Graszoden IJmuiden

Waar wij vaak graszoden leggen in  IJmuiden

In IJmuiden worden door ons regelmatig graszoden gelegd en hebben wij in deze plaats een tevreden klantenkring opgebouwd. Ook in de nabijgelegen plaatsen, Beverwijk, Zaanstad, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnewoude genieten wij een goede naam voor het vernieuwen van gazons.

IJmuiden behoort tot de gemeente Velsen, samen met de dorpen Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek en het buurtschap Hofgeest. IJmuiden heeft circa 48500 inwoners en bestaat uit 4 wijken te weten: IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West en Zee-enDuinwijk. IJmuiden heeft 4 havens, De Vissershaven, De Haringhaven, De IJmondhaven en Seaport Marina IJmuiden, en is de derde haven van Nederland. IJmuiden is de grootste vissershaven van Nederland. Er vaart een veerboot van IJmuiden naar Newcastle.

Wetenswaardigheden over IJmuiden

De streek rondom IJmuiden was al in de IJzertijd bewoond. Uit onderzoek heeft dit uitgewezen aan de hand van de vondst van de zogenaamde keerploeg-vormen. Ook werd vastgesteld dat op oud heideduinzand door de vondst van omgekeerde grasplaggen het gebied al vroeg werd bewoond.

Vanaf IJmuiden vaart de ferry naar New Castle wat veel bezoekers uit die plaats naar Nederland brengt.

IJmuiden heeft twee vuurtorens: de Hoge Vuurtoren van IJmuiden en de Lage Vuurtoren van IJmuiden, bedoeld voor schepen die over de IJgeul varen.

In IJmuiden staat de staalfabriek Tata Steel. Voorheen was dit Hoogovens. Vroeger werd hier het Hoogovensschaaktoernooi gehouden, tegenwoordig heet het Tata-Steel toernooi. Eén van de sterkst bezette schaaktoernooien ter wereld.

Groene wetenswaardigheden over  IJmuiden

Er komen veel toeristen naar IJmuiden om de immense constructies van het sluizencomplex te bekijken. Ook komen de toeristen af op het grote strand en de zee.

Bij IJmuiden liggen natuurgebieden en meren. Het bekendste natuurgebied is  Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het staat bekend als het meest gevarieerde natuurgebied van Nederland. Het park werd in 1995 geopend en is ongeveer 38 vierkante kilometer groot. Het Park ligt langs de zee en grenst aan IJmuiden en Zandvoort en wordt beheerd door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Waterleidingbedrijf Noord-Holland, IVN, het hoogheemraadschap van Rijnland, en omliggende gemeenten.

Kennemerland is een uitgestrekt bos- en duingebied van ciraca 3800 hectare, waar vele vogelsoorten, reeën, herten, konijnen, wilde paarden, shetlanders en Schotse Hooglanders leven. Ook vindt je er de Europese bizon.

Er zijn korte en lange fiets- en wandelroutes uitgezet. Evenals mountainbike paden en ruiterpaden. Er kan gewandeld worden langs het strand en in de duinen en er zijn picknickplekken, hutten om vogels te spotten en uitkijkpunten. Het hele jaar door kan er genoten worden van het gevarieerde landschap van De Kennemerduinen.

Projecten in IJmuiden

Alle projecten

Graszoden leggen IJmuiden

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in IJmuiden. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in IJmuiden

Wilt u graszoden laten leggen in IJmuiden? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in IJmuiden gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden IJmuiden

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in IJmuiden? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in IJmuiden

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.