Einde graszoden seizoen 2018

Einde graszoden seizoen 2018

Geplaatst door: Thijs v.d. Bersselaar
Productspecialist Gras en Groen Graszoden
Volg Thijs v.d. Bersselaar LinkedIn
Geplaatst op: 29-10-2018
Laatst aangepast op: 14-03-2019

Thijs v.d. Bersselaar

Het zit er weer op helaas. Vanwege de ongunstige groeiomstandigheden voor het gras stoppen wij jaarlijks rond begin november met het leggen van graszoden. Dat moment is dus nu aangebroken. De naderende winter met de bijbehorende korte dagen en lage temperaturen zorgt ervoor dat wij het verstandiger achten voor de meeste tuinen om geen graszoden meer te leggen.

Toch nog behoefte aan een nieuw gazon?

Bij het merendeel van de projecten zullen wij adviseren de aanleg van een nieuw gazon uit te stellen tot het volgende jaar. Toch kan het zijn dat het leggen van graszoden in uw tuin ook dit jaar nog mogelijk is. Is dit uw wens? Neem gerust contact met Gras en Groen op en wij bekijken samen met u wat het meest verstandige is.

Wilt u volgend jaar als eerste aan de beurt zijn? Dan kan natuurlijk! Wij verzamelen alle opdrachten die wij ontvangen en zodra het weer volgend jaar gunstig is, bent u de eerste met een nieuw gazon. U hoeft dan in het voorjaar niet lang te wachten totdat uw tuin er weer pico bello uitziet!

Bijzonder graszoden seizoen

Het jaar 2018 zal bij Gras en Groen de boeken ingaan als een bijzonder graszoden seizoen. De late vorst tot ver in maart en vervolgens eigenlijk alleen maar ontzettend mooi weer. Tot in juni was het warme, droge weer ook nog prima voor het gras en de werknemers van Gras en Groen. Daarna werd het zo warm dat er zelfs 6 weken geen graszoden zijn gelegd.

Vanaf begin augustus hebben wij de werkzaamheden weer rustig hervat en bleek een prachtige nazomer zelfs nog het seizoen te redden. De droogte had natuurlijk veel gazons beschadigd of de doorslag gegeven om toch maar eens te kiezen voor een nieuwe start met prachtige, verse graszoden. Als klap op de vuurpijl legden we in de derde week van oktober zelfs nog een gazon aan van maar liefst 5500 vierkante meter.

Uiteindelijk zullen wij 2018 herinneren als een hectisch seizoen waarin wij ontzettend veel mooie projecten hebben mogen uitvoeren. Graag willen wij dan ook alle klanten van Gras en Groen Graszoden bedanken die hieraan hebben bijgedragen!

Lees ook:

Graszoden (laten) leggen? Het kan weer!

Graszoden (laten) leggen? Het kan weer!

18-03-2019

Wanneer kunnen er weer graszoden gelegd worden in uw tuin? Dat is altijd de grote vraag aan het begin van het voorjaar. Wij starten op ..... met het aanleggen van graszoden.

Lees verder
Uw eigen gazon-speciaalzaak is online

Uw eigen gazon-speciaalzaak is online

14-03-2019

Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk is het zover. Gras en Groen Graszoden heeft een eigen online gazon speciaalzaak. Vanaf nu kunt u direct de benodigde gazon artikelen bestellen.

Lees verder
Belucht uw gazon met regelmaat

Belucht uw gazon met regelmaat

11-03-2019

In het voorjaar kan het nog wel eens nat zijn in ons land. En dat vinden de gazongrassen niet zo prettig. Door het gazon te beluchten helpt u om het regenwater weg te laten zakken in het gazon.

Lees verder
Gazonmest voortaan thuisbezorgd? Dat kan!

Gazonmest voortaan thuisbezorgd? Dat kan!

01-03-2019

Is uw gazonmest op of wilt u ook met professionele gazonmest werken? Wij bezorgen uw gazonmest gewoon bij u thuis!

Lees verder
Maak uw gazon klaar voor weer zo'n hete zomer

Maak uw gazon klaar voor weer zo'n hete zomer

21-02-2019

Het is een beeld dat mij voorlopig nog zal bijblijven. De gele en kale gazons en dan vooral al die grote gazons in de Belgische voortuinen. Wat kunt u doen om herhaling te voorkomen?

Lees verder
Wat kunt u doen tegen mollen?

Wat kunt u doen tegen mollen?

14-11-2018

Waarom duiken juist in de winter mollen op in uw tuin en wat kunt u er tegen doen? Lees snel verder!

Lees verder
Tot wanneer maait u het gras?

Tot wanneer maait u het gras?

07-11-2018

Tot wanneer maait u het gras? Gras en Groen Graszoden geeft uitleg tot wanneer u het gras mag maaien!

Lees verder
Gazononderhoud november

Gazononderhoud november

01-11-2018

Help uw gazon sterk de winter in met het gazononderhoud van november!

Lees verder
Belucht het gazon in de herfst

Belucht het gazon in de herfst

10-10-2018

Beluchten helpt uw gazon door de natte herfst en winter heen. In dit blog uitleg over het hoe en waarom!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen