Gazonklusdag herfst

Gazonklusdag herfst

Geplaatst door: Thijs v.d. Bersselaar
Productspecialist Gras en Groen Graszoden
Volg Thijs v.d. Bersselaar LinkedIn
Geplaatst op: 26-09-2018
Laatst aangepast op: 21-02-2019

Thijs v.d. Bersselaar

Met één gazon klusdag per seizoen kunt u het gazon voor een groot gedeelte in topconditie houden. U voert alle belangrijke klussen op één dag uit en de rest van het seizoen kunt u zich beperken tot maaien en het gazon vrijhouden van bladeren. Wat moet u doen op de gazon klusdag in de herfst?

Gazonklusdag herfst, de laatste klusdag van het jaar

De herfst dient zich al eventjes aan. Door de droogte leek het al vroeg herfst, maar buiten is de wisseling van het seizoen inmiddels goed zichtbaar. Lagere temperaturen, een vochtige atmosfeer en bijbehorende mist zijn zichtbaar in het weerbeeld.

In de tuin is langzaam aan ook het één en ander aan het veranderen. De hoogste tijd om het gazon voor te gaan bereiden op de winter. Een sterk gazon is bestand tegen kou en nattigheid en zal in het voorjaar een vliegende start maken.

Zakt de gemiddelde temperatuur overdag onder de 10 graden? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de herfst gazonklusdag!

Verwijder bladafval van het gazon

We beginnen de gazonklusdag allereerst met het verwijderen van bladafval. De hopen met bladeren maken het uitvoeren van de andere klussen onmogelijk en kunnen ook het gras gaan verstikken. Een bladblazer is natuurlijk ideaal, maar ook een bladhark is prima functioneel.

Maai het gazon

Nadat het bladafval is verwijdert kunt u het gazon voor de laatste keer maaien. Als er weinig bladafval ligt, kan dit ook direct worden gedaan. het gras hoeft niet meer zo kort gemaaid te worden. Een lengte van 45 millimeter is perfect om het gazon voor te bereiden op het einde van het seizoen.

Belucht het gazon

Het najaar brengt doorgaans veel regenbuien met zich mee. Als dit ervoor zorgt dat er plassen op het gazon blijven staan kan dit uw gras aantasten. Door het gazon te beluchten bevordert u de verticale drainage van het gazon. Regenwater kan snel worden afgevoerd uit de toplaag wat de conditie van het gazon ten goede komt!

Strooi het gazon af

Heeft u het gazon netjes gemaaid, ontdaan van afgevallen bladeren en belucht? Dan kunt u het afstrooien met gazongrond of terra-actif. Beide producten verbeteren de structuur van de bodem. Daardoor kunnen de wortels van het gras zich uitstekend ontwikkelen in de winter.

Doordat er kokosvezel zit verwerkt in de producten heeft mos bovendien moeite zich te vestigen in het gazon. Doorgaans is dit de grootste vijand van het gazon in de winter.

Lees ook:

Het is tijd om het gazon te bemesten!

Het is tijd om het gazon te bemesten!

15-04-2019

Het gras groeit en heeft dus voeding nodig. Lees meer over het bemesten van het gazon in het voorjaar!

Lees verder
Gras bijzaaien in het voorjaar

Gras bijzaaien in het voorjaar

01-04-2019

Wilt u gras bijzaaien in het voorjaar? Lees hier duidelijke uitleg en instructies voor het bijzaaien van uw gazon!

Lees verder
Laat de graszoden thuis bezorgen!

Laat de graszoden thuis bezorgen!

22-03-2019

Gaat u thuis zelf aan de slag met het leggen van graszoden? U kunt de graszoden nu ook thuis laten bezorgen!

Lees verder
Graszoden (laten) leggen? Het kan weer!

Graszoden (laten) leggen? Het kan weer!

18-03-2019

Wanneer kunnen er weer graszoden gelegd worden in uw tuin? Dat is altijd de grote vraag aan het begin van het voorjaar. Wij zijn weer gestart met het leggen van graszoden.

Lees verder
Uw eigen gazon-speciaalzaak is online

Uw eigen gazon-speciaalzaak is online

14-03-2019

Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk is het zover. Gras en Groen Graszoden heeft een eigen online gazon speciaalzaak. Vanaf nu kunt u direct de benodigde gazon artikelen bestellen.

Lees verder
Belucht uw gazon met regelmaat

Belucht uw gazon met regelmaat

11-03-2019

In het voorjaar kan het nog wel eens nat zijn in ons land. En dat vinden de gazongrassen niet zo prettig. Door het gazon te beluchten helpt u om het regenwater weg te laten zakken in het gazon.

Lees verder
Gazonmest voortaan thuisbezorgd? Dat kan!

Gazonmest voortaan thuisbezorgd? Dat kan!

01-03-2019

Is uw gazonmest op of wilt u ook met professionele gazonmest werken? Wij bezorgen uw gazonmest gewoon bij u thuis!

Lees verder
Maak uw gazon klaar voor weer zo'n hete zomer

Maak uw gazon klaar voor weer zo'n hete zomer

21-02-2019

Het is een beeld dat mij voorlopig nog zal bijblijven. De gele en kale gazons en dan vooral al die grote gazons in de Belgische voortuinen. Wat kunt u doen om herhaling te voorkomen?

Lees verder
Wat kunt u doen tegen mollen?

Wat kunt u doen tegen mollen?

14-11-2018

Waarom duiken juist in de winter mollen op in uw tuin en wat kunt u er tegen doen? Lees snel verder!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen