Graszoden leggen

Graszoden (laten) leggen? Het kan weer!

Geplaatst: 18/03/2019 Aangepast: 08/01/2020

Wanneer kunnen er weer graszoden gelegd worden in uw tuin? Dat is altijd de grote vraag aan het begin van het voorjaar. Gras en Groen Graszoden is hierin altijd afhankelijk van het weer. Lage temperaturen en vorst in het bijzonder kunnen net als teveel neerslag een spelbreker zijn. In dit nieuwsartikel krijgt u meer duidelijkheid over de start van het graszodenseizoen.

Wanneer start het graszodenseizoen?

Normaal gesproken start het graszodenseizoen begin maart. De vorstperioden zijn dan veelal achter de rug en de temperaturen gaan langzaam richting de 10 tot 15 graden. En ook dit jaar heeft Gras en Groen alle voorbereidingen getroffen om per 1 maart te kunnen starten. Gereedschappen zijn geschilderd, emmers met mest gevuld, machines hebben hun onderhoudsbeurt gehad, etc.

Op dinsdag 11 maart starten wij met het leggen van graszoden. De weersvooruitzichten zijn dermate goed dat wij vanaf die datum weer de meest fraaie gazons gaan aanleggen!

Graszodenkwekerij Hendriks Graszoden heeft eveneens toegezegd te starten met leveren op deze datum. 

Wat is de beste periode om graszoden te leggen?

Zoals u inmiddels begrijpt, is de meest ideale periode om graszoden te leggen afhankelijk van het weer. De vraag is dus vooral: wat hebben de graszoden nodig om te groeien?

Voor het wortelen van de graszoden is een temperatuur nodig van ongeveer 10 graden. Een combinatie met direct zonlicht is dus een vereiste. Daarnaast hebben de graszoden vocht nodig om niet uit te drogen. Het meest ideaal is het natuurlijk als de natuur hier zelf voor zorgt.

Gezien de combinatie van eisen zijn de maanden april, mei en juni het meest ideaal om graszoden te leggen. Zodra de temperaturen oplopen, zullen de graszoden erg snel wortelen in de ondergrond. Richting het einde van het voorjaar neemt de kans op warme en droge dagen wel toe. Er dient dan meer gesproeid te worden om uitdroging te voorkomen.

Wilt u graszoden laten leggen dit voorjaar? 

Wilt u graszoden laten leggen door Gras en Groen? En het liefste nog dit voorjaar? Dan bent u er nog ruimschoots op tijd bij. Vanaf 19 maart starten wij met het leggen van de graszoden. Vraagt u vandaag nog een offerte aan, dan ontvangt u binnen 24 uur een passende offerte via de mail. Mocht u akkoord gaan, komen wij de graszoden altijd binnen 21 dagen bij u thuis leggen!

Voordelen van Gras en Groen Graszoden

  • Wij leggen uitsluitend Premium graszoden van Champions League kwaliteit
  • Gras en Groen scoort een 9,2 op basis van ruim 500 referenties
  • Uw gazon altijd binnen 21 dagen aangelegd
  • Wij geven u 3 maanden garantie op het aangelegde gazon
  • Gras en Groen werkt uitsluitend met milieuvriendelijke en organische meststoffen
  • U ontvangt een zeer uitgebreide brochure met adviezen over gazononderhoud

 

 

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten