Afgeronde projecten

Nieuw gazon bij verborgen parel in Breda

Geplaatst: 28/06/2019 Aangepast: 24/03/2020

Op de website van het klooster Breda omschrijven ze het voormalige verblijf van monniken als een verborgen parel aan de Schorsmolenstraat. En dat kunnen wij inmiddels volledig beamen. Graszoden leggen bij dit mooie klooster in Breda. Het afgelopen voorjaar greep Gras en Groen dit project met beide handen aan.

Van verwaarloosd grasveld naar een schitterend gazon

Op 1 februari 2014 verlieten de paters Kapucijnen het klooster in Breda. Bij het eerste bezoek leek het alsof er sindsdien geen onderhoud meer aan het gazon was uitgevoerd. Mos en onkruid floreerden op de plek waar ooit een schitterend gazon lag. Met de droogte van het jaar ervoor was bovendien de aanleg van een beregeningsinstallatie bovendien de wens. Werk aan de winkel dus voor Gras en Groen.
Bekijk hier alle foto's van dit project.

Verwijderen en afvoeren bestaand gazon

In de eerste fase is het “gazon” met een oppervlak van circa 2500 vierkante meter verwijderd en afgevoerd. Een goede manier om definitief afscheid te nemen van het onkruid en bovendien vrij baan te maken voor de aanleg van tuinberegening.

Aanleg en installatie van tuinberegening

In de tweede fase is het gazon en de aangrenzende siertuin voorzien van een beregeningsinstallatie. Tal van groepen, pop-up sproeiers en vernevelaars vereenvoudigen het onderhoud. Zeker in de eerste weken na de aanleg zou het verplaatsen van sproeiers en tuinslangen echt monnikenwerk zijn geweest.

Graszoden leggen bij klooster Breda

In de laatste fase is het uit drie delen bestaande gazon van 2500 m² van graszoden voorzien. Voor het leggen van de grasmatten werden alle medewerkers van de graszoden bedrijfstak van Gras en Groen ingeschakeld. Als een geoliede machine ging men aan de slag en net na het middaguur was de klus geklaard!

Afronden project en uitvoering gazononderhoud

Inmiddels ligt het gazon er fantastisch bij en heeft Gras en Groen ook het onderhoud van het gazon op zich genomen. De bestrijding van de aanwezige engerlingen d.m.v. het uitzetten van aaltjes en het geven van de eerste bemesting hebben inmiddels plaatsgevonden. Viermaal per jaar zal Gras en Groen werkzaamheden komen uitvoeren om nog jarenlang plezier te hebben van dit schitterende gazon!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten