Graszoden Hilversum

Waar wij vaak graszoden leggen in Hilversum

In de provincie Noord-Holland is Hilversum samen met Amsterdam  en Almere ons grootste werkgebied. In de Hilversummers’ woonwijken Trompenberg, ’t Hoogt van ’t Kruis, Sportparkkwartier, Staatsliedenkwartier, Plan Noord, de Astronomische buurt en Kerkelanden hebben wij al vele projecten opgeleverd. De opdracht die wij uitvoeren is vaak het verwijderen en afvoeren van het huidige gazon en het leggen van een nieuwe grasmat doormiddel van graszoden.

Ook voeren wij deze opdracht vaak uit in Bussum,  Naarden, Laren, Baarn en Huizen welke onder de rook van Hilversum vallen.

Groene wetenswaardigheden over Hilversum

De stad is Hilversum is de plek voor liefhebbers van natuur en mensen die graag buiten zijn. Je kunt wel zeggen dat Hilversum een stad in het groen is, met een diversiteit aan landschappen die buitengewoon is. Van urenlang rond sjouwen door de uitgestrekte heidevelden, tot dwalen tussen de hoge bomen in het Spanderswoud. Of van het fietsen over de vele wegen en paden, tot wandelen langs een van de Hilversumse  meren.

Maar de natuur houdt niet bij de Hilversumse bebouwing. Ook in de stad is overal natuur terug te vinden. Zo zijn in het stadsbeeld maar liefst 660 verschillende boomsoorten te bekijken, de grootste soortenrijkdom in een binnenstad van heel Nederland. De prachtige plantkundige tuin Pinetum Blijdenstein voegt daar een enorme collectie zeldzame en unieke bomen en planten aan toe, waaronder een van de meest complete coniferencollecties ter wereld.

Waar is al dat groen in de stad Hilversum nou eigenlijk te vinden

Sint Anna’s Hoeve

Dit 45 hectare grootte natuurgebied is gelegen in de gemeenten Hilversum ( oostkant ) en Laren.
De eigenaar van dit gebied is sinds 1993 het Goois Natuurreservaat.
Het gebied is vernoemd naar de ter plaatse aanwezige boerderij (van Anna Vrolik - van Swinden).
De reden om het natuurgebied aan te leggen tussen 1933 en 1941 was een werkverschaffingsproject, naar een ontwerp van W.M. Dudok, in die tijd gemeentearchitect van Hilversum.
Het parkbos omvat meerdere vijvers, een woonhuis en een paviljoen.
Het vrij gekomen zand wat bij de aanleg van de vijvers naar boven kwam werd gebruikt voor de aanleg van de "berg" op de grens met het Laarder Wasmeer.  Na de beëindiging van WO II was er van het bos nagenoeg niets meer over door houtkap door de Hilversummers ten behoeve van de verwarming van hun huizen in de oorlog. Heden ten dage is de belangstelling voor Anna’s Hoeve nog zeer groot en het gebied heeft zijn functie als aangelegd natuur- en recreatiegebied volkomen behouden.

Corversbos

Dit 95 hectare tellende gebied is  gedeeltelijk in het bezit van Staatsbosheer. Het Corversbos hoorde voorheen bij landgoed Gooilust. Enkele statige beukenlanen memoreren hier nog aan. Ook dit bos is grotendeels gekapt tijdens de 2e Wereldoorlog voor het stoken van de houtkachels. Na de Tweede Wereldoorlog is het van vooraf aan aangeplant, met voornamelijk naaldbomen. Tegenwoordig vormt de andere eigenaar Natuurmonumenten het bos langzaamaan om tot loofbos.

In het gebied liggen enkele lang vervolgen natuurlijke akkers waar Natuurmonumenten granen verbouwt. Daarbij word geen gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Als muizen van de graankorrels eten, zijn ze een eenvoudige prooi voor wezels en hermelijnen. Ook groeien tussen het graan weinig voorkomende akkerkruiden.

Voor wandelaars zijn er vele wandelroutes, daarvoor kunnen zijn gebruiken van de geel gemarkeerde paaltjes. Ook voor fietsers zijn er fietspaden aangelegd met diverse routes. Om de routes te verkrijgen kunt u langs gaan bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland. Hier kunt u ook terecht voor excursies welke plaats vinden in het bos. Een bezoek aan één van de laatste bijenschansen van het Gooi word ook vanuit het bezoekerscentrum georganiseerd.

De Costerustuin

Deze tuin is één van de meest openbare botanische tuinen van het Gooi. Op ieder moment van de dag is het mogelijk te genieten van deze kleurrijke tuin met een groot aantal inheemse planten, struiken, bomen en een vijver. Bijzonder aan deze tuin is dat de planten niet zijn gerangschikt op kleur maar op familie. Wat bij een bezoek direct opvalt zijn de voor zichzelf sprekende naambordjes, waarop de familienaam, de latijnse- en nederlandse naam zijn vermeld. Vanaf meerdere tuinbankjes heeft u een prachtig zicht op de vijver en op via de diverse doorkijkjes op de tuin.

De Costerustuin is een prachtige tuin maar is vooral ook een groene plek waar iedereen van kan genieten. De tuin wordt door bezoekers met heel verschillende interesses bezocht. Bezoekers variëren van pure “groen”-genieters tot groepen die een rondleiding door de tuin krijgen of individueel de tuin bezoeken om planten te bekijken. De tuin wil in de toekomst ook een leerzaam project aan scholen presenteren.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Hilversum

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Hilversum? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Hilversum vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Hilversum graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Hilversum

Wilt u bij u in Hilversum de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Capelle a/d IJssel

Els Bouw


5

"Een geweldig mooi gazon hebben we nu dankzij jullie."

Graszoden leggen Capelle a/d IJssel
Referenties

Graszoden in Hilversum

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Hilversum. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Hilversum gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Hilversum

 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
 • Graszoden Callantsoog
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen