Graszoden Hilversum

Waar wij vaak graszoden leggen in Hilversum

In de provincie Noord-Holland is Hilversum samen met Amsterdam  en Almere ons grootste werkgebied. In de Hilversummers’ woonwijken Trompenberg, ’t Hoogt van ’t Kruis, Sportparkkwartier, Staatsliedenkwartier, Plan Noord, de Astronomische buurt en Kerkelanden hebben wij al vele projecten opgeleverd. De opdracht die wij uitvoeren is vaak het verwijderen en afvoeren van het huidige gazon en het leggen van een nieuwe grasmat doormiddel van graszoden.

Ook voeren wij deze opdracht vaak uit in Bussum,  Naarden, Laren, Baarn en Huizen welke onder de rook van Hilversum vallen.

Groene wetenswaardigheden over Hilversum

De stad is Hilversum is de plek voor liefhebbers van natuur en mensen die graag buiten zijn. Je kunt wel zeggen dat Hilversum een stad in het groen is, met een diversiteit aan landschappen die buitengewoon is. Van urenlang rond sjouwen door de uitgestrekte heidevelden, tot dwalen tussen de hoge bomen in het Spanderswoud. Of van het fietsen over de vele wegen en paden, tot wandelen langs een van de Hilversumse  meren.

Maar de natuur houdt niet bij de Hilversumse bebouwing. Ook in de stad is overal natuur terug te vinden. Zo zijn in het stadsbeeld maar liefst 660 verschillende boomsoorten te bekijken, de grootste soortenrijkdom in een binnenstad van heel Nederland. De prachtige plantkundige tuin Pinetum Blijdenstein voegt daar een enorme collectie zeldzame en unieke bomen en planten aan toe, waaronder een van de meest complete coniferencollecties ter wereld.

Waar is al dat groen in de stad Hilversum nou eigenlijk te vinden

Sint Anna’s Hoeve

Dit 45 hectare grootte natuurgebied is gelegen in de gemeenten Hilversum ( oostkant ) en Laren.
De eigenaar van dit gebied is sinds 1993 het Goois Natuurreservaat.
Het gebied is vernoemd naar de ter plaatse aanwezige boerderij (van Anna Vrolik - van Swinden).
De reden om het natuurgebied aan te leggen tussen 1933 en 1941 was een werkverschaffingsproject, naar een ontwerp van W.M. Dudok, in die tijd gemeentearchitect van Hilversum.
Het parkbos omvat meerdere vijvers, een woonhuis en een paviljoen.
Het vrij gekomen zand wat bij de aanleg van de vijvers naar boven kwam werd gebruikt voor de aanleg van de \"berg\"" op de grens met het Laarder Wasmeer.  

Projecten in Hilversum

Alle projecten

Graszoden leggen Hilversum

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Hilversum. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Hilversum

Wilt u graszoden laten leggen in Hilversum? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Hilversum gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Hilversum

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Hilversum? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Hilversum

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.