Graszoden Kaatsheuvel

Waar wij vaak graszoden leggen in Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel met zijn 16.000 inwoners leggen wij vaak graszoden. Ook in de buurtschappen Berndijk, van Heeswijkstraat, Hooge Zandschel, Sprangsevaart, Gasthuisstraat-West, De Zwijgertjes, Pannehoef, \'t Rooie Dorp en De Els hebben wij een grote klantenkring opgebouwd voor onze graszoden.

Kaatsheuvel ligt tussen Waalwijk en Tilburg in en behoort tot de gemeente Loon op Zand. Kaatsheuvel is vooral bekend door het attractiepark De Efteling.

Kernen die ook bij Loon op Zand horen zijn: Dongense Vaart, \'s Gravenmoerse Vaart, Waspik-Zuid, Vrijhoeve-Capelle, Sprang, Waalwijk en De Moer.

De naam Kaatsheuvel stamt af van het woord Ketshoeve, genoemd naar de herberg die zich in de buurt van de Efteling bevond.

Geschiedenis van Kaatsheuvel

De naam Kaatsheuvel werd vroeger, rond 1500 Ketshovel genoemd en behoorde tot de Heerlijkheid Venloon. De bewoners leefden in die tijd van turfwinning. Er werd een turfvaart gegraven, maar deze verzandde, wat het einde betekende van de turfwinning. De turfstekers waren tevens keuterboeren.

Kaatsheuvel bevond zich op het grensgebied tussen Gewest Holland en Staats-Brabant. Vanwege dit grensgebied werd het een toevluchtsoord voor ongewenste gasten. Zo ontstond er een roversbende die tot diep in Holland op rooftocht gingen.

Bewoners van Kaatsheuvel waren:  scharenslijper, mattenvlechter, zwavelstokmaker en stoelenmatter.  Vooral belangrijk destijds was de schoenenindustrie. Rond 1890 waren er 134 schoenmakers.  Inmiddels is de schoenindustrie, door de sterke concurrentie van de lage lonen landen, in Kaatsheuvel naar de achtergrond verdwenen en drijft de economie nu vooral op attractiepark De Efteling.

Atractiepark De Efteling in Kaatsheuvel

In 1935 werd de kern gelegd voor De Efteling. Het heette toen Natuurpark De Efteling. Het was in die tijd een wandel- en sportpark. De Efteling is niet in één keer uit de grond gestamp, maar breidde zich gestaag uit in de afgelopen decennia, door het aankopen van meer grond. Zo is het terrein waar in 1949 de tentoonstelling De Schoen plaatsvond aangekocht. In eerste instantie was het dus een sport- en wandelpark en later kwam daar het sprookjesbos bij en het bekende plein van Anton Pieck. Uiteindelijk is het geheel uitgebreid naar meer dan 100 attracties en is het één van de grootste en beste attractiepark van Europa.

Groene wetenswaardigheden over  Kaatsheuvel

Bekende natuurgebieden rond Kaatsheuvel zijn De Westelijke Langstraat en het Nationaalpark De Loonse en Drunense Duinen.

De Westelijke Langstraat

De Westelijke Langstraat ligt tussen Waalwijk en Waspik. Staatsbosbeheer bezit  342 hectare van dit gebied. De Westelijke Langstraat ligt in de binnenpolder van Capelle en van Sprang. Aan de zuidkant bevindt zich het Halve Zolenpad en aan de Noordkant het Zuiderafwateringskanaal. Het gebied is van cultuurhistorisch belang, dat bestaat uit vochtige weiden en moerasjes en veenputten. Hier en daar is het slagenlandschap dat aangelegd werd tussen 1100 en 1300 nog te zien. Er werd laat in de middeleeuwen een dijk aangelegd ter bescherming van overstroming van de Maas.

Nationaal park Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen kenmerkt zich door verstuivingen en naaldbos. Het gebied is 4000 hectare groot en erg geliefd bij wandelaars, fietsers en mountainbikers. Er zijn verharde paden aangelegd, maar er zijn ook routes dwars door de duinen uitgezet.

Projecten in Kaatsheuvel

Alle projecten

Graszoden leggen Kaatsheuvel

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Kaatsheuvel. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Kaatsheuvel

Wilt u graszoden laten leggen in Kaatsheuvel? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Kaatsheuvel gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Kaatsheuvel

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Kaatsheuvel? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Kaatsheuvel

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.