Mollengaas

Mollengaas kan niet in een bestaand gazon worden aangebracht. Om mollengaas te kunnen aanbrengen, dienen wij dus een kale grond te hebben. Eventueel kunnen wij uw oude gazon met speciale apparatuur eerst verwijderen. De kale grond wordt door onze medewerkers geëgaliseerd en verdicht. Vervolgens rollen we het mollengaas uit en zetten het haken vast in de grond. Dit voorkomt dat het gaas zichzelf weer oprolt. Het maakt het bovendien mogelijk meerdere banen met mollengaas tegen elkaar aan te leggen. Nadat het mollengaas is aangebracht, rollen wij hier graszoden overheen. U krijgt dus direct een gazon dat weer groen oogt en waar mollen geen kans meer hebben.

Mollengaas leveren en leggen

< 50 m²     Wordt geen mollengaas gelegd
51 m² - 100 m² € 3,75 per m²
101 m² - 200 m² € 3,50,- per m²
201 m² - 400 m² € 3,25 per m²
> 400 m²     Prijs op aanvraag


Gaas, Mollengaas, mollen, gazon, graszoden, molshopen, bestrijden
Gaas, Mollengaas, mollen, gazon, graszoden, molshopen, bestrijden
Gaas, Mollengaas, mollen, gazon, graszoden, molshopen, bestrijden
Gaas, Mollengaas, mollen, gazon, graszoden, molshopen, bestrijden
Gaas, Mollengaas, mollen, gazon, graszoden, molshopen, bestrijden

Mollen leven solitair

Wanneer u ‘s ochtends enkele molshopen op uw gazon ontdekt, krijgt u mogelijk het idee dat vele mollen in uw gazon actief zijn. Mollen leven echter solitair. Dit betekent dat zij geen vaste partner en een eigen leefgebied hebben. De molshopen die u aantreft op uw gazon zijn dus veroorzaakt door één mol.

Mollen weren uit uw gazon

Mollen zijn veelal te vinden in tuinen die omgeven zijn met water. Toch komen mollen ook voor in bosrijke omgevingen op zandgronden. Uiteindelijk is het voornaamste voor de mol dat er zich voldoende insecten in de bodem bevinden. Dat mollen zich onder de grond voortbewegen maakt het zo lastig ze te weren uit de tuin. Er zijn tegenwoordig wel mollenverdrijvers beschikbaar, maar de werking ervan blijkt niet altijd even effectief te zijn. Met name grote gazons zijn lastig te beschermen door de beperkte straal waarin ze het signaal uitzenden. Een effectieve manier om schade van mollen aan uw gazon te voorkomen, is het leggen van mollengaas. Het is een kunststof gaas dat op de grond in uw tuin wordt gelegd. De mollen kunnen niet door het gaas heen komen; molshopen zullen het gazon dan ook niet meer ruïneren.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Nuenen

Maurice de Pee


5

"Goede uitleg gekregen na het leggen hoe het gras de eerste weken te onderhouden."

Graszoden leggen Nuenen
Referenties
Nieuwsberichten
Egaal groen gazon nog nooit zo eenvoudig!

Wilt u een egaal groen gazon? Met de juiste producten en advies was dat nog nooit zo eenvoudig!

Egaal groen gazon nog nooit zo eenvoudig!
Nieuwsberichten

Mollen in uw gazon

De mol is éénvan de grootste vijanden van het gazon. De volwassen diertjes zijn tussen de 15 en de 20 centimeter lang en leggen gangenstelsels onder de grond aan om hun voedsel te vangen. Insecten zoals regenwormen, maar ook diverse larvensoorten, vormen hun voedsel. De gangen die de mollen graven, vormen een valkuil voor hun prooien. De insecten die zich voortbewegen door de grond, vallen in de gangen die de mol om de zoveel tijd controleert op hun aanwezigheid. Vervelend voor tuinbezitters is de behoefte van mollen om steeds nieuwe gangen te graven en de grond bovengronds af te voeren. De diertjes zijn vooral in de schemer actief en kunnen in een korte periode vele molshopen veroorzaken op uw gazon.

Wilt u mollengaas in uw tuin laten leggen door Gras en Groen?

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Zij kunnen het leggen van mollengaas en graszoden voor een scherpe prijs bij u aanbieden. Door het leggen van mollengaas voorkomt u molshopen op uw gazon. Het zorgt er niet voor dat de mollen uit uw tuin verdwijnen. Onder het gazon kunnen ze nog steeds actief zijn en gangen graven. Voor degene die al jaren problemen heeft met mollen en waarbij niets lijkt te helpen kan dit absoluut uitkomst bieden tegen de vervelende molshopen.
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen