Graszoden Hulst

Waar wij vaak graszoden leggen in Hulst

In het oosten van Zeeuws-Vlaanderen is de vestigingsstad Hulst gelegen. In de gehele gemeente zijn ongeveer 27.000 inwoners gevestigd. Op de Zeeuws-Vlaanderens klei bodem heeft Gras en Groen de afgelopen jaren enkele prachtige gazons opgeleverd. Ondanks de verre reis vanuit Den Bosch is dit deel van de provincie Zeeland geen onbekend terrein. Opdrachten kunnen vaak gecombineerd worden met een route in en rondom Antwerpen of Terneuzen. 

Al het groen in Hulst

Hulst is in 2014 door de A.N.W.B. uitgeroepen tot mooiste vestigingsstad van Nederland. En dat is niet voor niets. De oude vestigingsmuur is in een prachtige staat, bij een wandeling over de stadswal of door het centrum spreekt het stadje enorm tot de verbeelding.

Het groen in en rondom de stad is vooral te vinden langs de stadswal. Vanaf daar is een prachtig zicht over de aangelegde bolwerken vanuit waar men vroeger de stad kon beschermen. De oude vaart, binnenvest en buitenvest waren tevens onderdeel van de verdedigingslinie van de stad. Tegenwoordig zijn deze wateren rond de stad een lust voor het oog. Watervogels zoals de fuut, reiger en waterhoen zijn hier gevestigd als broedvogel.

Vergeet de nieuwbouw in Hulst niet

In het historische centrum van de stad is weinig ruimte voor nieuwbouw. Dit heeft onder meer te maken met de grote hoeveelheden panden en woningen die op de monumentenlijst staan. Buiten het historische centrum is er echter wel ruimte voor nieuwbouw.

Op de Heiakker en de Wittebrug worden momenteel nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Hopelijk zijn wij hier binnenkort te vinden om enkele tuinen van een prachtig gazon te voorzien. Wilt u bij uw nieuwbouwwoning in Hulst graszoden laten leggen, neem dan contact op met Gras en Groen. Doen uw buren mee dan worden de transportkosten uiteraard gedeeld!

Groene wetenswaardigheden over Hulst

Verdronken land van Saeftinghe

In Zeeuws-Vlaanderen ligt het Verdronken land van Saethinghe, dit is het grootste brakwaterschor dat in Europa ligt. Het gebied van een kleine 3600 hectare bestaat uit een delta dat gevormd wordt door de overgang van zoet naar zoutwater. Onder meer dankzij een zeer groot getijde verschil van ongeveer 5 meter is er een bijzonder landschap ontstaan.

Dankzij het brakke water zijn er bijzondere planten zoals de zeeaster en melkkruid en schorrenzoutgras.

Zeeuwse kust

Vanuit Hulst is een bezoek aan een groot deel van de provincie snel gemaakt. Verbindingswegen tussen de Zeeuwse schiereilanden maken dit met de auto of fiets mogelijk. De Zeeuwse kust biedt vele mogelijkheden om te recreëren. Wandelaars, fietsers en watersporters kunnen hier hun hart ophalen.

Naast deze natuurgebieden zijn er in de stad zelf ook nog enkele parken

Om de vestiginsstad te kunnen verdedigen werden er 9 bolwerken gevormd langs de stadwal. Vanuit hier konden belagers met kanonnen worden afgehouden. Tegenwoordig kun je over de stadwal een mooie wandeling maken en zijn deze bolwerken aangeplant. De negen bolwerken zijn:

 • Oude Molen Bolwerk
 • Doelenbolwerk
 • Molenbolwerk
 • Brederodebolwerk
 • Nassaubolwerk
 • Oranje Bolwerk
 • Prince Bolwerk
 • Solmsbolwerk

Projecten in Hulst

Alle projecten

Graszoden leggen Hulst

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Hulst. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

 • Direct zichtbaar resultaat
 • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
 • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
 • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Hulst

Wilt u graszoden laten leggen in Hulst? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Hulst gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Hulst

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Hulst? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

 • Hoge sierwaarde
 • Bestand tegen regelmatige betreding
 • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
 • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
 • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
 • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Hulst

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.