Graszoden Helvoirt

Waar wij vaak graszoden leggen in Helvoirt

 Helvoirt is een plaats in de provincie Noordbrabant. Het ligt niet ver van ons bedrijf en wij leggen hier dan ook regelmatig nieuwe graszoden. Helvoirt is onderdeel van de gemeente Haaren. Samen met Haaren, Esch en Biezenmortel vormt het de gemeente Haaren. Helvoirt heeft ca. 4700 inwoners en is daarmee het tweede grootste dorp van de gemeente Haaren.

Omliggende dorpen van Helvoirt zijn: Haaren, Esch, Vught, Biezenmortel en Cromvoirt, waar wij ook veelvuldig gazons hebben aangelegd.

Geschiedenis Helvoirt

De naam Helvoirt betekent een woest, moerassig gebied (hel), met daar doorheen een  doorwaadbare doorgang (voort). De eerste vermeldingen stammen uit 1192. Het gebied was in die tijd al betrekkelijk intensief bewoond.

Tijdens de middeleeuwen behoorde Helvoirt bij Oisterwijk Het landgoed Zwijnsbergen is in die tijd gebouwd.

Bezienswaardigheden in Helvoirt

Het kasteel Zwijnsbergen is gebouwd rond 1430 en is nu in bezit van de heer Frans van Lanschot. Het landgoed Zwijnsbergen is 21 ha groot, waarvan de ene helft bestaat uit bos en de andere helft uit weilanden. 16 ha is in bezit van de erven Van Lanschot en de rest van de Vereniging Natuurmonumenten.  Het gebied rond het landgoed is toegankelijk op wegen en paden.

Protestantse kerk is in de 12e eeuw gebouw. In eerste instantie was het gebouwd als een houten kapel. De eeuw erop is het opgetrokken uit steen.

Rooms-Katholieke kerk Sint-Nicolaaskerk is een neogotische kerk en gebouwd rond 1900

Het raadhuis van Helvoirt en heeft een originele houten klokkentoren uit 1792.

Jagtlust is een voormalige buitenplaats en gebouwd in 1781. Het is een beschermd monument.

Groene wetenswaardigheden over  Helvoirt

Helvoirt ligt zuidelijk van de waterloop de Zandleij. De Broekleij mondt hier in uit. Ten Westen ligt het natuurgebied Helvoirts Broek. Helvoirts Broek was een moerasgebied , maar rond 1900 is men begonnen het gebied te ontginnen.  Sinds 1994 is het een natuurgebied, waarvan een groot gedeelte in bezit is van Stichting Brabantse Landschap.  Het gebied vormt een verbindingszone tussen natuurgebieden Kampina en De Brand. In het gebied broeden diverse weidevogels, zoals de grutto en de scholekster.

Andere natuurgebieden zijn De Helvoirtse Heide , aan de noordkant van de Zandleij en het landgoed Zwijnsbergen gelegen bij de Zandleij.

Het Groene Woud

Het Groene Woud is een natuurgebied van 7500 hectare groot. De natuurgebieden De Kampina, Oisterwijkse vennen en bossen maken onder andere deel uit van het Groene Woud. Het natuurgebied bestaat uit bossen, vennen, heide en cultuurlandschap. Er zijn verschillende bezoekerscentra in Het Groene Woud en van hieruit is het prachtig wandelen.

Plaatsen rondom Helvoirt waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Helvoirt

Alle projecten

Graszoden leggen Helvoirt

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Helvoirt. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Helvoirt

Wilt u graszoden laten leggen in Helvoirt? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Helvoirt gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs per m²
< 100 m²     Alleen afhalen/ bezorgen
100 m² - 199 m² € 7,50 p/m² 
200 m² - 499 m² € 7,00 p/m² 
> 500 m²     Op aanvraag

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Graszoden Helvoirt

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Helvoirt? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Helvoirt

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.