Handleidingen en video's

Onderhoudsbrochure voor het gazon

Gras is een mooi, praktisch en uniek natuurproduct. De geur als het net gemaaid is en er met blote voeten doorheen lopen: heerlijk. Gras is er om van te genieten.

Wilt u groener gras dan de buren? Dat kan met onze doeltreffende hulp. Dit naslagwerk bevat handig advies, beschrijft de invloeden op (gezond) gras en legt uit wat u moet doen om het gras te verzorgen. Gras en Groen Graszoden stuurt u in de juiste richting, zodat u een gazon krijgt om van te genieten.

Onderhoudsbrochure gazon • Gras en Groen Graszoden
handleiding graszoden leggen • Gras en Groen Graszoden

Handleiding zelf graszoden leggen

Wilt u zelf een gazon aanleggen? Dat kan prima met de juiste instructies. Door de jaren heen hebben ook wij bij Gras en Groen wel eens fouten gemaakt in de aanleg. Door schade en schande raakt men wijs zegt men dan vaak.

Wij willen u graag voor deze fouten behoeden en u direct de juiste richting in sturen. Dat maakt de aanleg voor u een stuk eenvoudiger. Bovendien krijgen de schitterende graszoden die wij u leveren dan ook de meest optimale start!


Instructievideo graszoden leggen

Leuk zo'n uitgeschreven handleiding voor het leggen van graszoden, maar hoe zit dit eruit als het voor het "echie" gebeurt?

Een foto zegt meer dan duizend woorden, laat staan een video. Daarom hebben wij een video laten maken. In één van de tuinen waar wij in het verleden het gazon hebben aangelegd zijn alle stappen in beeld gebracht.

Zo kunt u goed voorbereid aan de slag en eventueel nog de beelden erbij halen als u het even niet weet. Veel succes met het aanleggen van uw gazon!

Gazononderhoud laten uitvoeren

Een grasmat perfect onderhoud is nog niet zo simpel. Bij voetbalclubs en op golfterreinen zijn dagelijks hele teams bezig om alles mooi te houden. En die hebben dan ook nog eens alle kennis en de beste apparatuur 

Ligt uw gazon er niet zo fraai bij als u zou willen? Of heeft u door een gebrek aan tijd behoefte aan assistentie? Gras en Groen kan het gazononderhoud deels voor u uit handen nemen!

In deze video laten wij u zien hoe een groot gazon een complete onderhoudsbeurt krijgt.