Graszoden Kaatsheuvel

Waar wij vaak graszoden leggen in Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel met zijn 16.000 inwoners leggen wij vaak graszoden. Ook in de buurtschappen Berndijk, van Heeswijkstraat, Hooge Zandschel, Sprangsevaart, Gasthuisstraat-West, De Zwijgertjes, Pannehoef, 't Rooie Dorp en De Els hebben wij een grote klantenkring opgebouwd voor onze graszoden.

Kaatsheuvel ligt tussen Waalwijk en Tilburg in en behoort tot de gemeente Loon op Zand. Kaatsheuvel is vooral bekend door het attractiepark De Efteling.

Kernen die ook bij Loon op Zand horen zijn: Dongense Vaart, 's Gravenmoerse Vaart, Waspik-Zuid, Vrijhoeve-Capelle, Sprang, Waalwijk en De Moer.

De naam Kaatsheuvel stamt af van het woord Ketshoeve, genoemd naar de herberg die zich in de buurt van de Efteling bevond.

Geschiedenis van Kaatsheuvel

De naam Kaatsheuvel werd vroeger, rond 1500 Ketshovel genoemd en behoorde tot de Heerlijkheid Venloon. De bewoners leefden in die tijd van turfwinning. Er werd een turfvaart gegraven, maar deze verzandde, wat het einde betekende van de turfwinning. De turfstekers waren tevens keuterboeren.

Kaatsheuvel bevond zich op het grensgebied tussen Gewest Holland en Staats-Brabant. Vanwege dit grensgebied werd het een toevluchtsoord voor ongewenste gasten. Zo ontstond er een roversbende die tot diep in Holland op rooftocht gingen.

Bewoners van Kaatsheuvel waren:  scharenslijper, mattenvlechter, zwavelstokmaker en stoelenmatter.  Vooral belangrijk destijds was de schoenenindustrie. Rond 1890 waren er 134 schoenmakers.  Inmiddels is de schoenindustrie, door de sterke concurrentie van de lage lonen landen, in Kaatsheuvel naar de achtergrond verdwenen en drijft de economie nu vooral op attractiepark De Efteling.

Atractiepark De Efteling in Kaatsheuvel

In 1935 werd de kern gelegd voor De Efteling. Het heette toen Natuurpark De Efteling. Het was in die tijd een wandel- en sportpark. De Efteling is niet in één keer uit de grond gestamp, maar breidde zich gestaag uit in de afgelopen decennia, door het aankopen van meer grond. Zo is het terrein waar in 1949 de tentoonstelling De Schoen plaatsvond aangekocht. In eerste instantie was het dus een sport- en wandelpark en later kwam daar het sprookjesbos bij en het bekende plein van Anton Pieck. Uiteindelijk is het geheel uitgebreid naar meer dan 100 attracties en is het één van de grootste en beste attractiepark van Europa.

Groene wetenswaardigheden over  Kaatsheuvel

Bekende natuurgebieden rond Kaatsheuvel zijn De Westelijke Langstraat en het Nationaalpark De Loonse en Drunense Duinen.

De Westelijke Langstraat

De Westelijke Langstraat ligt tussen Waalwijk en Waspik. Staatsbosbeheer bezit  342 hectare van dit gebied. De Westelijke Langstraat ligt in de binnenpolder van Capelle en van Sprang. Aan de zuidkant bevindt zich het Halve Zolenpad en aan de Noordkant het Zuiderafwateringskanaal. Het gebied is van cultuurhistorisch belang, dat bestaat uit vochtige weiden en moerasjes en veenputten. Hier en daar is het slagenlandschap dat aangelegd werd tussen 1100 en 1300 nog te zien. Er werd laat in de middeleeuwen een dijk aangelegd ter bescherming van overstroming van de Maas.

Nationaal park Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen kenmerkt zich door verstuivingen en naaldbos. Het gebied is 4000 hectare groot en erg geliefd bij wandelaars, fietsers en mountainbikers. Er zijn verharde paden aangelegd, maar er zijn ook routes dwars door de duinen uitgezet.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Kaatsheuvel

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Kaatsheuvel? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Kaatsheuvel vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Kaatsheuvel graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Kaatsheuvel

Wilt u bij u in Kaatsheuvel de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Weert

Geert Geven


4

"Allemaal erg snel en efficiënt"

Graszoden leggen Weert
Referenties

Graszoden in Kaatsheuvel

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Kaatsheuvel. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Kaatsheuvel gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Kaatsheuvel

 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen