Oud gazon verwijderen

Wilt u weer een gazon hebben om trots op te zijn? Dan is het wellicht tijd om het gazon te laten vervangen. Onkruid en mos kunnen in de loop der jaren uw gazon dusdanig hebben aangetast, dat het beter is weer opnieuw te beginnen.

Onkruid en mos bestrijden, verticuteren en doorzaaien zijn mogelijkheden om een oud gazon te herstellen, maar dit is niet altijd de beste optie. Een gazon kan na een aantal jaar op zijn. Gras en Groen Graszoden kan uw gazon in één dag compleet vervangen. Benieuwd op welke wijze dit wordt uitgevoerd en wat de kosten zijn? Lees dan snel verder!

Waarom het gazon vervangen?

 • Mos en onkruid hebben de overhand
 • Gazon herstellen d.m.v. is kostbaar en langdurig proces
 • U kunt na het verwijderen ook de bodem verbeteren
 • Het gazon wordt binnen één dag gerenoveerd
 • U heeft al na twee weken een gazon dat gebruikt kan worden

Prijzen voor het vervangen van een gazon

Onderstaand vindt u de prijzen voor het vervangen van uw gazon. Het afvoeren van het oude gras, frezen en btw zitten bij de prijs inbegrepen.

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 375,- 
26 - 50 m² € 14,00 p/m² 
51 - 100 m² € 12,50 p/m² 
101 m² - 199 m² € 11,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 10,00 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Vraag vrijblijvende offerte aan

Werkwijze bij een bestaand gazon vervangen

Voor het verwijderen van uw oude gazon maken wij gebruik van een graszodensnijder. Deze machine snijdt het oude gazon af. Hierbij worden ook grotendeels de wortels van het gras en onkruid verwijderd.

Vervolgens wordt het oude gazon wordt door ons afgevoerd, deze kosten zitten bij de prijs inbegrepen. Nadat het oude gras is verwijderd, wordt indien nodig de bodem door ons gefreesd. Hierdoor wordt deze opnieuw luchtig en bewerkbaar gemaakt. Na deze stappen volgen wij weer het normale proces van het leggen van graszoden.

Een nieuw gazon in 7 stappen!

 1. Bij voorkeur het oude gazon verdelger voor het doden van onkruid
 2. Na 14 dagen het bestaande gazon lossnijden van de ondergrond
 3. Handmatig randen vrijsteken
 4. Het losgesneden gazon oprieken in een kruiwagen
 5. Het gras verwijderen uit de tuin en afvoeren
 6. Ondergrond bewerken en egaliseren
 7. Verse premium graszoden leggen in uw tuin

Wat is uw reden voor vervanging?

U ziet natuurlijk het liefste zo snel mogelijk weer een jaloersmakend gazon in uw tuin. Dat begrijpen wij bij Gras en Groen, zeker als mos en kale plekken de overhand hebben in uw ooit zo fraaie gazon.

Toch willen wij, wellicht net zo graag als u, weten waarom het gazon aan vervanging toe is. Een nieuwe grasmat vergt een investering en deze moet natuurlijk goed terecht komen. Nadat het bestaande gazon is verwijderd kunnen mogelijke problemen echt bij de bron worden aangepak. Enkele voorbeelden zijn:

 • Verhogen van het organische stofgehalte
 • Verbeteren van de bodemstructuur
 • Op peil brengen van de voedingsstand
 • Zorgen voor een fraai geëgaliseerde bodem
vervanging van het gazon • Gras en Groen Graszoden
onkruid verdelgen • Gras en Groen Graszoden

Onkruid verdelgen in bestaand gazon

Om het gazon een onkruidvrije start te geven, is het raadzaam onkruid eerst te verdelgen. Hoewel wij met het verwijderen van het gazon ook het onkruid meenemen, bestaat altijd de kans dat in de grond aanwezige wortels opnieuw gaan uitlopen. Vooral paardenbloemen zijn met hun lange penwortels zeer vervelend.

Indien u het onkruid eerst wilt verdelgen, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u hierin adviseren en de juiste producten leveren. Gras en Groen raadt u aan om een ecologisch verantwoord en dus Glysofaat vrij product te gebruiken. 

Bestel hier ECOstyle Ultima

Nieuwsgierig geworden naar onze graszoden?

Gras en Groen Graszoden kan snel en op korte termijn graszoden bij u komen leggen. Wij leggen op vakkundige wijze premium graszoden tegen een scherpe prijs. Wanneer u nu nog een offerteaanvraag doet, ontvangt u binnen 24 uur een passende offerte. Na uw akkoord, nemen wij contact met u op om de werkzaamheden binnen 21 dagen bij u in te plannen.