Mollengaas

Mollengaas kan niet in een bestaand gazon worden aangebracht. Om mollengaas te kunnen aanbrengen, dienen wij dus een kale grond te hebben. Eventueel kunnen wij uw oude gazon met speciale apparatuur eerst verwijderen.

De kale grond wordt door onze medewerkers geëgaliseerd en verdicht. Vervolgens rollen we het mollengaas uit en zetten het haken vast in de grond. Dit voorkomt dat het gaas zichzelf weer oprolt. Het maakt het bovendien mogelijk meerdere banen met mollengaas tegen elkaar aan te leggen.

Nadat het mollengaas is aangebracht, rollen wij hier graszoden overheen. U krijgt dus direct een gazon dat weer groen oogt en waar mollen geen kans meer hebben.

Werking van mollengaas

Wie na het leggen van mollengaas denkt voorgoed verlost te zijn van het mollenprobleem komt bedrogen uit. De mollen kunnen helaas nog steeds actief zijn in de bodem onder uw gazon. Daarvoor zou u verticaal een barriére op moeten werpen.

Het mollengaas voorkomt wel dat de mollen naar het oppervlak van het gazon kunnen. Hoewel de mollen gangen kunnen graven onder uw nieuwe grasmat kunnen zij geen molshopen meer achterlaten op uw gazon.

Tarieven mollengaas leggen

Gazonoppervlak     Prijs per m²
< 100 m²     N.v.t.
100 m² - 200 m² € 4,00
201 m² - 300 m² € 3,50
301 m² - 400 m² € 3,00
> 400 m²     Op aanvraag

Alle genoemde prijzen zijn incl. 21% btw. voor de arbeid en ook incl. het mollengaas. 

tarieven mollengaas leggen • Gras en Groen Graszoden

Mollen weren uit uw gazon

Mollen zijn veelal te vinden in tuinen die omgeven zijn met water. Toch komen mollen ook voor in bosrijke omgevingen op zandgronden. Uiteindelijk is het voornaamste voor de mol dat er zich voldoende insecten in de bodem bevinden. Dat mollen zich onder de grond voortbewegen maakt het zo lastig ze te weren uit de tuin.

Een effectieve manier om schade van mollen aan uw gazon te voorkomen, is het leggen van mollengaas. Het is een kunststof gaas dat op de grond in uw tuin wordt gelegd. De mollen kunnen niet door het gaas heen komen; molshopen zullen het gazon dan ook niet meer ruïneren.

molshoop in het gazon • Gras en Groen Graszoden

Mollen leven solitair

Wanneer u ‘s ochtends enkele molshopen op uw gazon ontdekt, krijgt u mogelijk het idee dat vele mollen in uw gazon actief zijn. Mollen leven echter solitair. Dit betekent dat zij geen vaste partner en een eigen leefgebied hebben. De molshopen die u aantreft op uw gazon dus vaak veroorzaakt door één mol.

Mollen in uw gazon

Volwassen mollen zijn tussen de 15 en de 20 centimeter lang en leggen gangenstelsels aan onder de grond om hun voedsel te vangen. Insecten zoals regenwormen, maar ook diverse larvensoorten, vormen hun voedsel. De gangen die de mollen graven, vormen een valkuil voor hun prooien. De insecten die zich voortbewegen door de grond, vallen in de gangen die de mol om de zoveel tijd controleert op hun aanwezigheid.

Wilt u mollengaas laten leggen?

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Zij kunnen het leggen van mollengaas en graszoden voor een scherpe prijs bij u aanbieden. Door het leggen van mollengaas voorkomt u molshopen op uw gazon. Het zorgt er niet voor dat de mollen uit uw tuin verdwijnen. Onder het gazon kunnen ze nog steeds actief zijn en gangen graven.

Voor degene die al jaren problemen heeft met mollen en waarbij niets lijkt te helpen kan dit absoluut uitkomst bieden tegen de vervelende molshopen. Combineer dit eventueel met een mollenverjager om uw gazon nog minder aantrekkelijk te maken.