Graszoden Helvoirt

Waar wij vaak graszoden leggen in Helvoirt

 Helvoirt is een plaats in de provincie Noordbrabant. Het ligt niet ver van ons bedrijf en wij leggen hier dan ook regelmatig nieuwe graszoden. Helvoirt is onderdeel van de gemeente Haaren. Samen met Haaren, Esch en Biezenmortel vormt het de gemeente Haaren. Helvoirt heeft ca. 4700 inwoners en is daarmee het tweede grootste dorp van de gemeente Haaren.

Omliggende dorpen van Helvoirt zijn: Haaren, Esch, Vught, Biezenmortel en Cromvoirt, waar wij ook veelvuldig gazons hebben aangelegd.

Geschiedenis Helvoirt

De naam Helvoirt betekent een woest, moerassig gebied (hel), met daar doorheen een  doorwaadbare doorgang (voort). De eerste vermeldingen stammen uit 1192. Het gebied was in die tijd al betrekkelijk intensief bewoond.

Tijdens de middeleeuwen behoorde Helvoirt bij Oisterwijk Het landgoed Zwijnsbergen is in die tijd gebouwd.

Bezienswaardigheden in Helvoirt

Het kasteel Zwijnsbergen is gebouwd rond 1430 en is nu in bezit van de heer Frans van Lanschot. Het landgoed Zwijnsbergen is 21 ha groot, waarvan de ene helft bestaat uit bos en de andere helft uit weilanden. 16 ha is in bezit van de erven Van Lanschot en de rest van de Vereniging Natuurmonumenten.  Het gebied rond het landgoed is toegankelijk op wegen en paden.

Protestantse kerk is in de 12e eeuw gebouw. In eerste instantie was het gebouwd als een houten kapel. De eeuw erop is het opgetrokken uit steen.

Rooms-Katholieke kerk Sint-Nicolaaskerk is een neogotische kerk en gebouwd rond 1900

Het raadhuis van Helvoirt en heeft een originele houten klokkentoren uit 1792.

Jagtlust is een voormalige buitenplaats en gebouwd in 1781. Het is een beschermd monument.

Groene wetenswaardigheden over  Helvoirt

Helvoirt ligt zuidelijk van de waterloop de Zandleij. De Broekleij mondt hier in uit. Ten Westen ligt het natuurgebied Helvoirts Broek. Helvoirts Broek was een moerasgebied , maar rond 1900 is men begonnen het gebied te ontginnen.  Sinds 1994 is het een natuurgebied, waarvan een groot gedeelte in bezit is van Stichting Brabantse Landschap.  Het gebied vormt een verbindingszone tussen natuurgebieden Kampina en De Brand. In het gebied broeden diverse weidevogels, zoals de grutto en de scholekster.

Andere natuurgebieden zijn De Helvoirtse Heide , aan de noordkant van de Zandleij en het landgoed Zwijnsbergen gelegen bij de Zandleij.

Het Groene Woud

Het Groene Woud is een natuurgebied van 7500 hectare groot. De natuurgebieden De Kampina, Oisterwijkse vennen en bossen maken onder andere deel uit van het Groene Woud. Het natuurgebied bestaat uit bossen, vennen, heide en cultuurlandschap. Er zijn verschillende bezoekerscentra in Het Groene Woud en van hieruit is het prachtig wandelen.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszodenAlgemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Oss

Athmer


5

"De communicatie en het nakomen van de afspraken was perfect, de grasmat is keurig gelegd."

Graszoden leggen Oss
Referenties

Graszoden in Helvoirt

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Helvoirt. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Helvoirt gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Helvoirt

 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
 • Graszoden Breda
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen