Graszoden Maarssen

Waar wij vaak graszoden leggen in Maarssen

In Maarssen hebben wij een grote klantenkring opgebouwd voor het leggen van onze graszoden. Ook in de nabijgelegen dorpen zoals: Utrecht, Woerden, Hilversum en Bilthoven hebben wij onze klanten voor het vervangen van oude graszoden door een nieuw gazon.

Maarssen behoort tot de gemeente Stichtse Vecht en heeft ongeveer 12.700 inwoners. Tot de gemeente Stichtse Vecht behoren de dorpen Breukelen, Kockengen, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Maarssen, Maarssenbroek, Nieuwersluis, Nieuwer Ter Aa, Nigtevecht, Oud-Zuilen, Tienhoven en Vreeland en de buurtschappen: Gieltjesdorp, Kerklaan, Kortrijk, Laagnieuwkoop, Maarsseveen, Mijnden, Molenpolder, Nieuwerhoek, Noordeinde, Oud-Aa, Oud-Maarsseveen, Oukoop, Portengen, Portengense Brug, Scheendijk, Spengen en Zuideinde.

Maarssen wordt ook vaak Maarssen-dorp genoemd. Het ligt in de provincie Utrecht, ten noorden van de stad Utrecht. Maarssen ligt aan de rivier de Vecht en aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Wetenswaardigheden over Maarssen

Maarssen heeft een aantal rijksmonumenten en een deel van het dorp is een beschermd dorpsgezicht. Maarssen ligt aan de Vecht en er vond langs de rivier in de vroege middeleeuwen bewoning plaats. Na de middeleeuwen bouwden vooral rijke stadslui uit Amsterdam hun buitenplaatsen, zoals  bijvoorbeeld Goudestein en Doornburgh.  Joden mochten tot 1789 niet in Utrecht wonen en kwamen daarom naar Maarssen. Het gebied bestond vroeger uit water, moerassige gronden en venen. De veengronden werd ontgint en er kwam akkerbouw en veeteelt voor in de plaats. De eerste industrie dat ontstond waren de steenfabrieken.

Maarssen heeft een aantal interessante kerken zoals bijvoorbeeld de protestantse Kruiskerk, met een kerktoren uit de 12e eeuw, de kerk zelf stamt uit de 16e eeuw en Rooms-Katholieke kerk De Heilige Hart Kerk uit 1885.

Maarssen heeft een aantal musea waaronder Het Vechtstreekmuseum en het Nederlands Drogisterij Museum.

Groene wetenswaardigheden over  Maarssen

Maarssen ligt  aan de Vecht, een rivier die door de provincie Utrecht en Noord-Holland loopt. De rivier heeft zij startpunt in Weerdsluis, in Utrecht, en mondt 40 kilometer verder uit in het IJmeer. De Vecht leent zich goed voor recreatie, omdat het een brede bedding heeft en een lage stroomsnelheid. Langs de Vecht staan veel kastelen en buitenplaatsen die vanaf het water prachtig kunnen worden gezien.

Op steenworp afstand liggen de Loosdrechtse plassen. Een prachtig natuurgebied voor zowel de watersport als voor het vinden van rust en stilte. Loosdrechtse plassen bestaat uit verschillende plassen zoals Wijde Blik, Vuntus, Loenderveense Plassen en Breukelveense Plas. Al deze plassen bieden volop mogelijkheden tot recreëren zoals fietsen, wandelen, kanoën, zeilen, waterskien en vissen. Er groeien zeldzame planten, waterplanten en het is een eldorado voor de vogelspotters, vooral in de Vuntus en Breukelveense Plas, waar het in tegenstelling tot De Loosdrechtseplassen zomers enorm druk kan zijn.

Projecten in Maarssen

Alle projecten

Graszoden leggen Maarssen

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Maarssen. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Maarssen

Wilt u graszoden laten leggen in Maarssen? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Maarssen gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Maarssen

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Maarssen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Maarssen

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.