens niet thuis te zijn. U kunt de bestelling zowel voor- als achteraf betalen.

Bestel hier uw graszoden om ze thuis te laten bezorgen.

Zelf graszoden leggen, waar moet u op letten?

Als u zelf aan de slag gaat met de aanleg van het gazon is het vooral zaak goed voorbereid te zijn. De graszoden zijn beperkt houdbaar dus als eenmaal bezorgd kunt u deze het beste zo snel mogelijk leggen. Hierbij enkele tips die u helpen bij de voorbereiding.

  • Zorg dat de grond fijn en bewerkbaar is voor het egaliseren. Voer eventueel een nieuwe toplaag aan met teelaarde of gebruik witzand als er klei in uw tuin ligt.
  • Graszoden zijn 2 cm dik. Breng de bodem op hoogte tot 2 cm onder de bovenkant van uw bestrating. Als de graszoden zijn gelegd sluiten de hoogtes mooi aan.
  • Bestel meststoffen bij uw graszoden. Een startbemesting zorgt ervoor dat de graszoden snel wortelen en na aanleg heeft het gras al snel extra voeding nodig.
  • Zorg voor de juiste gereedschappen. Een waterpas om te egaliseren, een kruiwagen om de graszoden te vervoeren en een wals zijn eigenlijk onmisbaar.

Graszoden afhalen

Woont u dichtbij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch en wilt u de graszoden komen afhalen? Dat kan natuurlijk ook. U kunt de graszoden vooraf online bestellen en op het gewenste moment zelf komen afhalen. Aan uw bestelling kunnen meststoffen en andere toebehoren worden toegevoegd.

Bestel hier uw graszoden om ze af te halen.

Laat u het werk toch liever aan professionals over?

Het leggen van graszoden is behoorlijk arbeidsintensief, zeker wanneer het om een groot gazon gaat. Gras en Groen Graszoden heeft ook een aanlegservice. Tegen een scherp tarief worden de werkzaamheden dan voor u uitgevoerd. U heeft dan bovendien de garantie op een succesvolle aanleg van een gazon bij u thuis!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten