Graszoden kopen

"De goedkoopste graszoden van Den Bosch en omgeving"
Graszoden zelf leggen is met enige handigheid en groene vingers natuurlijk ook door uzelf uit te voeren. U kunt bij Gras en Groen uw graszoden kopen en ze vervolgens zelf uitrollen. De graszoden die u online heeft besteld kunt u, op een zelf geselecteerde datum, afhalen bij Gras en Groen in Den Bosch.

Er is ook een mogelijkheid om deze graszoden te laten bezorgen. De bezorgservice is 5 dagen per week beschikbaar en u ontvangt altijd verse graszoden. Onze graszoden zijn donkergroen van kleur en bevatten geen plastic netten. Met de graszoden van Gras en Groen heeft u na 2 weken een strak en groen gazon waarop gelopen mag worden.

Kenmerken premium graszoden:

 • Regelmatig maaien zorgt voor een zeer dicht bezette grasmat
 • Afgestemde bemesting geeft de grasmatten een donkergroene kleur.
 • De zoden wegen ongeveer 15 kg.
 • De graszoden zijn 40 cm breed en 250 cm lang.
 • Onze graszoden worden op een dikte van 2 centimeter gesneden.
afhalen graszoden • Gras en Groen Graszoden
Graszoden afhalen in 's-Hertogenbosch
Bestel direct online
Kies uw afhaal dag
De graszoden staan die dag voor u klaar!
2,
75
p/m²

Graszoden kopen bij Gras en Groen

Graszoden kopen doet u minimaal 24 uur voordat u de graszoden wilt komen afhalen. U kunt de graszoden nu ook online bestellen bij Gras en Groen. Door tijdig uw bestelling te doen bent u verzekerd van de prachtige premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Graszoden kopen, wat zijn de mogelijkheden?

Graszoden zitten op een rol en die een afmeting heeft van exact 1 m². Een graszode is 40 cm breed en 250 cm lang. Wat een graszode kost per m² is afhankelijk van wat u wilt. U heeft daarbij de keuze uit drie verschillende opties:

 • Graszoden afhalen
 • Graszoden thuisbezorgd
 • Graszoden laten leggen

Graszoden afhalen, slechts € 2,75 per m²

Komt u de graszoden zelf ophalen bij Gras en Groen? Dan betaalt u slechts € 2,75 per m². In een personenauto kan niet meer dan 20 m² worden vervoerd. Een aanhanger heeft een maximum capaciteit van 80m².  

Graszoden thuisbezorgd, € 2,75 p/m² plus bezorgkosten

Het bij u thuis laten bezorgen van graszoden behoort ook tot de mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat de graszoden bij u thuis worden geleverd voor € 2,75 p/m² plus de bezorgkosten. Deze bedragen minimaal € 49,-. Meer informatie hierover leest u op de pagina graszoden bezorgen.

Graszoden leggen, vanaf € 6,50 per m²

Onze medewerkers kunnen de graszoden ook voor u komen leggen. Afhankelijk van het aantal m² gelden er prijzen vanaf € 6,50 per m². Wat u daarbij van ons mag verwachten, leest u op de pagina graszoden laten leggen.

Graszoden zijn beperkt houdbaar

Graszoden hebben een beperkte houdbaarheid. Deze varieert tussen enkele dagen in het vroege voorjaar tot maximaal 24 uur in de zomer. De bodemtemperatuur speelt hierin een grote rol. De warmte die in de grond zit, zorgt ervoor dat de graszoden last krijgen van broei. Dit is een rottingsproces waarbij het gras begint af te sterven. Liggen de graszoden te lang op een rol, dan groeien deze niet meer aan.

Advies van Gras en Groen: Probeer de werkzaamheden altijd zo voor te bereiden dat de graszoden die u koopt binnen 24 uur worden gelegd.

houdbaarheid graszoden • Gras en Groen Graszoden

Graszoden vervoeren

Wanneer u met een personenauto de graszoden komt ophalen, moet u rekening houden met de capaciteit en draagkracht van het voertuig. Vaak zien wij dat er voldoende capaciteit is, maar dat de draagkracht onvoldoende is. Eén graszode weegt gemiddeld 18 kg. Houd hier rekening mee.

Wij raden aan om bij meer dan 20 m² met een aanhangwagen de graszoden te vervoeren. Komt u de graszoden ophalen met een aanhangwagen? Denk dan aan een net of zeil om deze af te dekken. Bij het kopen van graszoden ontvangt u van ons een leginstructie voor graszoden en een uitgebreide onderhoudskaart voor het gazon.

Graszoden vervoeren • Gras en Groen Graszoden

Uw graszoden bestelling

Graszoden kunnen alleen afgehaald worden op bestelling. Deze bestelling dient minimaal 24 uur van tevoren te worden gedaan. Dit kunt u heel makkelijk online doen. Wij hebben geen graszoden op voorraad, dit om de versheid van de graszoden te kunnen garanderen.

Vergeet niet de bodem te verbeteren!

Om langdurig te genieten van uw nieuw aangelegde gazon adviseren wij u om een drietal zaken mee te nemen in uw bestelling. Dit zijn de zaken die wij ook toepassen wanneer wij de aanleg van het gazon mogen verzorgen:

 • Verhoog het organische stof gehalte
 • Ent nieuw bodemleven
 • Zorg voor voldoende voeding

Verhoog het organische stof gehalte

Verspreid voordat u de graszoden uitrolt circa 175 liter Terra-Actif per 100 m² gazonoppervlak. Dit is een hoogwaardige en niet-zurende compost die langdurig een positief effect heeft op het gazon.

Ent nieuw bodemleven

Voor de start van uw gazon verkopen wij speciale bemesting. Bodem Actief zorgt voor een betere en snellere aangroei van de graszoden bij u in de tuin. Het brengt alle natuurlijke processen op gang die zorgen voor een gezonde groei van uw graszoden. 

Zorg voor voldoende voeding

Voor het bemesten van uw graszoden verkopen wij Gazon Professional. Deze gazonmest is speciaal ontwikkeld voor Gras en Groen Graszoden. Twee weken nadat de graszoden zijn gelegd, dient het gazon voor de eerste keer bemest te worden. Gedurende het seizoen dient dit elke 10-12 weken herhaald te worden.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Bevatten de graszoden plastic netten?

Bij het graszoden kopen is de aanwezigheid van zogenaamde netten van belang. Tuinbezitters die hun gazon reeds hebben vervangen, zijn wellicht bekend met dit fenomeen. Om graszoden eerder te kunnen oogsten, wordt gebruikgemaakt van een groen, plastic net dat in het gezaaide graszodenveld wordt verwerkt. Bij het oogsten zorgen deze netten dan voor extra stevigheid. Hierdoor kan de graszodenkweker eerder oogsten en heeft hij minder grond nodig om aan de vraag te voldoen. De graszoden zijn na een halfjaar op het oog al redelijk dichtgegroeid. Toch is de kwaliteit lager, doordat er minder wortels zijn die zorgen voor een snelle aangroei van het gras. Bovendien zit er plastic in de grond dat bij slijtage, verticuteren en vervangen naar boven zal komen.

Voorkom deze problemen door goede sterke matten te kopen, zonder plastic netten er in verwerkt. De aanschafprijs van graszoden met een plastic net kan dan wel iets lager zijn, maar wij raden het u ten zeerste af.

Waar kan ik de graszoden afhalen?

Bestelde graszoden kunt u afhalen bij Gras en Groen in 's-Hertogenbosch. U vindt hier het adres en een kaart van waar wij gevestigd zijn:

Gras en Groen Graszoden - Adres

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u ook een actueel overzicht van de tijdstippen waarop u de graszoden kunt afhalen. De graszoden staan vers gesneden voor u klaar op het tijdstip dat u zelf kiest.

Bestel hier uw graszoden.

Hoe kan ik de graszoden bestellen?

U kunt de graszoden eenvoudig online bestellen. Lees hier informatie over alles omtrent graszoden bestellen.

Of bestel hier direct uw graszoden: Graszoden bestellen.

Wat is het minimale aantal graszoden indien ik ze laat bezorgen?

Voor het bezorgen van de graszoden dient u minimaal 30 m² te bestellen. Heeft u meer dan 650 m² nodig? Neem dan contact op voor een levering op maat.